Invatamant

Primăria Medgidia investeşte în viitorul copiilor Lucrări de 900.000 de lei în unităţile de învăţământ din municipiu

Elevii din Medgidia vor începe anul şcolar în unităţi reabilitate, care vor oferi un mediu sigur şi confortabil pentru desfăşurarea activităţilor şi procesului de învăţământ.
 
În investiţie sunt incluse terenurile de sport a şase şcoli şi trei licee, mai exact Şcoala Gimnazială „I. L Caragiale“, Şcoala Gimnazială „Spiru Haret“, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu“, Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“, Şcoala Gimnazială „Mircea Dragomirescu“, Şcoala Primară „Ion Prodan“ din Valea Dacilor, Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ şi Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“. Este vorba despre 10.714 mp de teren, pentru care Medgidia a alocat suma de aproximativ 600.000 de lei. În acelaşi timp, vor fi executate lucrări de reparaţii la mai multe unităţi de învăţământ din Medgidia şi Valea Dacilor. Pentru acestea, s-a alocat suma de 300.000 de lei, urmând a fi executate lucrări la grădiniţe, şcoli şi licee. Mai exact Grădiniţa Bilingvă va fi branşată la reţeaua de gaze, la Grădiniţa nr. 3 vor fi reparate acoperişul şi instalaţia termică de la subsol, iar latura de sud-vest a Grădiniţei „Ion Creangă“ va fi împrejmuită. De asemenea, la această unitate va fi instalat un lift pentru alimente. Grădiniţa nr. 7 va beneficia de reparaţii la acoperiş şi la faţadă, iar la Grădiniţa nr. 8 vor fi efectuate lucrări de reparaţii la tâmplăria interioară. În acelaşi timp, la Grădiniţa nr. 9 se vor repara pardoselile şi se va monta gresie în vestiare, la Grădiniţa nr. 10 şi la cea din Valea Dacilor se va reabilita împrejmuirea, iar la Grădiniţa nr. 11 se vor face reparaţii la acoperiş.
 
În ceea ce priveşte şcolile generale, vor fi executate lucrări de reparaţie a împrejmuirii laturii de sud-est şi a hidroizolaţiei corpului de legătură la Şcoala Gimnazială „Spiru Haret“. Lucrări de reabilitare vor fi desfăşurate şi la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu“, la tâmplăria interioară şi la grupurile sanitare. De asemenea, la şcolile „Lucian Grigorescu“ şi „Mircea Dragomirescu“ vor fi efectuate lucrări la acoperiş, la tabloul electric şi la instalaţia electrică. Totodată, Şcoala Primară „Ion Prodan“ va beneficia de reparaţii la spaţiul de depozitat lemne de foc. Şi două licee din Medgidia sunt incluse în această investiţie, mai exact Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“, unde vor fi executate reparaţii la pardoselile din parchet şi la tencuiala de pe faţada sudică. Nu va fi uitat nici Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“, unde vor fi reparate acoperişul şi sistemul pluvial. Toate aceste investiţii în unităţile de învăţământ din oraş însumează 900.000 de lei.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valentin Vrabie, primar ales al municipiului Medgidia, declarație de avere (document)

05 Oct 2020 1818

CL Medgidia, convocat în ședință extraordinară de îndată. Iată ordinea de zi

09 Sep 2020 750

Primăria Medgidia caută firmă pentru mentenanța iluminatului public (document)

07 Sep 2020 269

Unul dintre candidații la Primăria comunei Murighiol s-a stins din viață, în județul Constanța

17 Aug 2020 1028

Suprafețele carosabile din Medgidia, asfaltate de Getnic Construct Serv SRL (document)

08 Aug 2020 2059

Primăria Municipiului Medgidia cumpără servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare (document)

24 Jul 2020 1840

Fostul city manager al municipiului, Bogdan Moșescu intră în lupta de la Medgidia din partea USR – PLUS

09 Jul 2020 2303

LIVE TEXT + VIDEO USR Constanța prezintă candidatul pentru Primăria municipiului Medgidia (galerie foto)

08 Jul 2020 2713

S-a înscris în Pro România și intră în competiția electorală. Medgidia, un oraș eco-smart, proiectul lui Dumitru Moinescu pentru alegerile locale

20 Jun 2020 1767

Consiliul Local al Municipiului Medgidia, convocat ȋn ședinţa extraordinară

16 Jun 2020 614

Total Business Land, contract cu Primăria Municipiului Medgidia. Iată care este obiectul achiziției! (document)

05 Jun 2020 2131

Firmă din Ploiești, abonată la contracte cu Primăria Constanța, realizează documentația pentru reabilitarea clădirii Teatrului de Stat (documente)

26 May 2020 3262

O firmă din București a semnat un contract cu Primăria Medgidia pentru livrarea de echipamente medicale pentru spital (document)

16 May 2020 1799

Consiliul Local al Municipiului Medgidia, convocat în ședință extraordinară

28 Apr 2020 1545

O firmă din Ploiești se va ocupa de serviciul de asistență tehnică pentru un proiect social al primăriei din Medgidia (document)

28 Apr 2020 2068