Performanță și artă în limba germană la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

Concursurile și proiectele naționale și internaționale în limba germană sunt deja o tradiție la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Aflat la cea de-a șaisprezecea ediție, Concursul Județean Spaß auf Deutsch, din calendarul ISJ - Constanța, coordonat de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi, a reunit peste 80 de elevi din școlile constănțene, informează reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”. 

Noutatea acestui concurs este faptul că evaluarea concurenților se face nu numai pentru prezentarea unui proiect, ci și pentru competențele sociale de care dau dovadă, scopul lui fiind confruntarea creativ-artistică a elevilor cu ei înșiși și cu mediul înconjurător. Premiul cel Mare a fost acordat elevelor Lefter Roxana Sânziana, din clasa a VIII-a și Petrea Maria-Andreea, din clasa a VII-a, ambele de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

Potrivit sursei citate, este deja o tradiție pentru elevii mirciști să participe cu succes la concursul internațional „Begegnung mit Osteuropa” („Întâlnire cu Europa de Est”) organizat anual de landul german Renania de Nord –Westfalia. De la colegiul nostru au participat anul acesta 20 de elevi, coordonați de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi.

Scopul acestui concurs este dezvoltarea competențelor interculturale ale elevilor participanți, care dau dovadă de o gândire proeuropeană. Elevele Mâță Daria-Maria, Drăgan Maria-Diana și Meroșneac Teodora-Iulia de la clasa a X-a F au fost distinse cu premiul I pentru măiestria artistică a proiectelor lor.

Dar la cel mai important concurs, Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă de la Târgu-Mureș, reprezentantul județului Constanța, Târhoacă Alexandru-Rareș, elev la clasa X-a F de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, a obținut premiul I la secțiunea proiect, fiind de asemenea selectat în lotul național lărgit.

Sfârșitul de an școlar aduce în prim-plan participarea unui grup de elevi de la clasele a X-a și a XI-a,  coordonați de profesorii Cora Simona Târhoacă și Laurențiu Diamandi, la proiectul educațional internațional „Kunst gegen Mauern” (Arta împotriva zidurilor), la care elevii pictează bucăți miniaturale din Zidul Berlinului, mai precizează documentul.

Mesajul picturilor este să dărâmăm împreună, într-un mod pașnic, zidurile care stau în calea libertății, varietății și democrației.

La acest proiect au participat următorii elevi: Cojocaru Miruna, Todie Maria-Ruxandra, Giurcă Alexandra-Ioana, Jianu Ruxandra, Nistor Anne-Marie-Denisa, Târhoacă Alexandru Rareș, Albu Mara-Sânzianași Pătrașcă Irina.


PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Flacăra "Spiritul Dobrogean" ajunge azi la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Nov 2022 1174

#Dobrogea144 Crimeea dobrogeană. Eseu de Emre Abit, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

21 Nov 2022 4350

#Dobrogea144 Identitatea dobrogeană. Eseu de Radu Răceală de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

19 Nov 2022 1626

#Dobrogea144 Gânduri pentru dobrogeni de la o liceană „adoptată“ de Dobrogea. Eseu de Brândușa Ioana Teodora Streșină de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

18 Nov 2022 1230

#Dobrogea144 Autenticitatea Dobrogei. Eseu de Alexandra-Maria Radu, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

16 Nov 2022 3470

Bătaie între două eleve de liceu în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța. Ce spun ISJ și IPJ Constanța

12 Oct 2022 2110

Care a fost ultima vizită oficială a Ligiei Deca, acum ministru al Educației, în Constanța

04 Oct 2022 963

Ziua Germaniei, marcată la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța (FOTO)

04 Oct 2022 986

Profesorul universitar Wladimir-Georges Boskoff, conferințe inedite la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța

22 Sep 2022 1053

ZIUA LIVE. Revista Zări Alb Astre și sufletul mircist al fiecărei generații. Munca din spatele premiilor și distincțiilor

15 Sep 2022 1379

ZIUA LIVE. Revista mircistă Zări Alb Astre, o promisiune îndeplinită a nemuririi!

13 Sep 2022 1545

In memoriam Mircea Țuglea. „Cel mai mare păcat al rațiunii este de a se crede doar pe sine valabilă“

19 Aug 2022 1458

Mesaj important al directorului Colegiului Mircea cel Bătrân legat de examenul pentru clasa a V-a

09 Jun 2022 2060

ZIUA LIVE. 75 de ani de „Zări Alb Astre“, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța

09 Jun 2022 1357

ZIUA LIVE. Directorul Colegiului Mircea cel Bătrân, despre cum a apărut revista „Zări Alb Astre“, sufletul mircist al fiecărei generații

08 Jun 2022 1187