Mesajul Asociației Elevilor din Constanța referitor la deschiderea școlilor

  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a transmis un mesaj în care solicită ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit în viitorul Guvern în poziția de Ministru al Educației.
 
AEC îl acuză pe Sorin Cîmpeanu de minciuni cu privire la deschiderea școlilor.
 
Iată comunicatul oficial al AEC!
 
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) solicită ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit în viitorul Guvern în poziția de Ministru al Educației.
 
Joi, 11 noiembrie a.c., Institutul Național de Sănătate Publică a transmis multiple adrese în care a afirmat faptul că nu au fost consultați legat de condiționarea deschiderii școlilor în funcție de rata de vaccinare a angajaților din unitatea de învățământ. Astfel, declarațiile Ministrului de acum câteva zile în care afirma că “acest prag de 60% s-a conturat în urma discuțiilor cu specialiștii din INSP și DSP” se dovedesc a fi niște minciuni. 
 
Dacă săptămâna aceasta Sorin Cîmpeanu ne critica pentru că nu suntem de acord cu măsurile luate de specialiștii din sănătate deși nu avem studii de în domeniu, fapt care ar genera incompatibilitatea cu titulatura de elev, acum putem observa faptul că însăși dumnealui era cel ce făcea acest lucru, refuzând să consulte Institutul Național de Sănătate Publică cu privire la o problemă ce vizează sănătatea publică.
 
Acțiunile sale nu au alt obiect decât a degrada pe toată lumea, de la elevi, părinți, profesori, până la cercetători și specialiști. Deschiderea școlilor în funcție de rata de vaccinare a personalului angajat nu are niciun fundament, aceasta putând să reprezinte un pericol uriaș pentru elevi.
 
Sorin Cîmpeanu nu are ce căuta în Ministerul Educației, acesta neputând  să poarte o discuție cu absolut oricine. Dacă inițial a început prin a refuza comunicarea cu reprezentanții elevilor, acum a ajuns să nu fie în stare să negocieze inclusiv cu colegii săi de la Guvernare, fiind incapabil să agreeze o serie de măsuri cu Ministerul Sănătății.

Educația elevilor, și în contextul actual, viețile elevilor, nu pot fi lăsate în mâinile unui individ atât de macabru. Solicităm ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit ministru în viitorul Guvern!, se arată în comunicat.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 1008

Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat!

13 Mar 2024 856

Asociația Elevilor Constanța, la judecată cu Consiliul Județean Constanța! Ce a decis instanța

08 Feb 2024 811

Asociaţia Elevilor din Constanţa „Statutul Elevului” a fost depus la Ministerul Educației. Ce solicitări sunt vizate

01 Feb 2024 703

Asociația Elevilor din Constanța solicită rezilierea contractului Consiliului Județean Constanța cu operatorul de transport “Metropolitan”!

22 Jan 2024 729

Beneficiile alegerii unui liceu cu profil tehnologic. Un demers susținut de Asociația Firmelor Constănțene

07 Nov 2023 793

Asociația Elevilor din Constanța arată cu degetul „Ministerul Educației legalizează fondul clasei!”

13 Oct 2023 1050

Știri Constanța Asociația Elevilor din Constanța are un nou președinte!

24 Sep 2023 1345

Urmează noi procese Transportul elevilor navetiști nu este, în continuare, gratuit. Consiliul Județean Constanța spune că elevii pot deconta contravaloarea abonamentului la școala unde învață!

11 Sep 2023 1133

Procesul pentru anularea ordinului privind transportul elevilor, suspendat la Constanța! De ce au luat judecătorii această decizie

12 Apr 2023 1127

Proces pentru anularea Ordinului MEC privind transportul elevilor, la Curtea de Apel Constanța. Judecătorii au decis deja că nu trebuie suspendat

09 Apr 2023 943

Asociația Elevilor din Constanța contra Ministerului Educației, în justiție. Decizia Curții de Apel

28 Mar 2023 1289

Ordin al Ministerului Educației, contestat la Constanța

25 Feb 2023 1112

Asociația Elevilor din Constanța vrea ca anul școlar să înceapă pe 4 septembrie, nu pe 11 septembrie. Ce spune Ariana Dudună, președintele Asociației

31 Jan 2023 1497

Contestație în anulare. A fost admis recursul în dosarul prin care Asociația Elevilor cere Consiliului Județean Constanța asigurarea transportului gratuit

23 Jan 2023 1368