LIVE VIDEO. Deschiderea anului școlar 2020-2021 Precizări importante ale prefectului județului Constanța și ale inspectorului școlar general

În aceste momente, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța are  loc o conferință de presă cu tema deschiderii anului școlar 2020-2021.

La eveniment participă George Niculescu, prefectul județului Constanța; Sorin Mihai, inspector școlar general – IȘJ Constanța; Cristina Schipor, director executiv DSP Constanța; Carmen Șerbănescu, coordonator al structurii Siguranță școlară din cadrul IPJ Constanța; Anamaria Ciobotaru, directoarea unității de învățământ.  
 

Vreau să le urez tuturor copiilor, elevilor care încep anul școlar 2020-2021 succes și multă baftă în acest an șscolar! Cadrelor didactice le doresc să aibe parte de un școlar , cât se poate fără evenimente neplăcute, să țină cât se poate de sus, la cele mai ridicate standarde actul educațional!Dacă anii trecuți vedeam festivități și curțile școlilor pline de copii și de părințianul acesta începem într-un mod mai special și ținem cont de pandemia în care ne aflăm.

Vreau să lansez un apel la responsabilitate, un apel către cadrele didactice, către părinți, să realizeze un parteneriat, să țină legătura. Subliniez nevoia copiilor de a avea partea de un act educațional de calitate anul acesta, dar, în plus , profesorii trebuie să asigure și un mediu de siguranță copiiilor care participă la curs! Începe anul școlar în scenariul I în marea majoritate a unităților școlare și sperăm să rămânem așa. Îmi doresc să rămânem așa. Îmi doresc să avem un an școlar fără nici un fel de probleme, a transmis George Niculescu, prefectul județului Constanța.

 

Astăzi, mai mult decât oricând, rolul comunității devine covârșitor în ceea ce privește organizarea școlii. Școala, devine acum, mai mult decât oricând, oglinda comuniății , și felul în care vom reacționa fiecare în parte, felul în care vom înțelege să fim solidari și să încercâm să depășim împreună acest moment, va da și direcția generației de mâine. Este foarte important rolul comunității. Este foarte important rolul fiecăruia dintre noi. Numai împreună vor reuși să avem învățământ de calitate. Învățământul constănțean a dovedit că are învățământ de calitate!, a transmis Sorin Mihai, inspector școlar general – IȘJ Constanța. 

Cristina Schipor, directorul executiv al D.S.P. Constanța  a precizat că orașul Constanța este acoperit cu cadre medicale, în acest moment sunt 106 cadre medicale. Puțin mai rău stăm în mediul rural, dar se va remedia", a precizat aceasta.

Zece cadre didactice din cadrul învățământului preuniversitar și patru din cadrul universitar sunt infectate, iar trei contacţi sunt carantinaţi", a menționat Cristina Schipor.


Amintim că, în data de 08 septembrie 2020, prefectul județului, George Niculescu, și inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, au oferit  declarații de presă cu privire la începerea anului școlar 2020-2021, ca urmare a videoconferinței cu directorii unităților de învățământ din județul Constanța.

Școala din Cuza Vodă este singura unitate în care învățământul va începe online 100%. Prof. Sorin Mihai a vizitat, ieri, această unitate și s-a declarat mulțumit de faptul că primarul comunei a reacționat imediat și a dispus achiziționarea a 600 de tablete. Totodată, în clase s-au luat măsuri tehnice pentru a putea fi transmise lecțiile în regim streaming.

În videoconferința cu directorii, aceștia au ridicat problema pereților de plexiglas în cazul în care nu se poate respecta distanța de un metru între elevi. Prefectul a declarat că acestea vor fi achiziționate din bugetele unităților de învățământ.

De asemenea, prof. Sorin Mihai a mai afirmat că se va deplasa la cele patru unități de învățământ în localitățile în care nu există apă curentă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT. Proiectul „Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, întâlnire cu elevii de la Liceul Teoretic „George Călinescu” (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Dec 2022 404

„Băieți, suntem mândri de voi!” Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, mesaj emoționant pentru trei viitori maiștri militari care vor participa la Parada de 1 Decembrie

30 Nov 2022 736

LIVE TEXT Farul Constanța, în vizită la Liceul Energetic. Proiectul „Învățăm să fim campioni" continuă (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Nov 2022 960

Amplu exercițiu la Școala gimnazială numărul 40„ Aurel Vlaicu" din Constanța!

28 Nov 2022 662

Constanța Proiectul „Șah în școală“ își derulează ultima etapă din acest an

28 Nov 2022 822

Jiu-Jitsu Luptătorul Costin Ghețu, student la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, pe locul doi la „Abu-Dhabi AJP Tour Târgu Mureș”, competiție internațională (GALERIE FOTO)

28 Nov 2022 949

Sprijin pentru viitoarele mămici! Școala Mamei și îngrijirea postpartum la ARMONIA Hospital

26 Nov 2022 642

Şcoala Gimnazială Specială nr. 14, Tulcea angajează administrator de patrimoniu. Cine poate participa la concurs

25 Nov 2022 489

UPDATE Proiectul „Învățăm să fim campioni". Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 8 (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Nov 2022 1145

Consumatorii din Techirghiol, fără apă la robinete. Cât durează deranjamentul

24 Nov 2022 665

La Babadag, elevii din două școli primesc pachete alimentare. Contractul, câștigat de o firmă din Constanța (DOCUMENT)

22 Nov 2022 623

Elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale Nr. 37 Constanța, în Turcia!

21 Nov 2022 936

Combaterea fenomenului de bullying. Ce recomandări le-au făcut polițiștii elevilor tulceni

18 Nov 2022 608

Polițiștii, prezenți la mai multe școli din județul Tulcea. Despre ce au vorbit cu elevii

18 Nov 2022 468

ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

16 Nov 2022 682