Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre criteriile pentru redeschiderea școlilor

  • Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, la Antena 3, că decizia oficială privind redeschiderea școlilor sau continuarea învățământului exclusiv online va fi luată la finalul lunii ianuarie. 
Ministul educaţiei, Sorin Cîmpeanu a precizat, luni, la Antena 3, că îşi doreşte ca elevii să se întoarcă cât mai repede în bănci, însă o decizie în acest sens va fi luată cel mai probabil la finalul lunii ianuarie pentru că depinde de situaţia epidemiologică dar şi de modul în care se va derula campania de vaccinare anti-Covid-19.

Potrivit structurii anului şcolar 2020-2021, în mod normal, şcolile ar trebui să se redeschidă pe data de 11 ianuarie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, la Antena 3, că s-au stabilit criteriile în funcție de care va fi luată decizia oficială privind redeschiderea școlilor sau continuarea învățământului exclusiv online.

"Am avut azi consultări cu experți în educație, cu sindicate, cu asociațiile de părinți, cu cei care coordonează campania de vaccinare, cu Ministerul Sănătății. Am decis împreună următoarele: Ministerul Educatiei îşi doreşte deschiderea cât mai grabnică a şcolilor.

Acest lucru se va putea face în urma unei analize fundamentate temeinic. Acesta analiza se va face pe baza a doi parametri principali. În primul rând - evoluţia epidemiologică.

La mijlocul lui ianuarie vom avea datele în urma vacanţei de iarna. Un al doilea parametru este evoluţia campaniei de vaccinare şi am trimis azi în inspectoratele şcolare şi universităţi o solicitare privind disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic, nedidactic şi auxiliar, am cerut o raportare numerică cu privire la disponibilitatea personalului din învăţamânt la vaccinare.

Data limita pentru raportarea numerică este 15 ianuarie. Un alt criteriu complementar este să vedem şi deciziile altor state aflate într-o situaţie similară cu a Romaniei.

Decizia (privind redeschiderea scolilor sau continuara invatamantului online) va fi luata cel mai probabil în ultima decadă a lunii ianuarie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu pentru antena 3.ro.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 139

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 298

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 489

Ziua Porților Deschise la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța

18 Apr 2024 385

Licitații Constanța Structurile Școlii Gimnaziale „Nicolae Maraloi“ din comuna Saraiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 314

Lumea marinarilor Aplauze pe scena Atlanticului. „Mircea”, SUA, botez marinăresc

18 Apr 2024 635

Activități ale polițiștilor în școli din județul Constanța

17 Apr 2024 382

RAJA SA, gazdă, în cadrul Programului Național Școala Altfel, pentru elevii de la Școala Gimnazială “Remus Opreanu” din Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 372

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 992

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 452

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 815

Cumpărări directe Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Mircea Vodă, achiziție de echipament sportiv de la firma unui fost handbalist (DOCUMENT)

11 Apr 2024 489

Primăria Albești, județul Constanța, reabilitează Școala Gimnazială „Ion Creangă“. Transpetru Serv SRL și Con Ted Company SRL vor încasa peste 1,4 milioane de lei (DOCUMENT)

10 Apr 2024 462

Știri Constanța Câștigătorii concursului „10 cu Felicitări” de la Scoala Gimnazială nr. 22 IC Bratianu au ajuns la Destiny Park

10 Apr 2024 447

Acțiuni ale polițiștilor IPJ Constanța la o școală din Năvodari

10 Apr 2024 440