Limba chineză, obiect de studiu la Liceul Teoretic „George Călinescu“

Începând cu 1 noiembrie, la Liceul Teoretic „George Călinescu“ se studiază limba chineză. Elevii au acum posibilitatea să înveţe această limbă, pe grupe, o oră pe săptămână, în regim opţional. Până acum, s-au înfiinţat trei grupe, una pentru gimnaziu și două pentru liceu, iar numărul cererilor este în creştere.
 
Această oportunitate excelentă se datorează colaborării dintre Liceul Teoretic „George Călinescu“ și Clasa Confucius din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța. Din 2005, Republica Populară Chineză a creat institutele şi clasele Confucius, care au ca scop cunoaşterea limbii şi culturii chineze peste hotare. În prezent, există peste 350 de institute şi 250 de clase Confucius în întreaga lume. În baza acestei colaborări, un profesor originar din ţara lui Confucius predă elevilor români de la „Călinescu“. La finalul unui an de studiu, aceştia au posibilitatea să obțină, în urma unui examen, atestatul de cunoaştere a limbii chineze, cu recunoaştere internaţională, eliberat de Universitatea din Beijing, precum şi să opteze pentru un sejur de studiu în China.

„Cred că implicarea într-o astfel de activitate extrașcolară vine să completeze zestrea de limbi străine pe care elevii noștri o dobândesc la Liceul Teoretic «George Călinescu». Într-o lume din ce în ce mai mobilă, cu o piață a muncii din ce în ce mai deschisă și mai diversificată, a învăța chineza înseamnă a înțelege pe deplin mersul societății, al economiei. Este, de asemenea, un prilej de a cunoaște mai multe despre o civilizaţie de cinci ori milenară, civilizaţia chineză, a declarat prof. Elena Crăcea, directorul unităţii liceale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două eleve de la Liceul „George Călinescu“, cu premii la Concursul Naţional de Limbă Chineză

01 Jun 2016 3213

La Liceul Teoretic “George Călinescu” Constanţa se studiază limba chineză

05 Nov 2014 4045