Onomastica Şcolii „Constantin Brâncuşi“ din Medgidia, celebrată cu o valoroasă lansare de carte

Trebuie să urci foarte sus pentru a putea vedea departe.“ Acesta este mottoul ce călăuzeşte actul educaţional la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi“ din Medgidia, unitate de învăţământ dobrogean care luni, 21 mai, îşi va sărbători patronul spiritual.
 
În programul activităţilor zilei sunt prevăzute, de la ora 10, dezvelirea bustului marelui sculptor român Constantin Brâncuşi, apoi, o jumătate de oră mai târziu, lansarea monografiei Şcolii „Constantin Brâncuşi“ din Medgidia, al cărei autor este actualul director adjunct, prof. dr. Adrian Ilie.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa se bucură de o colaborare mai veche cu reputatul profesor de istorie şi autor de lucrări Adrian Ilie, care a mai lansat, anul trecut, volumele „Personalităţi marcante ale Medgidiei“ şi „Primarii Medgidiei. Creştini şi musulmani“, donând, într-un gest de nobleţe, fondurile din vânzarea celor două lucrări unui elev aflat în suferinţă.
 
Revenind la evenimentul de luni, 21 mai, au răspuns invitaţiei de a participa inspectorul şcolar general Gabriela Zoia Bucovală, inspectorul şcolar Paula Iordan, senatorul Titus Corlăţean, primarul Valentin Vrabie şi prof. univ. dr. Cătălin Eugen Sfăt.
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment. Generozitate printre file de istorie Profesorul dr. Adrian Ilie aduce în prim-plan primarii și personalitățile marcante de la Medgidia (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei Echipa de fete a Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncuși“ Medgidia, calificată la faza națională a ONSS (GALERIE FOTO)

16 May 2022 2444

Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” din Medgidia, județul Constanța scoate la concurs un post vacant

12 Feb 2022 3339

Constantin Brâncuși, omagiat la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Medgidia

23 Feb 2020 2841

Interviu cu prof. Adrian Ilie, director adjunct al Şcolii „Constantin Brâncuşi“ Medgidia „Deşi timpul rămas este limitat, pasiunea pentru istorie şi pentru scris nu s-a estompat în niciun fel“

30 Nov 2018 4429

Filiala Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România a decernat premiile „Gheorghe Dumitraşcu“ şi „Virgil Coman“ pe 2017

19 Jun 2018 3427

Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” din Medgidia scoate la concurs un post vacant

07 Sep 2017 3593

Concurs la Școala Gimnazială Constantin Brâncuși Medgidia pentru un post de secretar șef

26 May 2017 3290