Mesaj important al directorului Colegiului Mircea cel Bătrân legat de examenul pentru clasa a V-a

Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța
  • „Cu siguranță, cei care vin, în proporție hotărâtoare, dominantă, sunt copii valoroși. Cred că dacă am susține 3-4 zile la rând, cu alte subiecte, proba de matematică, atunci ar fi cel mai corect să facem media între rezultatele din trei – patru evaluări, ca să avem gartanția că respectăm, cât de cât, o ierarhie a valorii“, a spus prof. dr. Vasile Nicoară.
 
Admiterea la clasa a V-a este „provocarea cea mai mare pentru administrația Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța și pentru mine, ca director“, spune prof. dr. Vasile Nicoară, directorul CNMB.
 
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 14.00, directorul colegiului a vorbit pe larg despre modalitatea de examinare a elevilor care urmează să intre în clasa a V-a și care, în acest sens, vor susține, sâmbătă, examenul organizat de CNMB.
 
„Este un examen pe care îl organizăm noi, în liceu. Trebuie să conturăm condițiile perfecte de corectitudine și de justă evaluare, ceea ce nu e deloc ușor, pentru că cei care vin să se înscrie, sperând să devină elevii noștri de gimnaziu se selectează ei înșiși, înainte de a se înscrie, prin nivelul de pregătire, prin testări, verificări, unii fac pregătire de lungă durată, pentru examenul acesta de matematică“, a explicat directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân.
 
Totodată, acesta a adăugat:
 
„Cu siguranță, cei care vin, în proporție hotărâtoare, dominantă, sunt copii valoroși. Cred că dacă am susține 3-4 zile la rând, cu alte subiecte, proba de matematică, atunci ar fi cel mai corect să facem media între rezultatele din trei – patru evaluări, ca să avem gartanția că respectăm, cât de cât, o ierarhie a valorii“.
 
„Pentru unii, aceste emoții sunt fatale!“
 
„Prima dificultate pentru copiii care vin la clasa a V-a este stăpânirea psihologică, tăria de caracter. Sunt așa de micuți, la vârsta aceasta, 10-11 ani, universul lor este patronat de familie, de mamă, de tată, ei încă nu sunt niște individualități care să-și dorească ceva pentru ei sunt jucării, jocuri, alte chestiuni, nu un loc la o școală neapărat, dar știu că părinții lor își doresc pentru ei acest loc. Și știu că acest statut i-ar bucura și pe ei, și familia, și atunci sunt presați, sunt dominați de tensiunea acesta - «Să nu o supăr pe mama!», spune directorul.
 
Totodată, acesta a subliniat că „pentru unii, aceste emoții sunt fatale! Am întâlnit cu durere în suflet situații în care tensiunea în care au așteptat examenul ăsta s-a spart la vederea subiectului, înainte de a-l citi până la capăt, izbucnind în plâns. Și cu greu îl mai potolești, or timpul trece și deja pierde din rezolvare“.

 
Anul acesta, sunt peste 170 de elevi înscriși, pe 78 de locuri.
 

Directorul CNMB a subliniat, însă, faptul că, deși concurența este mai mare de doi elevi pe loc, lucrurile nu sunt total pierdute chiar și pentru cei care, din diferite motive, nu reușesc să treacă de acest examen de clasa a V-a.
 
Prof. dr. Vasile Nicoară a explicat că există o nouă șansă, la admiterea pentru clasa a IX-a, când sunt mai multe locuri alocate viitorilor liceeni, iar cei mai mulți copii devin mirciști la liceu.
 
Întreaga emisiune cu prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța, poate fi urmărită aici:

 
 

 
Citește și
Mesajul unei învățătoare pe care toți părinții ar trebui să-l citească. "Nu cred că medicii și IT-știi sunt singurii oameni fericiți din lume"

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 355

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 683

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 605

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1182

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 670

Cumpărări directe Constanța Academia Navală Mircea cel Bătrân, contract cu Garden Antoniewicz SRL, fondată de fosta șefă a Trezoreriei Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 592

Atenție, se oprește apa caldă și căldura pentru anumiți consumatori, în municipiul Constanța!

26 Mar 2024 788

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța găzduiește studenți internaționali prin programul Erasmus+ (FOTO)

22 Mar 2024 321

Premianții Concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol” de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

21 Mar 2024 828

Știri Constanța azi CT BUS. Liniile 42,44,48,51,51B și 101, deviate din cauza unor lucrări

21 Mar 2024 619

Alertă pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, în zona Capelei Militare! Au intervenit pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1257

Atenție, consumatori! Se sistează furnizarea căldurii și a apei calde într-o anumită zonă a Constanței

19 Mar 2024 512

Licitații Constanța Academia Navală asigură cu aproape 50.000 de euro Bricul Mircea, pentru voiajul din 2024! Asigurările de viață pentru personal, circa 23.000 de euro (DOCUMENT)

18 Mar 2024 829

Profesori ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" Constanța la Academia Națională de Apărare a Letoniei (FOTO)

15 Mar 2024 463

Justiție Constanța Transcarpat Sportours International SRL, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract cu Academia Navală Mircea cel Bătrân

13 Mar 2024 666