Lista elevilor din Constanţa beneficiari ai Programului „Bani de liceu“

Ministerul Educaţiei a publicat lista elevilor care vor primi sprijin financiar în anul şcolar 2017-2018, în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu“. Suma alocată pentru fiecare elev este de 180 de lei pe lună, iar cei care beneficiază de ea trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.
 
Beneficiarii acestui program sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 de lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă, în cazul respectării condiţiei de venit. Sprijinul financiar se acordă pe bază de cerere formulată de elev, cerere care va fi însoţită de acte doveditoare privind venitul brut lunar pe membru de familie. Sprijinul financiar din cadrul Programului „Bani de liceu“ se acordă elevilor pe toată durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de aceşti bani inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de Bacalaureat. Suportul financiar este condiţionat de prezenţa la şcoală, beneficiarii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună.
 
În judeţul Constanţa, 603 elevi sunt beneficiari ai Programului „Bani de liceu“. Aceştia provin de la Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan“, Liceul Teoretic „George Emil Palade“, Liceul Tehnologic „Jean Dinu“ din Adamclisi, Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă, Colegiul Tehnic „Tomis“, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul“, Colegiul Comercial „Carol I“, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Albatros“, Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“ din Medgidia, Liceul „Regele Carol I“ din Ostrov, Colegiul Tehnic Energetic Constanţa, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia, Liceul Teoretic Băneasa, Colegiul Naţional „Kemal Ataturk“ din Medgidia, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul“, Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie Sud, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul“, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, Liceul Teoretic „Anghel Saligny“ Cernavodă, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ din Hârşova, Liceul Tehnologic Crucea, Liceul Teoretic Murfatlar, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia, Colegiul Economic Mangalia, Colegiul Tehnic „Pontica“, Liceul Cobadin, Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman“, Colegiul Agricol Poarta Albă, Liceul Teoretic „Lucian Blaga“.
 
Lista elevilor din judeţul Constanţa beneficiari ai Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu“ poate fi consultată AICI.
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

07 Apr 2024 1143

Administratora Liceului Dimitrie Cantemir, din Tulcea, condamnată pentru delapidare! A recunoscut tot în fața procurorilor din Constanța (DOCUMENT)

16 Feb 2024 1659

Elevii de 10 vor primi bani de la Guvern! Iată în ce condiţii

19 Oct 2022 1341

Asociația Elevilor din Constanța, chestionar public despre bani pentru fondul clasei și cadouri. Ce liceu a fost raportat

07 Feb 2022 2112

Ariana Dudună, președinte AEC „Salutăm decizia Inspectoratului Școlar Județean de a o demite pe dna director a Liceului Teoretic Callatis“ (VIDEO)

01 Feb 2022 2145

Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită conducerii Liceului Callatis să nu mai ceară bani elevilor. Ce spun reprezentanții IȘJ despre fondul școlii

25 Jan 2022 1796

Un licean din Satu Mare a găsit o mică avere uitată la bancomat. Ce a făcut ulterior cu banii

06 Jan 2022 1629

Victorie în instanţă pentru o profesoară constănţeană! A primit banii pentru concediul neefectuat

01 Feb 2020 2848

Peste 400 de elevi din județul Constanța, beneficiari ai Programul de stat ”Bani de liceu“. De la ce licee provin

24 Oct 2019 2706

Editorial Măsuri luate de guvernanţi pentru o educaţie de calitate. Oare sunt suficiente?

08 Apr 2019 2074

Prichindeii de la Liceul Lucian Blaga Constanța, în "Călătorie în lumea banilor" (galerie foto)

04 Dec 2018 2741

A fost publicată lista elevilor din Constanţa beneficiari ai Programului „Bani de liceu“ 603 tineri, ajutaţi de Guvern

06 Nov 2018 3753

Ministerul Educației Naționale 114 milioane euro fonduri europene pentru educație, prin „Bani de liceu” și „Bursa profesională”

14 Oct 2018 2269

Guvernul a majorat cuantumul sprijinului financiar acordat beneficiarilor programului „Bani de liceu''

05 Sep 2018 1783

Pentru unii liceeni, Bacalaureatul este un joc de noroc. „Îl iau, bine, nu-l iau, ce contează, plec la muncă în străinătate!“

05 Jul 2018 4705