Invatamant

Liceul Teoretic „Traian” organizează a XII-a ediție „Inocență... la FILMMIC”


FILMMIC, Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru liceeni, aflat la ediţia a XII-a, este un proiect cultural-artistic, iniţiat şi organizat de Liceul Teoretic „Traian" Constanţa.

Acest proiect promovează conceptul de „educaţie prin film", invitând adolescenţii să realizeze scurtmetraje prin care să îşi expună propria perspectivă asupra vieţii, ilustrând în acelaşi timp şi partea sensibilă a acestora. Dorim ca prin fiecare ediţie să ajutăm liceeni din întreaga ţară să îşi dezvolte creativitatea şi spiritul de echipă.

Sub atenta coordonare a echipei de proiect, formată din: director, prof. Constantin Caracoti, director adjunct prof. Dorina Chivu, bibliotecar, prof. Crețu Angelica, prof. dr. Staicu Oana, Prof. Bulac Mariana, și cu directa implicare a elevilor Liceului Teoretic „Traian” ca voluntari în proiect, FILMMIC a evoluat ascendent, aflându-se și în acest an în Calendarul Activităților Educative Naționale.                                            
Tema din acest an a festivalului, „Inocență“, a provocat adolescenții să găsească sensuri nedescoperite ale inocenței, ieșind  la iveală partea lucrativă, sensibilă şi dornică de motivare a elevilor.                                                                                                                                                       
Astăzi, începând cu ora 17.00, la Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanța, va avea loc proiecția filmelor finaliste.

Vineri, 17 mai 2019, începând cu ora 11, tot la Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” , vor fi premiate cele mai bune creații, filme și fotografii.

 Gala de premiere va fi urmată de un workshop care se va desfășura la Social Teenage Club , începând cu ora 1530  unde membrii juriului se vor întâlni cu finaliștii.

Jurizarea filmelor a fost făcută de către profesioniști din industria cinematografică și din educație: criticul de film Irina Margareta Nistor- Președinte de onoare al juriului, regizorul Toma Enache- Președinte al juriului, Bogdan Farcaș –actor, Marian Adochiței- actor și fotograf,  Prof. Marinela Natalia Mrejeru- Inspector școlar pentru activități extrașcolare- ISJ Constanța, , Prof Florian Stoica- Inspector școlar pentru Arte, prof. Sorina Plopeanu- director Casa Corpului Didactic Constanța și Alexandru Nițu- student UNATC, Facultatea de film, Secția imagine de  film și TV .                                                                                                                      
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic ,,Jean Dinu” Adamclisi angajează. Nu se solicită vechime

11 Oct 2019 735

Liceele „Traian“ şi „Decebal“ şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, reabilitate termic de municipalitate

05 Oct 2019 239

Unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, incluse în obiectivul de investiţii privind creşterea eficienţei energetice

21 Sep 2019 4949

Au fost afișate rezultatele Cinci profesori din Constanța, nota 10 la proba scrisă a examenului de definitivat

01 Aug 2019 8640

Avansare în gradele didactice Profesorii află azi rezultatele examenului de definitivat 2019

31 Jul 2019 1482

ISJ Constanța Peste două sute de candidați s-au înscris la examenul național de definitivare în învățământ

23 Jul 2019 1028

Accident cu implicarea unui pieton, pe strada Traian din Constanța

21 Jul 2019 722

„Mircea cel Bătrân“, „Ovidius“ și „Traian“, în fruntea clasamentului Cele mai bune licee din Constanța după ultima medie de admitere din 2019

15 Jul 2019 2662

Notele de la Evaluarea Naţională 2019 Constanţa. Iată-i pe cei 24 de elevi din judeţ care au 10 pe linie la examene! De la ce şcoli provin

26 Jun 2019 4474

Interviu online Elevii Silvian Ene, Florin Alexandru Șopron, Vlad Leu și profesorul Marius Dumitrescu, despre roboți și robotică, parte a viitorului nostru (video)

01 Jun 2019 1989

Poliţiştii susţin activități informativ-preventive în rândul elevilor

15 May 2019 418

#citeșteDobrogea In Memoriam Traian Coșovei, la 98 de ani de la naștere. „Dobrogea de aur“ - omagiu ținutului natal (galerie foto)

23 Mar 2019 998

Liceul Teoretic „Traian“ din Constanţa, pe podiumul Concursului de proiecte internaţionale organizat de NASA (galerie foto)

20 Mar 2019 1274

Constanţa. Echipa Liceului Teoretic „Decebal“, campioană pe judeţ la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (galerie foto)

03 Feb 2019 1219

Elevii de la Liceul Teoretic „Traian” au reprezentat România la proiectul european Erasmus „A Healthy Generation for a Happy Society”

31 Jan 2019 1577