Profesorii constănţeni, aşteptaţi la concursul de selecție pentru formarea corpului de experți în management educațional

În conformitate cu Ordinul ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, emis în data de 4 februarie, în perioada 10 februarie - 27 martie se desfăşoară concursul de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional, seria a 8-a. Procedura şi criteriile de selecţie sunt stabilite prin metodologia specifică, postată pe site-ul ISJ Constanţa.

Între 10 şi 22 februarie se completează formularele de selecţie online, în aplicaţia informatică. Liste cu toţi candidaţii admişi în această etapă, în urma introducerii informaţiilor în formularul de selecţie online, va fi afişată pe 22 februarie. Ulterior, între 23 şi 24 februarie, cadrele didactice admise vor depune portofoliul de documente la inspectoratele şcolare. Acestea vor transmite, între 25 şi 26 februarie, listele candidaţilor declaraţi admişi după etapa de selecţie online, care, la data înscrierii la selecţie, ocupă o funcţie de conducere sau de îndrumare și control din inspectoratul şcolar, precum și dosarele acestora. Portofoliile candidaţilor vor fi evaluate între 27 februarie şi 5 martie de către comisiile de evaluare  constituite la nivelul inspectoratului şcolar, respectiv la nivelul Ministerului Educaţiei. Pe data de 6 martie, urmează etapa de validare a rezultatelor selecţiei de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar şi afişarea rezultatelor evaluării, în ordinea descrescătoare a punctajelor. În aceeaşi zi, rezultatele selecţiei făcute de comisia de evaluare constituită la nivelul Ministerului Educaţiei vor fi transmise către inspectoratele şcolare, în vederea afişării lor la sediile acestora. Profesorii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii între 9 şi 13 martie, la inspectoratul şcolar, respectiv la minister. Acestea urmează să fie soluţionate între 9 şi 24 martie. Rezultatele contestaţiilor vor fi transmise de către minister inspectoratelor şcolare pe data de 24 martie. Ulterior, între 25 şi 26 martie, se vor întocmi de către inspectoratele şcolare listele cuprinzând candidaţii promovaţi, liste care vor fi apoi înaintate Ministerului Educaţiei. Ordinul de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul naţional al experţilor în management educaţional va fi emis pe data de 27 martie.

Condiţii pentru candidaţi

La concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional poate participa orice cadru didactic care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional, este titular în învăţământ şi are cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor, a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii patru ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent, nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.