Pe urmele demiterii directorului de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Primarul din Hârşova dezminte afirmaţia inspectorului general

 
Începând cu data de 9 decembrie, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârşova are un nou director, în persoana prof. Camelia Șerban, în urma deciziei Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa de a înceta detaşarea în interesul învăţământului a prof. Alexandru Bujeniţă.
 
Pe fostul director l-am cunoscut în urmă cu mulţi ani, la una dintre formalele şedinţe cu directorii, în care toată lumea era mulţumită, nimeni nu avea de obiectat, cu excepţia dânsului, care mai... beneficia şi de aplauze la finalul intervenţiilor sale.
 
Și pentru că face parte din acea rară categorie într-o pădure de... „ghiocei”, a deranjat şi a fost considerat prea vocal. De data aceasta nu este cazul vreunei şedinţe, ci doar se vorbeşte despre o demitere pe criterii politice... nedovedite.
 

„Eu pe domnul inspector general nu îl cunosc, nu ne-am întâlnit”

 
În articolul de ieri, citându-l pe inspectorul şcolar general Sorin Mihai, a apărut în discuţie primarul Hârşovei, motiv pentru care l-am contactat spre a afla ce l-a nemulţumit în colaborarea cu fostul director Alexandru Bujeniţă.
 
„Teoretic, dacă aş fi mers să-l reclam la Inspectoratul Școlar Judeţean pe fostul director Alexandru Bujeniţă, ar fi trebuit să fie numită o persoană pe care o propun eu. Dar cât timp eu nu am fost întrebat pe cine să pună director sau de ce să-l destituie, nu mi se pare normal să fiu adus în discuţie. Mai mult, cine afirmă că primarul ar fi sesizat o relaţie defectuoasă cu fostul director Alexandru Bujeniţă ar trebui să facă şi dovada. Dar oare inspectorul general chiar ţine cont de părerea mea, când domnul Bujeniţă este capabil, nu a greşit în mandatul său de conducere... Aşa face şi în alte localităţi, schimbă directorii pentru că îi pârăsc primarii?”, concluzionează retoric Viorel Ionescu, primarul oraşului Hârşova.
 
Întrebat cum a colaborat, totuşi, cu fostul director Alexandru Bujeniţă, acelaşi primar a declarat că au discutat împreună despre implementarea unor proiecte. „Nu a fost încântat din prima, dar şi-a exprimat deschiderea. Și aici vorbim de implementarea catalogului electronic, unde mi-a spus că şi părinţii care vin de la o altă şcoală, din clasa a VIII-a, au văzut cât de benefic este acest proiect şi au zis «Da, haideţi să-l implementăm şi la liceu». Un alt proiect pe care mi-l doresc este montarea de camere video în fiecare clasă. Și aici dumnealui a avut o reţinere, dar am fi rezolvat-o. Chiar nu am simţit contre din partea lui, ci au fost doar discuţii de pe poziţii diferite: eu, ca director, văd conducerea şcolii într-un fel, eu, ca primar, din punct de vedere administrativ, dar ca părinte în primul rând, văd şi-n alt fel.
 
Dar de la discuţiile pe care le-am avut până la a considera cineva că m-am dus să-l pârăsc să-l schimbe pe domnul Bujeniţă e o cale lungă. Și repet: dacă m-aş fi dus să schimb pe cineva, probabil că m-aş fi dus şi cu cea de-a doua numire. Dar numirea doamnei Camelia Șerban nu este treaba mea, nu mi-o asum. ISJ probabil că a analizat şi a acţionat în conformitate. Poate că ar fi interesant de aflat pe ce criterii a fost numită doamna? A dat un interviu, are o evaluare? Eu pe domnul inspector general nu îl cunosc, nu ne-am întâlnit. Probabil că dacă a făcut această afirmaţie face o confuzie între actualul şi fostul primar Ionel Chiriţă. Și dacă e să o luăm pe linie politică, eu de la ALDE am trecere la PNL? Aş vrea să văd şi eu adresa număr din data de în care primarul Hârşovei a spus că are probleme cu directorul Alexandru Bujeniţă”, a mai afirmat acelaşi interlocutor.
 

Ce spun şi colegii de cancelarie?

 
Prof. Luiza Păvălucă, catedra de limba franceză, îl cunoaşte pe fostul director Alexandru Bujeniţă de când era elevă a acestei unităţi de învăţământ. „Îl apreciez şi ca om, şi ca profesor, şi ca director. Atmosfera din liceu a fost una plăcută, normală, pentru că s-a implicat foarte mult, fiind imparţial cu colegii, dar şi apropiat de elevi. Nu a implicat politicul în viaţa şcolii şi, personal, chiar nu am ce să-i reproşez”.

 
Prof. învăţător Liliana Baciu predă în această unitate din anul 1994. „Am apreciat la dânsul faptul că în primul rând ne-a considerat colegi şi apoi subalterni. Tot timpul a fost preocupat să rezolve problemele care s-au ivit, cum a fost şi la începutul acestui an şcolar. Iniţial, fuseseră prevăzute două clase pregătitoare, pentru că două cadre didactice încheiau un ciclu primar. Întrucât în prima etapă de înscrieri nu au fost suficiente cereri, ni s-a luat o clasă de pregătitoare. Între timp, până la debutul anului şcolar 2019-2020 au mai apărut numeroase alte solicitări, motiv pentru care domnul Bujeniţă s-a zbătut să se reînfiinţeze şi cea de-a doua clasă şi a reuşit”.
 

Prof. Theodora Stancu a venit în anul 2006 la catedra de limba şi literatura română a Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârşova, dar a avut şansa de a-l avea şi profesor pe Alexandru Bujeniţă. „Este un profesionist dedicat şcolii, preocupat de creşterea nivelului educaţional al elevilor prin investiţii în dotări şi materiale. Spre exemplu, în urmă cu două săptămâni a convocat şedinţa catedrei de limba română, pentru a ne consulta în legătură cu reînnoirea fondului de carte, fapt concretizat prin achiziţionarea de noi titluri însumând aproape 2.000 de lei. Dar cel mai mult am apreciat la dânsul faptul că nu s-a închis în birou, ci a fost permanent printre colegii din cancelarie sau printre elevi”.
 
Sursa foto: Facebook Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” şi Facebook Alexandru Bujenita
 
Citeşte şi:
 
ISJ Constanţa a aprobat cea de-a doua clasă pregătitoare la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ din Hârşova (galerie foto)

Fostul director al liceului din Hârşova e convins că a fost demis... politic. Ce răspunde inspectorul general

Interviu online cu prof. Sorin Mihai, inspector şcolar general „Foşti şi actuali inspectori şcolari, dar şi dascăli vor ajunge pentru prima dată în această postură“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul director al liceului din Hârşova e convins că a fost demis... politic. Ce răspunde inspectorul general

10 Dec 2019 5948

Statutul de autoritate publică, în opinia profesorilor constănţeni „Nu-l putem face pe profesor funcţionar public. Doar dacă vrem să renunţăm la competenţele lui profesionale, pedagogice“

11 Oct 2019 4748

ISJ Constanţa a aprobat cea de-a doua clasă pregătitoare la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ din Hârşova (galerie foto)

20 Sep 2019 2509