Oaspeți străini în vizită la Școala Gimnazială nr. 37 Constanța!

Activități în cadrul etapelor anterioare ale proiectului. Sursa foto: Facebook.com
  • Școala Gimnazială nr. 37 Constanța este astăzi gazda unor oaspeți veniți din Italia și Turcia.
Învățământul din Constanța se poziționează tot mai clar pe harta internațională, așa încât Școala Gimnazială nr. 37 Constanța este astăzi gazda unor oaspeți veniți din Italia și Turcia, în cadrul proiectului de antreprenoriat la clasele primare Future United Teachers Unearth Real Entrepreneurs - F.U.T.U.R.E.
 
Aceasta este etapa a doua de mobilitate, după ce, la finele lunii mai 2022, o delegații a Școlii Gimnaziale nr. 37 Constanța, din care au făcut parte prof. înv. primar Camelia Buruiană, coordonatorul proiectului, prof. Iuliana Marcoșanu, directorul școlii și prof. Corina Apostu, directorul adjunct, s-a deplasat alături de mai mulți elevi ai școlii în Italia, în cadrul primei etape.
 
În acest proiect, Școala Gimnazială nr. 37 Constanța are ca parteneri Mercimek Tevhide Atçı Ilkokulu, din Ceyhan- regiunea Adana, Turcia şi I.C. Padre Isaia Columbro, Tocco Caudio, din regiunea Campania, Italia, proiectul vizând formarea antreprenorială a beneficiarilor, respectiv elevi din ciclul primar ai unităților de învățământ participante.
 
Proiectul Future United Teachers Unearth Real Entrepreneurs - F.U.T.U.R.E., organizat de Școala Gimnazială nr. 37 Constanța a fost selectat la finele anului trecut, acesta clasându-se pe locul al doilea, pe țară, fiind în total aprobate cinci proiecte din cele 27 depuse.

„Școala noastră este, timp de trei zile, gazda a două echipe de profesori și elevi din Turcia și din Italia. Activitățile fac parte din Proiectul de parteneriat de mică anvergură cu beneficiari multipli în cadrul Programului ERASMUS+ - aprobat cu nr. RO01-KA210-SCH-000050227- Future United Teachers Unearth Real Entrepreneurs- F.U.T.U.R.E. finanțat de Uniunea Europeană cu 30.000eur“, a explicat prof. Iuliana Marcoșanu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 37 Constanța, pentru ZIUA de Constanța.

„Este primul proiect de acest tip scris de o echipă de profesori din școală, care a ieșit câștigător la nivel național și reprezintă o mare realizare pentru noi. mai ales ca suntem coordonatori“, a spus prof. Iuliana Marcoșanu.

În continuare, aceasta a adăugat:

„Parteneri sunt școala - Mercimek Tevhide Atçı Ilkokulu, din Ceyhan- regiunea Adana, Turcia şi școala I.C. Padre Isaia Columbro, Tocco Caudio, din regiunea Campania, Italia. Prima mobilitate din acest proiect a avut loc in luna Iunie in Italia iar acum a venit rândul nostru sa ne demonstrăm aptiitudinile antreprenoriale la ciclul primar. Echipa de proiect este formată din: Coordonator de proiect: prof. înv. primar Buruiană Camelia, dir. adj. - prof. Apostu Corina, director - prof. Marcoşanu Iuliana“.

„La activități vor participa toate clasele de la ciclul primar“, a mai precizat directorul școlii.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial
Iată școlile și liceele din Constanța unde se introduce Catalogul electronic, din acest an școlar! (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 409

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 618

Ședințe CLM Constanța Constituirea unui drept de administrare în favoarea CSM Constanța asupra a două terenuri, pentru construirea de săli de sport (DOCUMENT)

13 Feb 2024 823

Proiectul de hotărâre, pe masa aleșilor locali constănțeni Două școli și o grădiniță din Constanța rămân fără terenuri (DOCUMENT)

13 Feb 2024 856

Știri Constanța Lecție deschisă despre situațiile de urgență la Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța (FOTO)

31 Jan 2024 775

Elevii Școlii gimnaziale 37 Constanța, pregătiți în cazul unui accident chimic!

23 Nov 2023 930

Licitații Constanța Academia Navală Mircea cel Bătrân, licitație deschisă pe 7 milioane de euro pentru Nava Școală Sprijin Acțiuni Militare 281 (DOCUMENT)

09 Nov 2023 1075

Trei școli din municipiul Constanța au terenuri destinate activităților sportive. Care sunt acestea?

04 Jun 2023 1483

Contract de aproape 650.000 de euro pentru reparații și renovare la Școala nr. 1 din Sarichioi, județul Tulcea! Ce firme și l-au adjudecat (DOCUMENT)

18 Apr 2023 1427

Școala Altfel Ofițeri ai Poliției Constanța, întâmpinați de inimioare curioase, la Școala Gimnazială nr. 37

29 Mar 2023 1274

Constanța. „De vorbă cu un mare campion“ Cristian Tranulea a spus, la Școala Gimnazială nr. 37, povestea lui despre sport și performanță (GALERIE FOTO)

13 Feb 2023 2127

Școala Gimnazială nr. 37 Constanța Vicecampionul mondial Cristian Tranulea, alături de campionii Under-8 de la „ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior“ (GALERIE FOTO)

07 Feb 2023 4739

Echipa de fete U-12 Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, câștigătoare a fazei județene a „ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior“ (GALERIE FOTO)

30 Jan 2023 2655

Elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale Nr. 37 Constanța, în Turcia!

21 Nov 2022 1675

Drepturile copilului se fac cunoscute în școlile din Constanța!

14 Nov 2022 1479