Performanță și artă în limba germană la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

Concursurile și proiectele naționale și internaționale în limba germană sunt deja o tradiție la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Aflat la cea de-a șaisprezecea ediție, Concursul Județean Spaß auf Deutsch, din calendarul ISJ - Constanța, coordonat de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi, a reunit peste 80 de elevi din școlile constănțene, informează reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”. 

Noutatea acestui concurs este faptul că evaluarea concurenților se face nu numai pentru prezentarea unui proiect, ci și pentru competențele sociale de care dau dovadă, scopul lui fiind confruntarea creativ-artistică a elevilor cu ei înșiși și cu mediul înconjurător. Premiul cel Mare a fost acordat elevelor Lefter Roxana Sânziana, din clasa a VIII-a și Petrea Maria-Andreea, din clasa a VII-a, ambele de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

Potrivit sursei citate, este deja o tradiție pentru elevii mirciști să participe cu succes la concursul internațional „Begegnung mit Osteuropa” („Întâlnire cu Europa de Est”) organizat anual de landul german Renania de Nord –Westfalia. De la colegiul nostru au participat anul acesta 20 de elevi, coordonați de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi.

Scopul acestui concurs este dezvoltarea competențelor interculturale ale elevilor participanți, care dau dovadă de o gândire proeuropeană. Elevele Mâță Daria-Maria, Drăgan Maria-Diana și Meroșneac Teodora-Iulia de la clasa a X-a F au fost distinse cu premiul I pentru măiestria artistică a proiectelor lor.

Dar la cel mai important concurs, Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă de la Târgu-Mureș, reprezentantul județului Constanța, Târhoacă Alexandru-Rareș, elev la clasa X-a F de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, a obținut premiul I la secțiunea proiect, fiind de asemenea selectat în lotul național lărgit.

Sfârșitul de an școlar aduce în prim-plan participarea unui grup de elevi de la clasele a X-a și a XI-a,  coordonați de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi, la proiectul educațional internațional „Kunst gegen Mauern” (Arta împotriva zidurilor), la care elevii pictează bucăți miniaturale din Zidul Berlinului, mai precizează documentul.

Mesajul picturilor este să dărâmăm împreună, într-un mod pașnic, zidurile care stau în calea libertății, varietății și democrației.

La acest proiect au participat următorii elevi: Cojocaru Miruna, Todie Maria-Ruxandra, Giurcă Alexandra-Ioana, Jianu Ruxandra, Nistor Anne-Marie-Denisa, Târhoacă Alexandru Rareș, Albu Mara-Sânzianași Pătrașcă Irina.


PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 713

Premianții Concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol” de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

21 Mar 2024 852

Discursul lui Mihai Grecu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, la vernisajul expoziției Dobrogea 145

29 Nov 2023 12407

#Dobrogea145 Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2023 1787

Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța închiriază un spațiu comercial

03 Oct 2023 960

Festivitate de decernare a diplomelor atestatului de limbă germană la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța

02 Oct 2023 1248

Performanță internațională a elevilor din Constanța! Iată pe ce loc s-au clasat elevii în competiția 2023 Summer International Design Competition Humans to Mars

30 Aug 2023 949

EDITORIAL Emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a s-au încheiat. Media anilor de gimnaziu, neluată în calcul la admiterea în liceu

19 Jul 2023 1306

Eveniment la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanța Premierea elevilor care au participat la Concursul Internaţional de Creație „Marco e Alberto Ippolito” (FOTO+VIDEO)

14 Jun 2023 2367

Festivalul internațional de teatru și film „Aplauze”, organizat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

20 May 2023 1420

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2013- „Chestionar de evaluare a nivelului de satisfacţie a elevilor“ de Prof. Lucian Oprea

19 May 2023 901

Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța Care este programul Festivalului internațional de teatru și film “Aplauze”

19 May 2023 1099

LIVE TEXT Elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân" Constanța ce au obținut premiul I la Concursul Internațional CanSat, despre calificarea la etapa internațională (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2023 1474

Echipa TOMIS 9 de la Colegiul "Mircea cel Bătrân", pe locul I la Concursul Național de microsateliți CanSat 2023 (FOTO)

15 May 2023 1182

Precizările Primăriei Constanța De ce a fost reziliat contractul de finanțare a lucrărilor de reabilitare a colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța

05 May 2023 1225