Profesorii nu o mai vor Eleva de la „Mihai Eminescu“, „vedetă“ pe un site erotic, ar putea fi mutată la un alt liceu

 
Eleva din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa ar putea fi mutată disciplinar la o altă unitate de învăţământ, după ce conducerea unităţii a descoperit faptul că imagini cu tânăra erau postate pe un site de videochat.
 
„Vineri, Consiliul Clasei, format din profesorii care predau la această clasă, a propus mutarea disciplinară a elevei la o altă unitate de învăţământ, în baza articolelor 153 şi 157 din Regulamentul de funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar. Pe data de 11 mai, Consiliul Profesoral urmează să valideze această propunere. Eleva ne-a spus că regretă cele întâmplate. Ne-a spus că doar a trimis pozele, dar că, ulterior, s-a răzgândit şi că nu intenţiona să facă videochat“, a declarat consilierul de imagine al unităţii şcolare, Bianca Ibadula. „Este o elevă bună în clasa a XI-a, are o singură absenţă. Provine dintr-o familie modestă. Tatăl lucrează în Portul Constanţa, mama este casnică şi se ocupă de îngrijirea unui nou-născut în vârstă de şase luni“, a spus directorul adjunct al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, Stelian Marinescu.

Ce spune regulamentul de funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar

Potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, publicat în luna ianuarie a acestui an în Monitorul Oficial, elevii vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea faptelor lor. Cei care încalcă regulile impuse de Ministerul Educaţiei riscă să primească un avertisment, mustrare scrisă, retragerea temporară sau definitivă a bursei de merit/bani de liceu/bursă profesională, eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile, mutarea disciplinară la o clasă paralelă, din aceeaşi unitate de învăţământ sau la o altă unitate de învăţământ, preavizul de exmatriculare sau, în cel mai rău caz, exmatricularea. Elevii din sistemul de învăţământ de stat, particular şi confesional autorizat/acreditat care săvârşesc fapte prin care se încalcă dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv regulamentele şcolare, vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea acestora. Sancţiunile care se pot aplica sunt următoarele: observaţia, avertismentul, mustrare scrisă, retragerea temporară sau definitivă a bursei de merit/bani de liceu/bursă profesională, eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile, mutarea disciplinară la o clasă paralelă, din aceeaşi unitate de învăţământ sau la o altă unitate de învăţământ, preavizul de exmatriculare, exmatricularea. Cu excepţia observaţiei şi a avertismentului, toate sancţiunile aplicate elevilor sunt comunicate, în scris, părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali şi elevului major.
 
Reamintim că acesta nu este singurul scandal sexual de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“. Anul trecut, oamenii legii au stabilit că profesoara de informatică din cadrul acestei unităţi de învăţământ, Margareta Drăguţ, făcea parte, alături de un poliţist din cadrul Secţiei III şi de un fost jandarm, dintr-o grupare infracţională ce racola minore, obligându-le să se prostitueze.
 
Citeşte şi

Scandal sexual
Cum a ales o elevă de la Colegiul „Mihai Eminescu“ să facă bani din videochat

 
Vezi cine a spus asta
„Profesoara Margareta Drăguţ nu mai are ce căuta la Colegiul Naţional Mihai Eminescu”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie 48 la sută dintre respondenţi, de acord cu sancţiunea aplicată elevei care a apărut pe un site de videochat

18 May 2015 2233

Nota scăzută la purtare şi consiliere psihologică Eleva de la „Mihai Eminescu“ care a apărut pe un site de videochat a fost sancţionată

12 May 2015 2611

Eleva de la Colegiul „Mihai Eminescu“, acuzată că a făcut videochat, mutată disciplinar într-o altă clasă

11 May 2015 2463

Sondaj de opinie Credeţi că eleva de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ care a vrut să facă videochat trebuie sancţionată?

11 May 2015 2452

Scandal sexual Cum a ales o elevă de la Colegiul „Mihai Eminescu“ să facă bani din videochat

08 May 2015 5688

O elevă de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, vedetă pe un site erotic

07 May 2015 4173