LIVE VIDEO. Deschiderea anului școlar 2020-2021 Precizări importante ale prefectului județului Constanța și ale inspectorului școlar general

În aceste momente, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța are  loc o conferință de presă cu tema deschiderii anului școlar 2020-2021.

La eveniment participă George Niculescu, prefectul județului Constanța; Sorin Mihai, inspector școlar general – IȘJ Constanța; Cristina Schipor, director executiv DSP Constanța; Carmen Șerbănescu, coordonator al structurii Siguranță școlară din cadrul IPJ Constanța; Anamaria Ciobotaru, directoarea unității de învățământ.  
 

Vreau să le urez tuturor copiilor, elevilor care încep anul școlar 2020-2021 succes și multă baftă în acest an șscolar! Cadrelor didactice le doresc să aibe parte de un școlar , cât se poate fără evenimente neplăcute, să țină cât se poate de sus, la cele mai ridicate standarde actul educațional!Dacă anii trecuți vedeam festivități și curțile școlilor pline de copii și de părințianul acesta începem într-un mod mai special și ținem cont de pandemia în care ne aflăm.

Vreau să lansez un apel la responsabilitate, un apel către cadrele didactice, către părinți, să realizeze un parteneriat, să țină legătura. Subliniez nevoia copiilor de a avea partea de un act educațional de calitate anul acesta, dar, în plus , profesorii trebuie să asigure și un mediu de siguranță copiiilor care participă la curs! Începe anul școlar în scenariul I în marea majoritate a unităților școlare și sperăm să rămânem așa. Îmi doresc să rămânem așa. Îmi doresc să avem un an școlar fără nici un fel de probleme, a transmis George Niculescu, prefectul județului Constanța.

 

Astăzi, mai mult decât oricând, rolul comunității devine covârșitor în ceea ce privește organizarea școlii. Școala, devine acum, mai mult decât oricând, oglinda comuniății , și felul în care vom reacționa fiecare în parte, felul în care vom înțelege să fim solidari și să încercâm să depășim împreună acest moment, va da și direcția generației de mâine. Este foarte important rolul comunității. Este foarte important rolul fiecăruia dintre noi. Numai împreună vor reuși să avem învățământ de calitate. Învățământul constănțean a dovedit că are învățământ de calitate!, a transmis Sorin Mihai, inspector școlar general – IȘJ Constanța. 

Cristina Schipor, directorul executiv al D.S.P. Constanța  a precizat că orașul Constanța este acoperit cu cadre medicale, în acest moment sunt 106 cadre medicale. Puțin mai rău stăm în mediul rural, dar se va remedia", a precizat aceasta.

Zece cadre didactice din cadrul învățământului preuniversitar și patru din cadrul universitar sunt infectate, iar trei contacţi sunt carantinaţi", a menționat Cristina Schipor.


Amintim că, în data de 08 septembrie 2020, prefectul județului, George Niculescu, și inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, au oferit  declarații de presă cu privire la începerea anului școlar 2020-2021, ca urmare a videoconferinței cu directorii unităților de învățământ din județul Constanța.

Școala din Cuza Vodă este singura unitate în care învățământul va începe online 100%. Prof. Sorin Mihai a vizitat, ieri, această unitate și s-a declarat mulțumit de faptul că primarul comunei a reacționat imediat și a dispus achiziționarea a 600 de tablete. Totodată, în clase s-au luat măsuri tehnice pentru a putea fi transmise lecțiile în regim streaming.

În videoconferința cu directorii, aceștia au ridicat problema pereților de plexiglas în cazul în care nu se poate respecta distanța de un metru între elevi. Prefectul a declarat că acestea vor fi achiziționate din bugetele unităților de învățământ.

De asemenea, prof. Sorin Mihai a mai afirmat că se va deplasa la cele patru unități de învățământ în localitățile în care nu există apă curentă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contracte publice Cerna Pro Construct SRL, din Cernavodă, cere să intre în insolvență!

25 Apr 2024 216

Săptămâna Verde Acțiuni antidrog, în școlile din Constanța

25 Apr 2024 218

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 467

IPJ Constanța Au început înscrierile la Școala de Agenți de Poliție

24 Apr 2024 410

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 369

Cumpărări directe Constanța Adonica Consulting SRL va elabora studii DNSH pentru reabilitarea Școlii din Eforie Nord și a lacului Belona, proiecte dezvoltate de Primăria Eforie (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 333

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 322

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” scoate la concurs două posturi de îngrijitor. Iată ce trebuie să faci

24 Apr 2024 367

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 583

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 566

Licitații Constanța Hermes SRL, compania familiei directorului ARR, contract de peste 170.000 de euro cu Primăria Mircea Vodă, pentru catering la școală (DOCUMENT)

23 Apr 2024 395

Exercițiu de pregătire în caz de cutremur cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Constanța (Galerie FOTO)

23 Apr 2024 361

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 913

Consilierii locali vor aporba principalii indicatori tehnico-economici Școala Gimnazială nr.22 „I.C. Brătianu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

23 Apr 2024 301

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 848