Patronul spiritual al liceului din Mihail Kogălniceanu, sărbătorit printr-o suită de activități (galerie foto)

Ieri, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” a îmbrăcat haine de sărbătoare. Ca în fiecare an, spiritul acestei zile, în care unitatea școlară își serbează numele - sub ocrotirea patronilor săi spirituali, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil - a adus mai aproape unii de ceilalți cadrele didactice, elevii și părinții, comunitatea locală.
 
Suita de activități, reunite într-un program realizat la toate cele patru niveluri ale școlii - preprimar, primar, gimnazial și liceal - a stat, în primul rând, sub semnul diversității și al participării afective. Astfel, preșcolarii și școlarii claselor primare au fost protagoniștii unui spectacol dinamic și emoționant, care s-a desfășurat pe scena Căminului Cultural din localitate, pentru ca apoi, alături de colegii lor gimnaziști și liceeni, coordonați de educatori, învățători, profesorii-diriginți și bucurându-se de sprijinul și implicarea părinților, să creeze atmosfera plină de freamăt și de arome a unui târg de prăjituri.
 
Frumusețea momentului a fost sporită de un „festival” culinar interetnic, desfășurat pe fondul prezentărilor de port popular și al audiției de folclor. Activitatea a implicat elevi de liceu, coordonați de prof. Monica Revnic-Bold. Tot arta culinară i-a inspirat și pe elevii claselor cu profil tehnologic, în cadrul unui atelier în care au colaborat cu elevii de gimnaziu, sub îndrumarea prof. Ema Maftei și a prof. Anca. Ruse
 
Pentru a evidenția dimensiunea personalității lui Mihail Kogălniceanu, elevi de la profilul umanist al liceului, coordonați de prof. Diana Mihai, au realizat o prezentare PPT purtând titlul „Mihail Kogălniceanu - personalitate fascinantă a lumii moderne”.
 
Arta plastică a fost reprezentată și ea, prin desene pe asfalt și graffiti, în care și-au exersat creativitatea elevi ai claselor de gimnaziu, coordonați de prof. Anca Ruse și prof. Filiz Achim.  Nici sportul nu a rămas în afara programului dedicat zilei școlii, astfel încât elevii gimnaziști și-au pus toată energia în cadrul unui meci de fotbal demonstrativ.
 
Programul activităților a inclus, de asemenea, concursul „Cea mai frumoasă clasă” - o tradiție a liceului, la nivel gimnazial - coordonator prof. Anca Alexandru, în care elevii, diriginții și părinții s-au întrecut în crearea unei ambianțe în spiritul tradițiilor românești și al Centenarului Marii Uniri.
 
„Felicităm cadrele didactice, elevii și părinții implicați în derularea tuturor acestor activități, mulțumindu-le pentru bucuria transmisă în această zi de sărbătoare!”, a dorit să transmită prof. Floriana Petre, director al Liceului „Mihail Kogălniceanu”, coordonator de proiecte și programe educative.                                                                                                                                                             
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mihail Kogălniceanu renovează clădirile Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu. Contract de peste 15 milioane lei, semnat (DOCUMENT)

11 Apr 2023 1530

Primăria Mihail Kogălniceanu organizează licitație pentru renovarea clădirilor aparținând liceului teoretic din comună

10 Dec 2022 1379

Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

05 Nov 2022 1801

Primăria Mihail Kogălniceanu a atribuit contractul pentru pachete de mâncare din unitățile de învățământ din localitate (DOCUMENT)

01 Nov 2022 1505

Județul Constanța Posturi vacante în cadrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu”

02 Jul 2022 1113

Primăria Mihail Kogălniceanu reabilitează termic Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”. Iată ce firmă va executa lucrările (DOCUMENT)

27 Jun 2022 1709

Ce firmă va construi sala de sport de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu (document)

11 Aug 2021 5188

Primăria Mihail Kogălniceanu reabilitează liceul teoretic din comună. Ce sumă este investită

16 Jun 2021 2929

Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu va avea o nouă sală de sport

12 May 2021 2948

Județul Constanța Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu angajează îngrijitor

08 Dec 2020 2140

Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“, din județul Constanța, angajează îngrijitor

09 Oct 2020 1677

Doliu în învăţământul din Constanţa. A decedat un fost director al Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”

16 Feb 2020 7060

Contract atribuit Sală de sport nouă la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ (document)

13 Sep 2019 2698

Post vacant la ​Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“, Constanța. Cine poate participa și ce condiții trebuie îndeplinite

02 Mar 2019 2009

Post vacant la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”, județul Constanța. Când va avea loc concursul

18 Jan 2019 1925