Oficial, de la ISJ Constanța Ce unitate de învățământ își va desfășura activitatea online, de astăzi! (DOCUMENT)

  • O singură unitate de învățământ își va desfășura în continuare activitatea didactică în mediul online, în zilele de 2 și 3 decembrie 2021
  • Potrivit datelor oficiale transmise de ISJ Constanța, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 57 Constanţa își va desfășura activitatea în mediul online, deși rata de vaccinare este de 66.67%, iar incidența este de 2,40.
  • În Secțiunea Document puteți consulta Tabelul complet cu Scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța pentru zilele de 2-3 decembrie 2021. 
 
O singură unitate de învățământ din județul Constanța își va desfășura cursurile în regim online!
 
Informația a fost făcută publică de Inspectoratul Școlar Județean Constanța și, potrivit datelor oficiale, este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 57 Constanţa.
 
Astfel, restul școlilor, grădinițelor și liceelor din județ și-au deschis porțile pentru elevii mici și mari, dar și pentru preșcolari încă din această dimineață.
 
Pandemia de coronavirus a determinat domeniul învățământului să-și treacă activitățile în mediul online.
 
Acest lucru a venit cu o serie de dezavantaje, cu nemulțumiri atât din partea părinților și a cadrelor didactice, cât și din partea elevilor.
 
Copii au nevoie de socializare, iar pandemia le-a luat ocazia de a socializa cu colegii la școală.
 
Deși elevii au fost încântați, la început, de închiderea școlilor și de trecerea în mediul online, cu timpul, aceștia și-au dat seama cât de important este ca activitatea didactică să se susțină fizic, în școli.
 
De asemenea, și părinților le-a fost greu odată cu această schimbare cauzată de pandemia de coronavirus. Unii dintre ei au întâmpinat dificultăți, având în vedere că programul școlar online s-a suprapus cu programul de muncă.

 
Ușor, ușor, trecerea în mediul fizic a fost posibilă datorită ratei de vaccinare din fiecare unitate de învățământ.
 

Cu toate acestea, în prezent, încă mai sunt unități de învățământ ce își desfășoară activitatea în mediul online.
 
 
ISJ Constanța:
 

„Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a personalului din Inspectoratul Școlar Județean Constanța este 77,5%, din totalul celor 49 angajați (inspectori școlari și personal contractual). Toți cei vaccinați au administrată schema completă de vaccinare, iar 21,5% au administrate și doze „booster”.“

 
În județul Constanța, în zilele de 2 și 3 decembrie 2021, toate unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea fizic, mai puțin o singură grădiniță.
 
Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 57 Constanţa își va desfășura activitatea în mediul online, deși rata de vaccinare este de 66.67%, iar incidența este de 2,40.
 
În această grădiniță sunt înscriși 182 de preșcolari.
 
În Secțiunea Document puteți consulta Tabelul complet cu Scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța pentru zilele de 2-3 decembrie 2021.
 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursă foto: Pixabay

Citește și:
 
Oficial de la Ministrul Educației
Elevii vor reveni la cursuri de luni, 8 noiembrie. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru școala în format fizic (video)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 536

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 670

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 605

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 718

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 699

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 869

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1586

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 430

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 763

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 481

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 631

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1045

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 615

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 788

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 918