Parteneriat educațional pentru studenții Universității Ovidius din Constanța, în domeniul construcțiilor. Despre ce este vorba (GALERIE FOTO)

  • În cadrul parteneriatului, Euro Vial Residence a demarat finanţarea realizării unui laborator special de testare a materialelor de construcţii, pentru pregătirea specializată a studenţilor
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a prezentat la Târgul de Imobiliare parteneriatul educaţional cu Euro Vial Residence.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele parțiale înregistrate în cadrul colaborării şi o serie de proiecte care vor fi realizate în perioada viitoare.

Iată comunicatul de presă transmis de Universitatea Ovidius din Constanța (UOC)

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a prezentat la Târgul de Imobiliare parteneriatul educaţional cu Euro Vial Residence, operator economic important în domeniul construcțiilor civile, realizat de Facultatea de Construcţii, informează șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții.

Potrivit sursei citate, în cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele parțiale înregistrate în cadrul colaborării şi o serie de proiecte care vor fi realizate în perioada viitoare.

„În cadrul parteneriatului, s-a organizat în acest an un stagiu de practică pentru studenţii Facultăţii de Construcţii din an terminal, cu posibilitatea angajării la final a viitorilor ingineri care se încadrează în standardele de calitate ridicată din domeniul construcţiilor. Acest parteneriat este un exemplu de implicare socială pe care sperăm să îl perceapă și alte firme din domeniu, astfel încât să putem crea un grup de lucru la nivelul Facultății de Construcții, printr-o implicare cât mai amplă, pe cât mai multe domenii, deoarece avem programe de studii de mare interes precum construcțiile hidrotehnice. În perioada următoare, vor fi acordate, în cadrul acestui parteneriat, o serie de burse pentru studenții din anii doi și trei ai Facultății de Construcții”, precizează șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip.

De asemenea, în cadrul parteneriatului, Euro Vial Residence a demarat finanţarea realizării unui laborator special de testare a materialelor de construcţii, pentru pregătirea specializată a studenţilor, noua unitate de practică tehnologică având şi rolul de a genera venituri suplimentare Facultăţii de Construcţii, ce vor fi reinvestite exclusiv în dezvoltarea bazei materiale pentru studenţi.

„Este un parteneriat important, prin care ne asigurăm că avem cei mai bine pregătiți absolvenți și ne apropiem eficient de mediul socio-economic. Prin intermediul parteneriatelor, ce fac parte din politica noastră instituțională, deschidem oportunități de pregătire a studenţilor pentru cariera aleasă și totodată de acumulare a abilităților și competențelor necesare pe piaţa forței de muncă”, a precizat conf. univ. dr. Raluca Trandafir, prorector pentru Fonduri structurale și relația cu mediul socio-economic.

Sursa foto: UOC 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hotărârea nu este definitivă Titlul de doctor al unui preot, anulat în instanță, la cererea Universității Ovidius! (MINUTA+DOCUMENT)

07 Sep 2022 6986

Universitatea „Ovidius” din Constanţa angajează. Vezi dacă îndeplinești cerințele

16 May 2022 2788

Universitatea „Ovidius” din Constanța In memoriam conf. univ. dr. Dumitru Mondescu

10 May 2021 1718

Universitatea "Ovidius" din Constanța scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuiesc îndeplinite

23 Sep 2018 2093

Decizie CNSC Firma de pază OK Guard, la judecată cu Universitatea „Ovidius“ din Constanţa!

19 Oct 2016 4558

Studenţi absorbiţi pe piaţa forţei de muncă „Proiectează-ţi cariera!”, la Universitatea Ovidius

29 Oct 2014 1740

Proiect destinat adaptării programelor de studii la cerinţele pieţei muncii, derulat de Universitatea „Ovidius“ (galerie foto)

19 Jul 2014 2842

Astăzi, la Univesitatea “Ovidius” Gala Studenților Artiști

11 Jul 2014 1525

Universitatea Ovidius, beneficiara unui proiect european

05 Jun 2014 1481