Mesaj important al directorului Colegiului Mircea cel Bătrân legat de examenul pentru clasa a V-a

Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța
  • „Cu siguranță, cei care vin, în proporție hotărâtoare, dominantă, sunt copii valoroși. Cred că dacă am susține 3-4 zile la rând, cu alte subiecte, proba de matematică, atunci ar fi cel mai corect să facem media între rezultatele din trei – patru evaluări, ca să avem gartanția că respectăm, cât de cât, o ierarhie a valorii“, a spus prof. dr. Vasile Nicoară.
 
Admiterea la clasa a V-a este „provocarea cea mai mare pentru administrația Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța și pentru mine, ca director“, spune prof. dr. Vasile Nicoară, directorul CNMB.
 
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 14.00, directorul colegiului a vorbit pe larg despre modalitatea de examinare a elevilor care urmează să intre în clasa a V-a și care, în acest sens, vor susține, sâmbătă, examenul organizat de CNMB.
 
„Este un examen pe care îl organizăm noi, în liceu. Trebuie să conturăm condițiile perfecte de corectitudine și de justă evaluare, ceea ce nu e deloc ușor, pentru că cei care vin să se înscrie, sperând să devină elevii noștri de gimnaziu se selectează ei înșiși, înainte de a se înscrie, prin nivelul de pregătire, prin testări, verificări, unii fac pregătire de lungă durată, pentru examenul acesta de matematică“, a explicat directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân.
 
Totodată, acesta a adăugat:
 
„Cu siguranță, cei care vin, în proporție hotărâtoare, dominantă, sunt copii valoroși. Cred că dacă am susține 3-4 zile la rând, cu alte subiecte, proba de matematică, atunci ar fi cel mai corect să facem media între rezultatele din trei – patru evaluări, ca să avem gartanția că respectăm, cât de cât, o ierarhie a valorii“.
 
„Pentru unii, aceste emoții sunt fatale!“
 
„Prima dificultate pentru copiii care vin la clasa a V-a este stăpânirea psihologică, tăria de caracter. Sunt așa de micuți, la vârsta aceasta, 10-11 ani, universul lor este patronat de familie, de mamă, de tată, ei încă nu sunt niște individualități care să-și dorească ceva pentru ei sunt jucării, jocuri, alte chestiuni, nu un loc la o școală neapărat, dar știu că părinții lor își doresc pentru ei acest loc. Și știu că acest statut i-ar bucura și pe ei, și familia, și atunci sunt presați, sunt dominați de tensiunea acesta - «Să nu o supăr pe mama!», spune directorul.
 
Totodată, acesta a subliniat că „pentru unii, aceste emoții sunt fatale! Am întâlnit cu durere în suflet situații în care tensiunea în care au așteptat examenul ăsta s-a spart la vederea subiectului, înainte de a-l citi până la capăt, izbucnind în plâns. Și cu greu îl mai potolești, or timpul trece și deja pierde din rezolvare“.
 
Anul acesta, sunt peste 170 de elevi înscriși, pe 78 de locuri.
 
Directorul CNMB a subliniat, însă, faptul că, deși concurența este mai mare de doi elevi pe loc, lucrurile nu sunt total pierdute chiar și pentru cei care, din diferite motive, nu reușesc să treacă de acest examen de clasa a V-a.
 
Prof. dr. Vasile Nicoară a explicat că există o nouă șansă, la admiterea pentru clasa a IX-a, când sunt mai multe locuri alocate viitorilor liceeni, iar cei mai mulți copii devin mirciști la liceu.
 
Întreaga emisiune cu prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța, poate fi urmărită aici:

 
 

 
Citește și
Mesajul unei învățătoare pe care toți părinții ar trebui să-l citească. "Nu cred că medicii și IT-știi sunt singurii oameni fericiți din lume"

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pavilionul J din cazarma 1369 Constanța intră în reparații! Iată cine va efectua lucrările și care este valoarea contractului (DOCUMENT)

28 Sep 2022 570

Ziua Europeană a Limbilor Străine, celebrată de Colegiul Național "Mircea cel Bătran" din Constanța

28 Sep 2022 458

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța cumpără aparate de aer condiționat de peste 14.000 de euro

28 Sep 2022 448

”Noaptea cercetătorilor europeni”, marcată de Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța. Când are loc evenimentul

22 Sep 2022 564

Se reabilitează carosabilul pe o stradă din Constanța. Restricții de trafic rutier!

22 Sep 2022 583

Profesorul universitar Wladimir-Georges Boskoff, conferințe inedite la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța

22 Sep 2022 624

Licitație importantă pentru prima navă bază autopropulsată de mare tonaj din Marina Militară Română! Cine și-a adjudecat contractul (DOCUMENT)

20 Sep 2022 827

ZIUA LIVE. Revista Zări Alb Astre și sufletul mircist al fiecărei generații. Munca din spatele premiilor și distincțiilor

15 Sep 2022 693

ZIUA LIVE Cum se poziționează revista Zări Alb Astre în cadrul cultural din Constanța (VIDEO)

14 Sep 2022 876

ZIUA LIVE. Revista mircistă Zări Alb Astre, o promisiune îndeplinită a nemuririi!

13 Sep 2022 826

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a cumpărat echipamente pentru bucătăria Navei Școală Mircea (DOCUMENT)

13 Sep 2022 499

Academia Navală cumpără de la DAC Technology mobilier și mese

11 Sep 2022 510

#citeșteDobrogea Alexandru Stoianovici - Contraamiralul constănțean care a modelat tactica militară navală din România

06 Sep 2022 2525

Academia Navală cumpără cârnați, kaizer și mușchi file. Cine livrează bunurile

05 Sep 2022 642

Conferința „Vântul, duhul, suflarea- între ficțiune și document”, la Biblioteca Județeană Constanța

02 Sep 2022 530