Peste 200 de elevi constănţeni au participat la un concurs organizat de Liceul Teoretic „George Călinescu“

Liceul Teoretic „George Călinescu“ a organizat, ieri, Concursul Judeţean „Le Petit Renard“, în organizarea Catedrei de Limba franceză a şcolii, în parteneriat cu Alianţa Franceză Constanţa. Aflat la cea de-a 22-a ediţie, concursul este cuprins în Calendarul Activităţilor Educative aprobat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Activitate de tradiţie, această competiţie de cultură şi civilizaţie franceză se desfăşoară pe trei secţiuni: două de tip online - bandă desenată în limba franceză şi „Ecrivains en herbe“ şi una constând într-un concurs pe echipe. În total, au participat peste 200 de elevi din 24 de şcoli, din Constanţa şi din judeţ.
 
Ineditul acestui eveniment constă în faptul că a fost organizat în colaborare cu elevii de clasa a XII-a din filiera bilingvă francofonă. Astfel, coordonaţi de profesoarele Diana Corcheş, Ana Colţea şi Janetta Bărăitaru, ei au fost cei care, ca în fiecare an, i-au primit, i-au supravegheat şi i-au evaluat pe colegii lor mai mici din clasele a VII-a şi a VIII-a din şcolile constănţene. „A fost un prilej de a le oferi propriul lor model de devenire copiilor aflaţi în pragul unei decizii foarte importante - alegerea liceului unde vor studia în următorii ani. Această competiţie i-a provocat pe participanţi să îşi dovedească atât talentul artistic, cât şi cunoştinţele de limba franceză. În cadrul aceleiaşi manifestări, a avut loc şi atelierul de lucru cu profesorii de limba franceză, avand tema «Profilul bilingv limba franceză - acces şi perspective», ocazie cu care s-au dezbătut problematici legate de orientarea către acest profil, modul în care elevii îl pot accesa şi oportunităţile pe care le oferă“, a declarat Janetta Bărăitaru, consilierul de imagine al liceului. Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere a elevilor laureaţi la cele trei secţiuni, celor mai talentaţi oferindu-li-se premii speciale din partea Alianţei Franceze Constanţa.

„Pentru noi este de fiecare dată o mare bucurie să ne întâlnim la «Le Petit Renard». Îi asteptam pe participanţii care ne-au onorat cu prezenţa să revină la liceul nostru, de ce nu, ca elevi. În plus, ţin să îi felicit pe francofonii din clasa a XII-a care au dovedit, pe lângă dragostea pentru limba franceză, responsabilitate şi spirit de organizare“, a declarat directorul Liceului Teoretic „George Călinescu“, prof. Elena Crăcea.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.