Precizările șefului IȘJ Constanța, cu privire la colectarea ilegală a fondului clasei la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică colectarea fondului clasei la Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” (CNPCB) și solicită Inspectoratului Școlar Județean Constanța să trimită o comisie de verificare.


În urma publicării tabelului cu “datoriile la xerox” de la Liceul Teoretic Callatis, AEC a lansat un chestionar public prin care elevii să poată comunica colectarea fondului școlii/clasei, pentru a identifica unitățile de învățământ în care fenomenul ilegal persistă.

Prin intermediul chestionarului, a fost comunicat în mod anonim un tabel cu numele fiecărui elev al unei clasa, în care era ținută o evidență a elevilor ce au plătit atât bani pentru fondul clasei, cât și bani pentru “cadouri”.
 
Iată răspunsul șefului ISJ Constanța, Sorin Mihai:
 
„Așa cum am procedat și în cazuri similare anterioare, vom analiza situația și vom lua orice măsură se impune. Apreciez faptul că, spre deosebire de incidentul de la Liceul Teoretic Callatis Mangalia, ne-au fost transmise informații concludente înainte să demarăm ancheta noastră. La ora 12.12 a fost primită pe e-mailul IȘJ Constanța petiția AEC.

În acest moment o echipă de inspectori școlari se deplasează la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța, pentru a ancheta cazul. I-am solicitat conducerii școlii să demareze o anchetă pentru a identifica:
- persoana care a întocmit tabelul;
- persoana care ar fi strâns sumele de bani;
- cui aparțin semnăturile din tabel;
- cine a solicitat sumele de bani și în ce scop;
- dacă în strângerea de fonduri sunt implicați elevi sau angajați ai unității de învățământ.

 
În funcție de datele care vor fi puse la dispoziție, vom reveni cu precizarea măsurilor luate și cu toate concluziile anchetei.
 

Menționez că, la această oră, este în derulare misiunea de audit de la Liceul Teoretic Callatis Mangalia, ale cărei concluzii le vom face publice. De asemenea, în cadrul ședinței Consiliului Inspectorilor din 31.01.2022 am solicitat identificarea tuturor situațiilor de acest fel din unitățile de învățământ din județul Constanța. În ședința Consiliului Inspectorilor de astăzi, 07.02.2022, s-a solicitat în mod expres ca, în cadrul inspecțiilor tematice care se vor derula începând de azi, să se verifice dacă există informații cu privire la strângerea de fonduri de către elevi sau de către angajați ai unităților de învățământ din județul Constanța.”






Foto: Pixabay/AEC

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Elevilor din Constanța arată cu degetul „Ministerul Educației legalizează fondul clasei!”

13 Oct 2023 1055

Chitanța doveditoare a colectării de fonduri pentru xerox în mod ilegal la Liceul Teoretic Ovidius Constanța

11 Feb 2022 7371

Asociația Elevilor din Constanța, chestionar public despre bani pentru fondul clasei și cadouri. Ce liceu a fost raportat

07 Feb 2022 2106

Constanța Inspectorul general școlar ii contrazice pe elevii care o acuzau pe directoarea Liceului Teoretic Callatis Mangalia de strângere ilegală de fonduri

26 Jan 2022 3823

Propunere legislativă Gata cu fondul școlii pentru parchet sau jaluzele. Un proiect de lege va duce la dispariția obiceiului

06 Sep 2021 1611

Ca urmare a scăderii drastice a cifrei de școlarizare în învățământul constănțean Normele profesorilor vor depinde de abilitățile manageriale ale directorilor

22 Jan 2021 3681

Editorial Fondul clasei, necesitate sau ilegalitate. De ce nu apelează directorii la primării, ci la buzunarul părinţilor?

30 Sep 2019 2746

Editorial Fondul clasei şi fondul şcolii. Între legalitate şi abuz?

20 Sep 2018 5150

73 la sută dintre participanţii la sondaj spun că li s-au solicitat bani pentru fondul clasei şi pentru fondul şcolii în noul an şcolar

25 Sep 2017 2656

Şeful învăţământului constănţean, Petrică Miu, despre fondul clasei şi materialele auxiliare! Cu ce probleme a început şcoala în Constanţa

19 Sep 2017 5767

Sondaj de opinie V-au fost solicitaţi bani pentru fondul clasei şi pentru fondul şcolii în noul an şcolar?

18 Sep 2017 6691

Editorial Cât de gratuit mai este învăţământul în România?

28 Sep 2016 2394

Revista presei locale

26 Sep 2016 2608

Campanie ZIUA de Constanţa Profesorii nu colectează fondul clasei, că nu le permite legea. Sarcina a fost preluată de părinţi. Iar unii sunt revoltaţi!

26 Sep 2016 14090

Campanie ZIUA de Constanţa! Cum arată şcoala copilului tău? Se mai plăteşte fondul clasei în unităţile de învăţământ din Constanţa?!

19 Sep 2016 24684