Oficial Ministerul Educației a emis ordinul pentru autorizarea provizorie a unei grădinițe particulare din Constanța! Se aplică din acest an școlar (DOCUMENT)

Ministerul Educației - Sursa foto: Facebook.com
  • Obligațiile ce decurg din această autorizare cuprind faptul că unitatea trebuie să angajeze personal didactic de conducere și de predare cu respectarea Legii educației naționale și, totodată, trebuie să solicite acreditarea în maximum trei ani de la absolvirea primei promoții.
  • În Secțiunea Document puteți accesa Ordinul Ministerului Educației și anexele.
 
Grădinița particulară Nordic Kids, din Constanța, a primit autorizație de funcționare provizorie de la Ministerul Educației, începând din acest an școlar, 2022 - 2023, fiind obligată să solicite acreditarea în termen de maxim trei ani de la absolvirea primei promoții!
 
Informațiile sunt cuprinse în Monitorul Oficial al României nr. 912/16.09.2022, unde a fost publicat Ordinul 4950/2022 al ME „privind acordarea autorizaţiei de funcţionare provizorie S.C. Nordic Kids - S.R.L. din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, pentru unitatea de învăţământ preuniversitar particular Grădiniţa cu program normal şi prelungit «Nordic Kids» din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa“.
 
Se precizează în documentul citat că Ordinul ME intră în vigoare la data de 16 septembrie 2022.
 
Ce prevede Ordinul 4950/2022
 
Articolul 1 al ordinului arată faptul că „se acordă autorizaţia de funcţionare provizorie S.C. Nordic Kids - S.R.L. din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, pentru unitatea de învăţământ preuniversitar particular Grădiniţa cu program normal şi prelungit «Nordic Kids», cu sediul în str. Smârdan nr. 16, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, pentru nivelul de învăţământ «preşcolar», forma de învăţământ «program prelungit» şi «program normal», limba de predare «română», începând cu anul şcolar 2022-2023, conform anexei care face parte integrantă din prezentul ordin“.
 
Această autorizare conferă societății „calitatea de furnizor de educaţie, respectiv dreptul de organizare şi desfăşurare a procesului de învăţământ, pentru nivelul de învăţământ «preşcolar» din cadrul unităţii de învăţământ preuniversitar particular Grădiniţa cu program normal şi prelungit «Nordic Kids» din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, menţionate la art. 1“.
 
Obligațiile ce decurg din această autorizare cuprind faptul că unitatea trebuie să angajeze personal didactic de conducere și de predare cu respectarea Legii educației naționale și, totodată, trebuie să solicite acreditarea în maximum trei ani de la absolvirea primei promoții.
 
Raportul anual de evaluare internă a calității trebuie predat până cel târziu pe data de 15 octombrie a fiecărui an către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.

 
Despre Nordic Kids
 

Grădinița particulară Nordic Kids funcționează pe societatea SC Nordic Kids SRL Constanța, firmă înființată, potrivit Confidas.ro (platformă consultată la data de 20 septembrie 2022), în anul 2019.
 
Nordic Kids SRL are sediul social în Constanța, pe strada București, nr. 8, iar activitatea desfășurată este reprezentată de învățământ preșcolar, firma având un punct de lucru în Constanța, pe strada Smârdan nr. 16, unde a primit autorizația de funcționare de la Ministerul Educației.
 
Asociat unic și administrator este Simona Albu, al cărei nume se regăsește și în firma radiată Green Seal (asociat 50%, administrator), unde era partener cu Ionuț Petrescu, în prezent asociat unic al Green Marine.
 
În ce privește cifrele Nordic Kids, în 2021 firma a raportat cinci angajați, un profit în creștere ce a depășit 70.000 de lei (față de puțin peste 3.000 de lei, în anul Covid 2020) și cifra de afaceri, tot în creștere, de aproape 410.000 de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, societatea nu a încheiat contracte de achiziții publice.
 
Pe site-ul oficial al grădiniței se arată că aceasta oferă servicii pentru copii cu vârste între doi și șase ani, misiunea grădiniței fiind „aceea de a oferi un mediu cald și securizat în care copiii să se dezvolte armonios“.
 
În Secțiunea Document puteți accesa Ordinul Ministerului Educației și anexele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Grădiniță privată nouă în Constanța!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copii de grădiniță au participat la un atelier de pictură, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

17 Apr 2024 406

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 278

Investiții la Grădinița cu Program Prelungit „2 Pitici" din Constanța. Vor fi montate o rampă de acces și un foișor

14 Apr 2024 405

Grădiniță sancționată de polițiști după ce doi copii de 3 ani au plecat fără să fie observați de educatoare

14 Apr 2024 471

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 813

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța la școli și grădinițe din Constanța

11 Apr 2024 449

Concurs de angajare la Grădinița cu Program Prelungit ”Căsuța de turtă dulce” Constanța

09 Apr 2024 714

Cumpărări directe Constanța Ce societate se ocupă de extinderea imobilului Grădiniței Nistorești, comuna Pantelimon (DOCUMENT)

09 Apr 2024 535

Grădinița cu Program Prelungit ”Căsuța de turtă dulce” Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

09 Apr 2024 622

Licitații Constanța Consolidare și reabilitare termică moderată la Grădinița nr. 2 de la Oltina (DOCUMENT)

05 Apr 2024 537

Cumpărări directe Constanța O firmă din județul Satu Mare va dota cu mobilier școala și grădinița din comuna Topraisar (DOCUMENT)

04 Apr 2024 422

O firmă din Constanța se ocupă de curățenia de la Grădinița cu Program Prelungit „Luminița“ din comuna Lumina (DOCUMENT)

02 Apr 2024 700

Abuz într-o grădiniță din Ploiești! O educatoare înregistrată în timp ce teroriza copiii

01 Apr 2024 506

Angajări Constanța Loc de muncă disponibil la Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Mangalia. Ce condiții ai de îndeplinit

01 Apr 2024 609

Colaborare între Muzeul de Artă Populară Constanța și Gradinița cu Program Prelungit „Steluțele Mării”

31 Mar 2024 406