LIVE TEXT Evenimentul „CityINNOHub - European Digital Innovation Hub“ are loc la Universitatea „Ovidius” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Astăzi, 10 mai 2023, Universitatea „Ovidius” Constanța organizează evenimentul „CityINNOHub - European Digital Innovation Hub“, marchează lansarea proiectului „CiTyInnoHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)“.

Evenimentul începe la ora 11:00 și are loc în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității nr.1). De asemenea, este transmis pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/cityinnohub.

„UOC va implementa, în următoarele 32 de luni, proiectul CiTyInnoHub, în cadrul căruia va funcționa Centrul de Inovare Digitală „CityINNOHub” din Regiunea Sud-Est.

Consorțiul este format din Universitatea Ovidius din Constanța, liderul CiTyINNOHub, alături de următorii parteneri: Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, Iceberg+ și Ernst & Young România. Prin contribuțiile valoroase ale colaboratorilor naționali și internaționali, hub-ul va dezvolta un ecosistem regional de digitalizare, încurajând inovația și antreprenoriatul în zona de SE a României”, se arată în comunicatul de presă al instituției de învățământ. 


Centrul de Inovare Digitală „CityINNOHub” din Regiunea Sud-Est reunește șase organizații cu expertiză complementară. Este înființat pentru a contribui activ la transformarea digitală a IMM-urilor regionale, pentru a le crește competitivitatea, și a autorităților publice locale, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite comunităților. Serviciile Centrului European de Inovare Digitală CiTyINNOHub se bazează pe:
•           evaluarea maturității digitale;
•           soluții digitale adaptate cerințelor;
•           posibilitatea testării soluțiilor digitale înainte de a investi;
•           consultanță în accesarea finanțărilor;
•           instruirea în utilizarea și înțelegerea tehnologiei.

„Agenda evenimentului cuprinde aspecte relevante pentru provocările și oportunitățile pe care IMM-urile și autoritățile publice locale le întâmpină în procesul transformării digitale.

Printre invitații prezenți în cadrul panelului de deschidere se numără E.S. doamna Ingrid Kressel, ambasadorul Estoniei în România, Anton Rog, director al Centrului Național Cyberint, Silviu Iulian Coșa, prefectul Județului Constanța, Eduard Mititelu, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, și conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța”, mai precizează Universitatea „Ovidius” Constanța.

UPDATE: ora 11.05

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul  lect. univ. dr. Alexandru Bobe. 

„Acesta este unicul centru de inovare digitală din regiunea de Sud Est. Respirăm în mod plăcut aerul digitalizarii care va reduce timpii de așteptare din zona administrativă“ - a precizat  lect. univ. dr. Alexandru Bobe. 


Este prezentat parcursul din 2017 până în prezent al proiectului. De asemenea, sunt prezentate obiectivele acestui demers de digitalizare. 


Alături de parteneri, UOC a implementat alte 120 de proiecte similare. 

A luat cuvântul Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. 

„Vizita domnului Burduja la Constanța a scos la iveală nevoia digitalizarii. Îl felicit pe domnul rector pentru această inițiativă. Digitalizarea înseamnă eliminarea corupției din sistem. Aduce transparență în ceea ce privește cheltuirea banilor publici“ - a precizta președintele CJ Constanța, Mihai Lupu. 


Ia cuvântul conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța.

„În calitate de gazdă consider extraordinar ce se întâmplă azi aici. Este o confirmare a ceea ce realizează astăzi Universitatea Ovidius. Sper să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și sper să rămâneți cu o impresie bună despre universitate“ - a mai precizat conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța. 


Ia cuvântul Ingrid Kressel, ambasadorul Estoniei în România. 

Am câteva slide-uri care arată parcursul digitalizarii în Estonia. Digitalizarea reduce costurile, crește eficiența și transparența. Stâlpii principali ai unei societăți digitale sunt: confidențialitate, valabilitate și integritate. Sper ca acest hub de inovare digitală să fie de folos partenerilor economici, statului etc“ - a precizat Ingrid Kressel, ambasadorul Estoniei în România.


Ia cuvântul Eduard Mititelu

„Mulțumesc pentru invitație. În ultimul timp am încercat să facem progrese majore în privința digitalizarii. Sper că politicile noastre în inteligența artificială ajută în acest demers. Prin implicarea actorilor la nivel local putem îmbunătăți gradul de digitalizare al comunităților locale. Încercăm de la nivel central să digitalizam serviciile publice. Un exemplu este obținerea cazierului judiciar. Trebuie să scoatem frica de eșec din ecuație și să testăm“ - a precizat Eduard Mititelu. 



Roxana Mânzatu ia cuvântul. 

„Am pregătit câteva direcții pe care IMM-urile le pot folosi pentru obținerea de fonduri europene pentru transformare digitală. Ca fost ministru al Fondurilor Europene în 2019 am fost martor la greutatea implementării transformării digitale“ - a mai precizat Roxana Mânzatu. 

Ia cuvântul Ani Merlă. 

„Consorțiul de parteneri al acestui proiect condus de UOC garantează succesul. Digitalizarea administrației este o prioritate și necesitate dacă vrem să ținem pasul cu ceea ce se întâmplă la nivel internațional. Eu și Primăria Constanța vă suntem parteneri pentru demersul digitalizarii“ - a precizat Ani Merlă. 

„Se încearcă implementarea securității cibernetice pentru a crește conștientizarea în sectorul sănătății“ - a precizat Mihai Guranda, de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică. 


Diana Gradea de la Regio Sud Est prezintă obiectivele specifice

Prioritatea în acest moment este să digitalizeze IMM-urile/. 



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 223

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 447

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 318

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 519

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 637

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 355

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 303

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 379

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 597

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 778

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 459

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 525

Istoriografia română la ceas de sărbătoare Profesoara UOC Viorica Moisuc - Nonaginta Annis!

15 Apr 2024 732

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 635

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 437