Premierul Nicolae Ciucă „Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne“ (GALERIE FOTO)

Întâlnire la Guvern. Foto: facebook/Guvernul RomânieiPrim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai sindicatelor din Educație.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, la discuții, alături de ministrul Educației, doamna Ligia Deca, au participat membri ai Cancelariei Prim-Ministrului și lideri ai Federațiilor “Alma Mater”, “Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ.

Principalele teme au vizat salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din învățământ. Prim-ministrul a arătat că Guvernul analizează o formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educației, în corelare cu importanța strategică acordată învățământului. Această abordare se înscrie în cadrul de susținere de care se bucură Proiectul România Educată, reflectată în pachetul Legilor Educației.

“Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât și în laboratoare sau ateliere de practică. Valoarea totală a fondurilor alocate este de aproape un miliard de euro, bani aflați la dispoziția țării noastre în următorii trei ani. Alocăm Educației pentru anul următor  cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani  - aproximativ 50 de miliarde de lei”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primul ministru Nicolae Ciucă „Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ și să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice“ (VIDEO)

26 May 2023 452

Ce mesaj a transmis premierul Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

25 May 2023 398

Premierul Nicolae Ciucă „Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul“

24 May 2023 462

Premierul, Nicolae Ciucă „Am convocat mâine o întâlnire cu sindicatele, la Guvern“

20 May 2023 670

Premierul Nicolae Ciucă Totul în materie de securitate s-a rescris şi trebuie revizuit în regiunea Mării Negre din cauza războiului din Ucraina (VIDEO)

18 May 2023 422

Studiu mediaTRUST Miniștrii PSD au dominat media în luna aprilie

17 May 2023 592

Președintele PNL Nicolae Ciucă, despre rotativa guvernamentală „Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic, în afară de rămânerea în protocol.

16 May 2023 770

Premierul Nicolae Ciucă „Cu prilejul Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, onorăm memoria şi suferinţele acelor români care au înfruntat regimul comunist“

14 May 2023 508

Premierul Nicolae Ciucă „Prim-ministrul Coreei de Sud a agreat colaborarea în ceea ce priveşte deschiderea noilor reactoare 3 şi 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă“

10 May 2023 779

Premierul Nicolae Ciucă Suma propusă prin proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare este de 5 miliarde de lei

09 May 2023 628

Premierul Nicolae Ciucă, despre rocada guvernamentală. „Cu certitudine vor fi modificări, inclusiv la actualii membri ai Cabinetului “

08 May 2023 528

Premierul Nicolae Ciucă „Serviciul de Protecţie şi Pază împlineşte astăzi 33 de ani de la înfiinţare“

07 May 2023 572

Rocada guvernamentală va avea loc la finalul lunii mai

07 May 2023 713

Anunț important al premierului Nicolae Ciucă despre programul de susţinere a refugiaţilor ucraineni (VIDEO)

04 May 2023 762

Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, întrevedere cu președintele Asociației de prietenie România - Japonia, Ichiro Aisawa

02 May 2023 702