Invatamant

Proiect destinat adaptării programelor de studii la cerinţele pieţei muncii, derulat de Universitatea „Ovidius“ (galerie foto)

Aula Magna Universităţii „Ovidius“ din Constanţa a fost, vineri, gazda evenimentului de lansare a unui proiect cofinanţat din fonduri europene. Atragerea de fonduri europene şi angrenarea lor în proiecte menite să dezvolte resursele umane se numără printre direcţiile principale pe care se axează noua conducere a instituţiei constănţene de învăţământ. Proiectul Mate-Info.Net, prin care sunt urmărite adaptarea programelor de studii universitare la Cadrul Naţional al Calificărilor în Învăţământul Superior şi crearea unei reţele virtuale în vederea îmbunătăţirii interacţiunii cu mediul de afaceri pentru a susţine dezvoltarea economică şi socială, a fost lansat la Constanţa în parteneriat cu The Red Point SA. Proiectul are o valoare totală de 2.125.059 de lei, beneficiarul, Universitatea „Ovidius“, având o contribuţie de 42.501,18 lei. Obiectivul principal vizează îmbunătăţirea calităţii ofertelor educaţionale în învăţământul superior pentru şase programe de studii din domeniul Matematică -Informatică, prin acţiuni inovatoare destinate asigurării calităţii procesului educaţional şi adaptării lui la exigenţele pieţei muncii. „Prin intermediul acestui proiect, vom identifica zona de convergenţă comună între competenţele lor şi cerinţele mediului de afaceri. Mai concret, în momentul în care un angajator ne garantează faptul că, pe următorii trei ani, are nevoie de o anumită tehnologie, acest proiect oferă cadrul legal pentru a implementa exact doleanţele lui în cadrul programelor de învăţământ. Astfel, studenţii vor fi exact pregătiţi pentru piaţa muncii, şi nu pe lângă“, a declarat managerul de proiect, lector doctor Alexandru Bobe, din cadrul Universităţii
„Ovidius“.

400 de studenţi implicaţi

Evenimentul de lansare a fost deschis de rectorul Universităţii „Ovidius“, prof. univ. dr. Sorin Rugină. În Aula Magna au fost, de asemenea, prezenţi şi prorectorul de Cercetare ştiinţifică şi informatizare, prof. univ. dr. Constantin Popa, lect. univ. dr. Elena Pelican, Expert responsabil de relaţia cu piaţa muncii, din cadrul instituţiei de învăţământ. Alături de aceştia s-au aflat şi managerul de proiect din partea The Red Point SA, Perla Simion, precum şi numeroşi antreprenori din mediul de afaceri constănţean.

Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!“, domeniul major de intervenţie „Calitate în învăţământul superior“, are drept ţintă 400 de studenţi şi 50 de profesori, urmărind promovarea învăţării centrate pe student, prin dezvoltarea de curriculum şi activităţi educaţionale adaptate şi corelate nevoilor pieţei muncii.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Teodor Meleşcanu, la cea de-a treia ediţie a "Black Sea and Balkans Security Forum"

13 Jun 2019 350

Universitatea „Ovidius” din Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Când este programat concursul

12 Jun 2019 8105

Imagini de la eveniment A treia ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum” se desfăşoară la Constanţa (galerie foto)

12 Jun 2019 700

George Friedman vine la „Black Sea and Balkans Security Forum” de la Constanţa

09 Jun 2019 487

Constanţa George Friedman, fondatorul Geopolitical Futures, participă la „Black Sea and Balkans Security Forum”

07 Jun 2019 451

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

03 Jun 2019 1340

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

03 Jun 2019 1072

Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ şi Colegiul de Arte, vernisaj comun - „Învăţământ, cercetare, creaţie“

31 May 2019 688

Trofeul UNESCO „Ionel Perlea“, decernat tenorului Mădălin Băldău (document)

31 May 2019 621

Universitatea „Ovidius“ din Constanţa scoate la concurs mai multe posturi vacante. Cine poate participa

18 May 2019 1844

Campania #WeAreNATO, desfăşurată în garnizoana Constanța

15 May 2019 549

Patru seminare, organizate de Banca Națională a României la Constanța. Detalii

08 May 2019 459

Eveniment academic în organizarea Facultăţii de Istorie „Ceauşescu şi poporul. Scrisori către «iubitul conducător» (1965-1989)“ - dimensiunea secretă a unui regim

07 May 2019 439

Ovidius Park Constanța beneficiază de cel mai modern sistem de irigat (galerie foto)

25 Apr 2019 781

Universitatea „Ovidius” din Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Când este programat concursul

24 Apr 2019 1016