Opt concursuri judeţene, organizate, sâmbătă, de ISJ Constanţa

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa organizează, în perioada 7 - 8 martie, mai multe competiţii şcolare destinate elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal. Vorbim despre etapele judeţene ale următoarelor concursuri: Olimpiada de limbi romanice, Olimpiada de limba neogreacă maternă, Olimpiada de geografie, Olimpiada de religie, Olimpiada de biologie, Olimpiada de informatică, Olimpiada de istorie, precum şi etapa judeţeană a Concursului de fizică „Şerban Ţiţeica“.

Astfel, sâmbătă, 7 martie, 438 de elevi ai claselor VII-XII participă la Olimpiada de limbi romanice (franceză, italiană, spaniolă), etapa judeţeană. Proba scrisă se va desfăşura la Liceul Teoretic „George Călinescu“, nivel liceal, la toate cele trei limbi, respectiv nivel gimnazial, doar pentru limba spaniolă şi limba italiană, iar la Şcoala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ va avea loc proba la limba franceză, nivel gimnazial. Pe 14 martie, la Liceul Teoretic „George Călinescu“ se va desfăşura proba orală pentru clasele XI-XII. Tot sâmbătă, 7 martie, patru elevi participă la Olimpiada de limba neogreacă maternă, etapa judeţeană. Proba scrisă se desfăşoară la Şcoala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu“ din Constanţa. Alţi 90 de elevi ai claselor VIII-XII participă, tot sâmbătă, la Olimpiada de geografie, etapa judeţeană, care se va desfăşura la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P.Haşdeu“ Constanţa. Tot sâmbătă, va avea loc Olimpiada de religie, găzduită de Liceul Teoretic „Decebal“.

La competiţie vor participa 211 elevi. De asemenea, sâmbătă, 396 de elevi ai claselor VII-XII, calificaţi la etapa locală, vor participa la Olimpiada de biologie, etapa judeţeană, care se va desfăşura la Liceul Teoretic „Ovidius“. Alţi 146 de elevi (37 de gimnaziu şi 109 de liceu) participă, sâmbătă, la etapa judeţeană a Olimpiadei de informatică. Unităţile de învăţământ unde se va desfăşura competiţia sunt: Liceul Teoretic „Ovidius“, Liceul Teoretic „Traian“, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“. Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ va găzdui Olimpiada de istorie, etapa judeţeană, la care vor participa aproximativ 200 de elevi ai claselor VIII-XII. La Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ se va desfăşura Concursul de fizică „Şerban Ţiţeica“, etapa judeţeană, la care vor participa 20 de elevi din liceele economice şi tehnologice.

Etapele judeţene ale competiţiilor de fotbal

În acest weekend, în intervalul orar 9.00 - 12.00, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu“ vor avea loc competiţii de fotbal, etape judeţene, la care vor participa 140 de elevi de nivel liceal. Tot sâmbătă, în sala de sport „Dan Spătaru“ a oraşului Medgidia se vor desfăşura finalele etapei judeţene la handbal masculin, la care vor participa 80 de elevi de liceu. Concursurile sportive se organizează în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.