Logiscool, şcoala de programare şi robotică pentru copii şi adolescenţi, vine în Constanţa Vara aceasta, „statul la calculator“ devine util

Logiscool, Şcoala Internaţională de Programare şi Robotică, deschide în luna iunie porţile primei sale locaţii din Constanţa (în sediul consacrat drept Poşta Mare), ca să fie mai aproape de copiii şi adolescenţii ce doresc să înveţe programare şi robotică.
 
Primul semestru al cursurilor de programare şi robotică începe în luna septembrie, iar pe timpul verii Logiscool le-a pregătit elevilor din Constanţa un program special de tabere urbane de tehnologie, potrivite atât pentru copii, cât şi pentru adolescenţi: programare şi robotică, editare video, graphic design ori Minecraft, care se vor desfăşura pe toată durata vacanţei de vară.
 
Şcoala Logiscool din Constanţa se va alătura astfel celorlalte 17 şcoli din România şi celor peste 70 de Logiscool din lume care-i iniţiază pe copii în lumea programării. De la prima sa şcoală şi până astăzi, Logiscool a învăţat peste 25.000 de copii să codeze.
 

Semestrul din toamnă va începe cu programare şi robotică

 
La cursurile de programare, elevii vor învăţa să creeze jocuri, aplicaţii ori animaţii, iar fiecare zi este una a descoperirii şi a aprofundării într-un domeniu în plină dezvoltare - programarea. Practic, elevii învaţă metode şi principii de programare, îşi dezvoltă gândirea algoritmică, logică, dar şi pe cea creativă. Acest curs este potrivit tuturor elevilor începând cu clasa a II-a ce sunt interesaţi de lumea digitală şi care vor să înveţe programarea într-un mod creativ şi distractiv.
 
Cursurile vor începe în septembrie 2019 şi vor avea loc o dată pe săptămână, câte un curs de 90 de minute în grupe potrivite intereselor şi vârstelor.
 

În vară, elevii pot să aleagă programul de tabere de tehnologie

 
Activitatea Logiscool din Constanţa va începe cu taberele de vară. Taberele Logiscool se vor desfăşura în perioada iunie - septembrie, iar copiii şi adolescenţii se pot înscrie pe site-ul Logiscool (https://www.logiscool.com/ro), în secţiunea de Tabere Urbane.
 
Logiscool a pregătit mai multe programe de vară, structurate în patru mari tematici în cadrul Taberelor Urbane: Programare, Robotică, Minecraft, cât şi Editare Foto şi Video. Cosmin Stan, partenerul din Constanţa, ne-a spus ce l-a determinat să deschidă o şcoală de programare Logiscool în oraş: „România beneficiază de mult talent în domeniul IT, iar prin Logiscool mă simt mândru să particip la crearea de oportunităţi pentru ca toate aceste talente să se dezvolte şi să reuşească. Copiii îşi petrec foarte mult timp în faţa laptopului/telefonului/tabletei, iar eu sunt de părere că dacă îşi vor petrece o mică parte din acest timp în cadrul Logiscool, vor învăţa nu doar să joace jocurile preferate, ci şi să le programeze. «Statul la calculator» va deveni astfel util. Totodată, cred cu tărie în faptul că se va putea observa o creştere a interesului copiilor în materiile de la şcoală, cum ar fi matematica. Ei vor înţelege că noutăţile pe care le învaţă în clasa de matematică le sunt foarte utile pentru a-şi dezvolta propriul joc, a programa un roboţel Lego sau a crea lumi cât mai complexe în Minecraft, deci vor fi mai atenţi şi mai curioşi la şcoală. Logiscool propune o largă varietate de cursuri la preţuri accesibile, astfel încât aceste lucruri să fie posibile pentru cât mai mulţi copii”.
 
Sursa foto: Logiscool Bucureşti
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.