Ministerul Educației dezminte zvonurile legate de trecerea, după alegeri, la scenariul roșu a întreg învățământului românesc


Cu certitudine, fiecare dintre noi am avut cel puțin o discuție cu diverse persoane care și-au afirmat convingerea că după campanie electorală, respectiv alegerile din 27 septembrie învățământul românesc va trece în totalitate la scenariul roșu, adică educație online.
S-ar părea că ministrul Educației a luat act de această zvonistică și a ținut să facă publică poziția ministerului pe care îl conduce. „Referitor la informațiile false care circulă în spațiul public cu privire la modul de desfășurare a activității didactice începând cu data de 30.09.2020, Ministerul Educației și Cercetării reiterează următoarele: Ministrul educației și cercetării a emis Ordinul nr. 5.617/23.09.2020, pe baza prevederilor Hotărârii nr. 46/2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Activitatea didactică va fi reluată în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”.
Reamintim că miercuri, 23 septembrie, ministrul educației a semnat ordinul prin care „Începând cu data de 25.09.2020 și până la data de 29.09.2020 inclusiv, se suspendă activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice, în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă”.
 

Situația unităților de învățământ din județul Constanța

Ieri, prefectul județului Constanța, George Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 29 a CJSU Constanța.

Aceasta prevede modificarea scenariului de funcționare în 18 unități de învățământ din județul Constanța.

Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a XII-a din Colegiul Comercial „Carol” Constanța, până pe data de 7 octombrie a.c., ca urmare a confirmării unui caz COVID-19 în rândul elevilor. Tot în municipiul Constanța, două clase a V-a, o clasă a VI-a, două clase a VII-a și două clase a VIII-a din Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, au trecut din scenariul 2 în scenariul 3 de funcționare, după confirmarea unui caz COVID-19 în rândul dascălilor, măsura fiind valabilă până pe 5 octombrie a.c.

De asemenea, la Școala Gimnazială nr. 1 Istria, s-a votat trecerea din scenariul 1 în scenariul 3 pentru toate cele 4 clase din ciclul gimnazial, în urma infectării unui cadru didactic cu virusul SARS-CoV-2. Scenariul va fi activat până pe 6 octombrie. Aceeași trecere de la scenariul 1 la scenariul 3 s-a votat și pentru clasa a VII-a a Școlii Gimnaziale nr. 2 Nuntași, după confirmarea unui caz COVID-19 în rândul profesorilor.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 1 din Eforie Nord a solicitat trecerea din scenariul 1 în scenariul 2 de funcționare, pentru tot anul școlar, pe motiv că infrastructura nu permite asigurarea condițiilor pentru învățământ „față în față”.

Pe de altă parte, 13 unități de învățământ din județ au solicitat și le-a fost aprobată trecerea din scenariul 2 în scenariul 1, după ce au făcut dovada că sunt asigurate toate condițiile pentru învățământul „față în față”. Acestea sunt: Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Medgidia, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu, Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai, Școala Gimnazială nr. 1 Pecineaga, Grădinița cu Program Normal Pecineaga, Grădinița cu Program Normal Vânători, Școala Primară nr. 2 Vânători, Școala Gimnazială nr. 3 Mangalia, Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla și Grădinița cu Program Normal Tuzla.


Vă reamintim faptul că, în acest moment, în alte cinci unități de învățământ este activat scenariul 3 de funcționare: Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mare și grupa mică), Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța (trei clase a III-a și o clasă a V-a), Școala Gimnazială nr. 8 Constanța (două clase a II-a) și Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” Constanța (o clasă a II-a).

Citește și:

Deoarece în politică „regim de urgență” poate fi și mai târziu pentru educație Abia de săptămâna aceasta o serie de unități de învățământ constănțene pregătesc începerea anului școlar

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Iată care pot fi cauzele comportamentului violent în rândul copiilor

17 Apr 2024 510

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3398

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 475

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Strategia Națională pentru Susținerea Părinților 2024 – 2030 (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 503

Ministerul Educației a pus în consultare publică regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a centrelor județene și de resurse și asistență educațională (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 629

Ministerul Educaţiei a deschis un apel de proiecte pentru dezvoltarea competenţelor digitale

04 Apr 2024 462

Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți de la numeroase federații. Iată ce s-a discutat

01 Apr 2024 563

Ministerul Educației Iată care sunt cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate de înscrierea la școală

01 Apr 2024 560

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 477

Sunteți mulțumiți de arondările școlare stabilite pentru înscrierea în învățământul primar anul acesta?

31 Mar 2024 580

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică Planul naţional de combatere a violenţei şcolare

29 Mar 2024 583

Ministerul Educației Proiect de modificare Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și a Legii învățământului superior nr. 199/2023

25 Mar 2024 635

Ministerul Educației a pus în consultare un proiect privind mobilitatea academică a studenților

22 Mar 2024 474

Ministerul Educației Proiectul de ordin privind aprobarea indicatorilor de eficiență și de impact ai programului „Masă sănătoasă”, în consultare publică

15 Mar 2024 534

Ministerul Educației, anunț de ultim moment despre procedura de distribuție aleatorie a antepreșcolarilor/ preșcolarilor/elevilor în formațiunile de studiu

13 Mar 2024 709