Precizări de la ministrul Educației, cu privire la examenele naționale


Referitor la ultimele informații apărute în spațiul public cu privire la eventuala înghețare a anului școlar, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, face următoarele precizări:
 
„Vreau să îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că, la acest moment, nu luăm în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor cu un an! Specialiștii din Ministerul Educației și Cercetării (MEC) lucrează la mai multe scenarii, privind cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene.
 
Ministerul Educației se preocupă de modul în care elevii își continuă învățarea de acasă și obiectivul MEC este ca niciunul dintre elevi, studenți sau profesori să nu aibă de suferit.
 
În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat sau pe studenții care trebuie să își susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta variantele posibile pe care le va lua  în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență. De asemenea, precizăm că toate scenariile vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali (reprezentanții elevilor,  ai studenților, ai părinților,  ai sindicatelor și cu reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor), iar decizia va fi luată în acord cu toți partenerii MEC.
 
Este important de precizat faptul că scenariile gândite de experții ministerului vor fi aplicate în funcție de evoluția crizei provocate de coronavirus în România și în acord cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
 
Le mulțumesc colegilor mei profesori pentru tot efortul depus în această perioadă și îi îndemn să continue învățarea prin cursurile online, alături de elevii/studenții lor.
 
Fac din nou un apel la calm și îi rog pe elevi și studenți să stea în casă și să continue învățarea de acasă. Un îndemn vine și pentru părinți, pe care îi rog să ia toate măsurile pentru a proteja sănătatea copiilor noștri și pentru a-i susține în activitatea de învățare de acasă.
 
Mulțumesc universităților și institutelor de cercetare, cadrelor didactice și cercetărilor care fac eforturi în vederea  asigurării asistenței necesare  combaterii COVID-19. Ministerul Educației și Cercetării face tot posibilul pentru a susține aceste eforturi”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu toate că ISJ Constanța nu se implică Peste 1.000 de elevi constănțeni participă la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, sprijinită logistic de UMC

20 Feb 2021 1238

Șapte eleve din Constanța, calificate pentru testele finale ale Olimpiadei Europeane de Matematică a Fetelor

13 Feb 2021 1492

Profesorii de istorie și geografie blamează propunerile din proiectul de plan cadru pentru anul școlar viitor

21 Jan 2021 1286

Retrospectiva 2020 Digitalizarea învățământului românesc din cauza pandemiei. Dar și regresul educației

31 Dec 2020 2329

Ministerul Educației dezminte afirmațiile unui profesor focșănean Disciplinele Istorie și Geografie nu se desființează sau comasează!

22 Dec 2020 939

Editorial Cine n-a votat n-are drept la comentat!

07 Dec 2020 2861

Ministrul Educației a emis ordinul Programele școlare pentru cele 425 de discipline din învățământul special, aprobate

04 Dec 2020 875

„Școala Altfel” în mediul on-line Teatru forum. Elevii de la Arte, în direct cu profesori de la UNATC

26 Nov 2020 2187

„Sunt directori care au tablete, dar nu le dau elevilor!”

25 Nov 2020 2152

E oficial, s-a publicat în Monitorul Oficial Cum se vor calcula mediile semestriale, în lipsa tezelor

13 Nov 2020 4423

În atenția profesorilor „Educația continuă” - sesiuni online susținute de autorii reperelor metodologice

09 Nov 2020 1036

O campanie națională își propune să-i educe pe liceeni să fie altruiști

09 Nov 2020 906

De mâine, 30 de zile, învățământul românesc se mută total online

08 Nov 2020 994

Monica Anisie „Tezele nu se mai susțin în acest an școlar“. Cu ce au fost înlocuite

07 Nov 2020 1552

Revine în discuție un centru de excelență la Constanța, pentru a compensa suspendarea olimpiadelor

07 Nov 2020 1506