Invatamant

Proiect cu finanțare europeană, implementat de Universitatea Maritimă din Constanța. Detalii

Universitatea Maritimă Constanța a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru un proiect de investiții care se referă la baza nautică pe care o deține. Mai exact, Universitatea Maritimă Constanța a depus la APM Constanta memoriul proiectului „Extindere, reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională universitară corp B - Baza Nautică“.
 
Potrivit rectorului Universității Maritime din Constanța, prof.univ.dr.ing. Cornel Panait, la baza nautică există cel mai vechi corp, acesta fiind construit în anii '90. „Imobilul este împărțit în două corpuri, A și B. În trecut, corpul A a fost reabilitat și supraînălțat, i-au fost asigurate niște spații de învățământ. În ceea ce privește celălalt corp, B, acestuia nu i s-au făcut modificări de niciun fel până în prezent“, a explicat, pentru ZIUA de Constanta, rectorul Universității Maritime din Constanța.
 
În context, rectorul Universității Maritime din Constanța, prof.univ.dr.ing. Cornel Panait, a mai spus că este vorba despre o finanțare a unui proiect european. „Pe baza unei finanțări a unui proiect european, corpul B se dorește să fie și el supraînălțat cu un imobil care va avea trei niveluri. Aceste trei niveluri vor fi exclusiv alocate spațiilor de învățământ care înseamnă săli de curs, de seminarii și spații pentru simulatoare. Corpul va fi unul autoportant, adică va avea piloni. Nu se sprijină pe corpul B. Va avea piloni băgați în pământ și pilonii vor sprijini întreaga construcție“.
Proiectul este în evaluare la Agenția de Dezvoltare de la Brăila. Valoarea totală a acestuia este de 5,4 milioane de euro, în ipoteza unui câștig. Proiectul este deja depus se așteaptă un răspuns favorabil.
 
Informații privind proiectul propus se pot găsi la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța din strada Unirii nr. 23, dar și la sediul titularului din strada Mircea cel Bătrân nr. 104, între orele 9.00-13.00, de luni până vineri. De asemenea, se pot depune, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului, și eventuale observații.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#citeșteDobrogea Cine a fost Garabet Kumbetlian. Biografia unui inginer cu dimensiuni de mentor (galerie foto+document)

07 Mar 2019 601

Universitatea Maritimă din Constanţa cumpără căşti cu bluetooth (document)

04 Feb 2019 266

Universitatea Maritimă din Constanţa scoate la concurs un post vacant de secretar școală doctorală. Cine poate participa

26 Jan 2019 1462

​Universitatea Maritimă Constanța scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

16 Jan 2019 659

Universitatea Maritimă Constanţa angajează referent de specialitate

19 Dec 2018 348

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Studenții de la UMC vor afla ce îi leagă de istoricul Adrian V. Rădulescu, prin vizionarea documentarului dedicat acestuia

14 Nov 2018 526

Universitatea Maritimă Constanţa organizează concurs de recrutare

08 Nov 2018 952

Universitatea Maritimă din Constanța își upgradează sistemul de simulare DP2-K-POS (document)

11 Oct 2018 516

Universitatea Maritimă din Constanța caută firmă pentru paza obiectivelor unității de învățământ (document)

08 Oct 2018 565

Cum va arăta Baza Nautică a Universității Maritime Constanța după extindere. Date din proiect

27 Sep 2018 708

Bătaie pe locurile de cazare la universitățile din Constanța! Cât costă să locuiești într-un cămin studențesc. Alternative pentru studenți

27 Sep 2018 1933

Universitatea Maritimă din Constanța va utiliza surse de energie regenerabilă. Cât este dispusă să plătească (document)

25 Sep 2018 386

Post vacant la Universitatea Maritimă Constanța. Când are loc concursul

27 Jun 2018 871

Universitatea Maritimă din Constanța scoate la concurs un post vacant. Ce condiţii trebuie îndeplinite

29 Apr 2018 1667

UPDATE. Zeci de studenți nigerieni de la Universitatea Maritimă Constanța își strigă nemulțumirea. Cu ce probleme de confruntă (galerie foto+video)

12 Apr 2018 2373