Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Constanța „Vom dota școlile cu table inteligente, iar elevii, cu tablete“

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat, ieri, la celebrarea celor 100 de ani de existență a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Constanța.
 
Oficialul de la Ministerul Educației a transmis că toate școlile vor fi dotate cu table inteligente, iar elevii, cu tablete. „Vom sprijini colegiul cu tot ce putem pentru creșterea permanentă a performanței. Vorbim de proiectele pe care noi le avem în vedere: dotarea școlilor cu table inteligente și a elevilor cu tablete. Sper să reușim să ducem la bun sfârșit acest proiect. Este un pas spre creșterea performanței, cred eu, pentru o generație care a venit de acasă cu tableta în minte și în mână. E un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne, deoarece ei sunt generația revoluției informației și ingineriei. Suntem la etapa scrierii proiectului, care va fi implementat cu bani europeni. Este vorba despre o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnazii și licee“, a spus Ecaterina Andronescu.
 
Fiind întrebată de greșelile din manuale, aceasta a declarat că nu răspunde de greșelile altora. „Nu mă întrebați pe mine de greșelile altora. Să-i întrebați pe cei care greșesc. Și, mai ales, să-i punem să-și corecteze greșelile. Am deschis competiția pentru manuale. Interesul nostru este să avem manuale corecte, de calitate. Anul acesta, saltul spre calitatea manualelor este absolut imens. Se va puncta cu o sută de puncte calitatea manualelor și niciun manual nu va fi selectat dacă va obține mai puțin de 95 de puncte din 100. Acesta este un criteriu care ne va asigura că vom avea manuale de calitate. Este o responsabilitate mare și a celor care fac evaluarea manualelor. Cel care evaluează își asumă și el o mare responsabilitate. Nu trebuie să fii specialist în geografie ca să vezi că la Turnu Severin ai pus Turnu Măgurele“, a adăugat ministrul Ecaterina Andronescu.
 
Despre naveta elevilor, ministrul a spus că s-a găsit și o soluție. „În bugetul pe anul 2019 al Ministerului Dezvoltării sunt bani pentru 2.300 de microbuze. În această perioadă analizăm unde vor fi distribuite cele 2.300 de microbuze. Prioritate vor avea situațiile unde se impune ca elevii din mediul rural să ajungă la liceele din mediul urban. În anul 2019, microbuzele vor fi cumpărate și livrate“, a anunțat ministrul Educației.
 
În altă ordine de idei, aceasta a precizat că „orice curs gândit pentru elevii unei școli trebuie să aibă girul unei autorități competente“.
 
Fiind întrebată despre proiectul unei universități multiculturale la Constanța, ministrul Ecaterina Andronescu a precizat că un asemenea demers este dificil. „Vom face un centru multicultural, un centru de excelență, în sensul în care încercăm să creștem performanța. Este foarte complicat să facem o universitate multiculturală, ne-ar trebui profesori pentru programele de studiu pe care le inițiem, în limbile pe care le luăm în considerare. Este foarte complicat să facem asta de la început și, atunci, cred că un centru de excelență, care să se orienteze spre activitatea de cercetare, care să aibă abordări multiculturale, ar putea fi un început“, a conchis ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine – Ceea ce n-a reușit Ecaterina Andronescu a reușit COVID 19 După vacanță, toți elevii comunei Peștera se întâlnesc online cu profesorii lor

17 Apr 2020 3539

#ConstanțaEsteBine - Apel la solidaritate adresat de ISJ și CJE Ajutați elevii constănțeni cu echipamente pentru #școaladeacasă!

10 Apr 2020 3925

Avantajele înscrierii randomizate în clasa pregătitoare. Ce a declarat inspectorul general Sorin Mihai

06 Feb 2020 5208

La Bucureşti, învăţătoarele vor fi trase la sorţi Atenţie, părinţi! Înscrierea în clasa pregătitoare 2020 vine cu surprize, în numele transparenţei şi al echităţii (document)

05 Feb 2020 3498

Dispute aprige pe tema celui mai scurt an şcolar. Paştele catolic mai aduce o vacanţă

13 Jan 2020 4217

Reacție dură la tăierea celor două miliarde lei din bugetul Ministerului Educației „Au ajuns cu toții să urască școala”

27 Nov 2019 11775

Elevii sunt îndemnaţi la proteste din prima zi de şcoală. #doliupentrueducaţie

09 Sep 2019 2440

Sondaj de opinie Mai mult de jumătate dintre participanți cred că Ministerul Educației ar fi trebuit să prelungească vacanța de vară a elevilor

19 Aug 2019 2163

Sondaj de opinie Credeţi că Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să dea curs solicitărilor operatorilor din turism şi să prelungească vacanţa de vară a elevilor?

12 Aug 2019 3459

Decret semnat de preşedinte Valer-Daniel Breaz îi ia locul Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei

05 Aug 2019 1882

Revista presei locale

03 Aug 2019 1735

Ecaterina Andronescu, demisă de la Ministerul Educației

02 Aug 2019 2118

Stelian Ion (USR) - „Copiii noştri nu trebuie să facă autostopul pentru a merge la şcoală!“ (documente)

02 Aug 2019 2348

O fetiţă din Constanţa, aproape de a-şi perfora osul mâinii încercând să sară gardul unei şcoli. Capcane pentru copii. Ce spune Ecaterina Andronescu

02 Aug 2019 3819

Ecaterina Andronescu, interdicţie la catedră pentru profesorii care şi-au anulat lucrările

25 Jul 2019 2527