Platformă dedicată antreprenoriatului social, lansată la Liceul Teoretic Ovidius

Make Sense – Social Entrepreneurship for School Education, foto: Liceul Teoretic Ovidius

În zilele de 31 Martie și 1 Aprilie 2022, Liceul Teoretic „Ovidius” a organizat un eveniment de prezentare a rezultatelor intermediare ale proiectului Erasmus+ „Make Sense – Social Entrepreneurship for School Education”, alături de reprezentanți ai partenerilor instituționali din Italia (EULAB Consulting, Roma și Fondazione Monnalisa, Arezzo), Slovenia (Gimnazija Celje-Center), Irlanda de Nord (GEMS Northern Ireland Limited și Malone Integrated College, Belfast).

Potrivit unui comunicat al Liceului Teoretic Ovidius, cu acest prilej, a fost prezentată platforma educațională, ce cuprinde 5 module, dedicată antreprenoriatului social dezvoltată în acest proiect și care reprezintă punctul de plecare în definirea unui curriculum ce urmează a fi implementat în anul școlar viitor în școlile partenere.

Liceul Teoretic “Ovidius” a fost reponsabil pentru realizarea modulului dedicat competențelor digitale si tehnologice, elaborat de prof. Alina Chirilă și prof. Alina Nițu, aceasta din urmă asigurând și dezvoltarea din punct de vedere tehnic a platformei. Componenta de evaluare a acestor competențe a fost asigurată de prof. Rodica Crăciun astfel încât utilizatorii platformei să poată primi un feed-back imediat după parcurgerea activităților de învățare.

Evenimentul a cuprins și prezentarea experiențele instituțiilor și asociațiilor locale, naționale  și regionale care au răspuns la invitația echipei de proiect de la Liceul Teoretic “Ovidius” de a-și împărtăși proiectele similare relevante.

Prof.univ.dr. Eden Mamut, secretar general al  Rețelei Universităților de la Marea Neagră a prezentat participanților impactul activităților economice asupra mediului marin si necesitatea atingerii unei „creșteri albastre”, care să respecte echilibrele naturale, iar Daniela Marișcu, antreprenor, reprezentanta Romanian Business Leaders, i-a provocat pe elevii prezenți să găsească idei de business care să contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

Implicarea sectorului de afaceri în protecția mediului a fost abordată de Andreea Ionașcu, ce a prezentat proiectele de responsabilitate socială derulate de companii cu sprijinul ONG Mare Nostrum, iar Lorela Florescu  a arătat participanților care a fost drumul unui proiect extrem de important pentru Constanța, de la idee până la obținerea statutului de Capitală a Tineretului din România.

Centrul de Resurse pentru Educație Economică, prin directorul său, prof. Victor Mihalașcu si prin prezentarea realizata de elevii Andrei Manea si Vanessa Cupșan, a arătat importanța existenței unui mentor în formarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor, iar dna Mihaela Belcin, reprezentanta Cluburilor Rotary, a prezentat inițiative concrete de antreprenoriat social, derulate în programe accesibile celor interesați, chiar în această perioadă.

Coordonatorul proiectului, prof. Carmen Bucovală, a declarat că „partenerii de proiect care au participat la această întâlnire au apreciat în mod deosebit calitatea platformei de e-learning realizate, ca și contribuția liceului nostru la dezvoltarea modulelor de curs și a instrumentelor de evaluare. În continuare, proiectul va asigura dezvoltarea unui curriculum de antreprenoriat social care va fi integrat in activitățile anului școlar viitor.”
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța a lansat un manual de matematică în limba franceză

21 May 2024 515

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" Vizită de studiu a liceenilor din Brașov, Iași, București și Constanța (FOTO)

14 May 2024 585

Constanța Premiu obținut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives, organizat de Agenția Spațială Europeană

24 Apr 2024 805

Liceului Teoretic OvidiusPremiu obținut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives

24 Apr 2024 301

Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius", la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg (FOTO)

15 Apr 2024 514

Constanța Liceul „Ovidius” din nou în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS-NASA

05 Apr 2024 1207

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 863

Un nou proiect de educație pentru științele oceanice la Liceul Teoretic „Ovidius ”Constanța

26 Mar 2024 620

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 3641

În Constanța A avut loc Concursul Interdisciplinar de fizică și geografie „Ștefan Hepiteş" - etapa județeană

06 Feb 2024 767

Cristina Anghel, directorul Liceului Teoretic „Ovidius”, Constanța, a primit Ordinul Palmele Academice ale Republicii Franceze, în grad de Cavaler

07 Nov 2023 1765

Marina Cap-Bun, nume important pentru învățământul din Dobrogea, la ceas aniversar

16 Oct 2023 1350

Născut la Medgidia Sergiu Mihai Miculescu, profesorul pasionat de limba franceză, pregătit de a 72-a aniversare

26 Jul 2023 1621

Constanța Elevii clasei a V-a de la Liceul Ovidius au vizitat stația de sortare a Polaris M Holding

29 May 2023 2154

Comunicat de presă - Liceul OVIDIUS

28 Feb 2023 659