Invatamant

LIVE VIDEO. Deschiderea anului școlar 2020-2021 Precizări importante ale prefectului județului Constanța și ale inspectorului școlar general

În aceste momente, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța are  loc o conferință de presă cu tema deschiderii anului școlar 2020-2021.

La eveniment participă George Niculescu, prefectul județului Constanța; Sorin Mihai, inspector școlar general – IȘJ Constanța; Cristina Schipor, director executiv DSP Constanța; Carmen Șerbănescu, coordonator al structurii Siguranță școlară din cadrul IPJ Constanța; Anamaria Ciobotaru, directoarea unității de învățământ.  
 

Vreau să le urez tuturor copiilor, elevilor care încep anul școlar 2020-2021 succes și multă baftă în acest an șscolar! Cadrelor didactice le doresc să aibe parte de un școlar , cât se poate fără evenimente neplăcute, să țină cât se poate de sus, la cele mai ridicate standarde actul educațional!Dacă anii trecuți vedeam festivități și curțile școlilor pline de copii și de părințianul acesta începem într-un mod mai special și ținem cont de pandemia în care ne aflăm.

Vreau să lansez un apel la responsabilitate, un apel către cadrele didactice, către părinți, să realizeze un parteneriat, să țină legătura. Subliniez nevoia copiilor de a avea partea de un act educațional de calitate anul acesta, dar, în plus , profesorii trebuie să asigure și un mediu de siguranță copiiilor care participă la curs! Începe anul școlar în scenariul I în marea majoritate a unităților școlare și sperăm să rămânem așa. Îmi doresc să rămânem așa. Îmi doresc să avem un an școlar fără nici un fel de probleme, a transmis George Niculescu, prefectul județului Constanța.

 

Astăzi, mai mult decât oricând, rolul comunității devine covârșitor în ceea ce privește organizarea școlii. Școala, devine acum, mai mult decât oricând, oglinda comuniății , și felul în care vom reacționa fiecare în parte, felul în care vom înțelege să fim solidari și să încercâm să depășim împreună acest moment, va da și direcția generației de mâine. Este foarte important rolul comunității. Este foarte important rolul fiecăruia dintre noi. Numai împreună vor reuși să avem învățământ de calitate. Învățământul constănțean a dovedit că are învățământ de calitate!, a transmis Sorin Mihai, inspector școlar general – IȘJ Constanța. 

Cristina Schipor, directorul executiv al D.S.P. Constanța  a precizat că orașul Constanța este acoperit cu cadre medicale, în acest moment sunt 106 cadre medicale. Puțin mai rău stăm în mediul rural, dar se va remedia", a precizat aceasta.

Zece cadre didactice din cadrul învățământului preuniversitar și patru din cadrul universitar sunt infectate, iar trei contacţi sunt carantinaţi", a menționat Cristina Schipor.


Amintim că, în data de 08 septembrie 2020, prefectul județului, George Niculescu, și inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, au oferit  declarații de presă cu privire la începerea anului școlar 2020-2021, ca urmare a videoconferinței cu directorii unităților de învățământ din județul Constanța.

Școala din Cuza Vodă este singura unitate în care învățământul va începe online 100%. Prof. Sorin Mihai a vizitat, ieri, această unitate și s-a declarat mulțumit de faptul că primarul comunei a reacționat imediat și a dispus achiziționarea a 600 de tablete. Totodată, în clase s-au luat măsuri tehnice pentru a putea fi transmise lecțiile în regim streaming.

În videoconferința cu directorii, aceștia au ridicat problema pereților de plexiglas în cazul în care nu se poate respecta distanța de un metru între elevi. Prefectul a declarat că acestea vor fi achiziționate din bugetele unităților de învățământ.

De asemenea, prof. Sorin Mihai a mai afirmat că se va deplasa la cele patru unități de învățământ în localitățile în care nu există apă curentă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevi și profesori, depistați pozitiv! Mai multe școli din Constanța trec în scenariul 3 de funcționare

19 Oct 2020 10867

#ConstantaEsteBine Luna nouă în Balanță. Echilibrul / centrarea

16 Oct 2020 1346

Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” din Constanța angajează informatician

15 Oct 2020 579

Se caută bibliotecar la Școala Gimnazială nr. 28 Dan Barbilian Constanța

15 Oct 2020 485

O grădiniță, două școli și un liceu din județul Constanța trec în scenariul 3 Coronavirus!

15 Oct 2020 2428

Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din Tulcea angajează paznic și îngrijitor

15 Oct 2020 478

Şcoala Gimnazială „Ioan Neniţescu” din Tulcea angajează administrator financiar

14 Oct 2020 450

Imobilul școlii gimnaziale Ion Minulescu din Constanța intră în reabilitare termică

14 Oct 2020 232

Elevii din Nisipari vor învăța într-o școală nouă

12 Oct 2020 399

Tinerii amendați în curtea Școlii 29 din Constanța vor juca un meci alături de FC Farul Constanța

11 Oct 2020 2693

Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu“, din Medgidia, angajează muncitor cu o jumătate de normă

10 Oct 2020 1916

Carmen Maria Guguș, noul director al Școlii 29 Constanța. Detașare făcută în cazul copiilor luați de polițiști din curtea școlii

09 Oct 2020 5412

Un nou modul de voluntariat online în sprijinul copiilor instituționalizați. Proiectul se derulează și la Constanța

09 Oct 2020 573

Constanța Școala Gimnazială nr. 10 ”Mihail Koiciu” angajează îngrijitor

09 Oct 2020 1456

Școala Gimnazială nr. 14 din Constanța angajează

08 Oct 2020 880