Prichindeii de la Liceul Lucian Blaga Constanța, în "Călătorie în lumea banilor" (galerie foto)


Marți, 4 decembrie, în sala de festivități, elevii claselor I-IV de la Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța au participat la o provocatoare ,,Călătorie în lumea banilor”, alături de reprezentantele BCR, Anca Georgiana Sârbu și Iuliana Cristina Mavlea.

De asemenea, elevii clasei pregătitoare A au fost îndrumați în aceeași călătorie de reprezentantul BCR, Amalia Daniela Marcu.

Activitatea de educație financiară, care are  loc în săptămâna Școala Altfel pentru clasele primare, a fost una interactivă și pe înțelesul prichindeilor. Pornind de la întrebarea dacă banii au existat dintotdeauna, copilașii au aflat că banii nu existau la începuturi și oamenii foloseau trocul, adică schimbul de produse.

De aici a apărut provocarea creativă pentru cei mici de a face un troc iar  regula trocului să fie ca acest schimb să fie echitabil pentru ambele părți implicate.

Mai departe, elevilor li s-au prezentat monedele și bancnotele naționale dar și ale altor țări. Următorul popas a fost la răspunsurile la întrebările ,,ce cumpărăm cu banii?, ,,ce tipuri de bunuri și servicii avem?, ,,suntem chibzuiți cu banii?”,,cum ne îndeplinim visurile?”, ,,ce venituri și cheltuieli poate avea familia mea?”, ,,ce obiective financiare putem avea?”.

În urma dialogului constructiv și interactiv a rezultat o concluzie din partea micilor călători în lumea banilor: dacă sunt chibzuiți cu banii, trebuie să pună bani deoparte pentru a își putea îndeplini visurile. 


Sursa foto: Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanta 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz halucinant la un liceu din București. Trei elevi au încins un grătar în timpul orelor de curs

19 Apr 2024 548

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1635

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 478

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 476

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 557

Bărbat depistat de jandarmi in timp ce aborda eleve pentru videochat în parcarea unui liceu

09 Apr 2024 1020

Propunere pentru a reduce violența în scoli Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

08 Apr 2024 697

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

07 Apr 2024 1134

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 381

Constanța. Minorii acuzați că ar fi agresat sexual o copilă în curtea unui liceu, internați într-un centru educativ

26 Mar 2024 746

Justiție Constanța Se cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul fostului profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime

17 Mar 2024 451

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevi, cadre didactice și părinți

14 Mar 2024 489

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 616

Primăria Ovidiu lansează licitația pentru creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” (DOCUMENT)

09 Mar 2024 687

Proiectul ,,Extindere și dotare Liceul Tehnologic Crucea” se apropie de final

06 Mar 2024 423