Invatamant

Proiect destinat adaptării programelor de studii la cerinţele pieţei muncii, derulat de Universitatea „Ovidius“ (galerie foto)

Aula Magna Universităţii „Ovidius“ din Constanţa a fost, vineri, gazda evenimentului de lansare a unui proiect cofinanţat din fonduri europene. Atragerea de fonduri europene şi angrenarea lor în proiecte menite să dezvolte resursele umane se numără printre direcţiile principale pe care se axează noua conducere a instituţiei constănţene de învăţământ. Proiectul Mate-Info.Net, prin care sunt urmărite adaptarea programelor de studii universitare la Cadrul Naţional al Calificărilor în Învăţământul Superior şi crearea unei reţele virtuale în vederea îmbunătăţirii interacţiunii cu mediul de afaceri pentru a susţine dezvoltarea economică şi socială, a fost lansat la Constanţa în parteneriat cu The Red Point SA. Proiectul are o valoare totală de 2.125.059 de lei, beneficiarul, Universitatea „Ovidius“, având o contribuţie de 42.501,18 lei. Obiectivul principal vizează îmbunătăţirea calităţii ofertelor educaţionale în învăţământul superior pentru şase programe de studii din domeniul Matematică -Informatică, prin acţiuni inovatoare destinate asigurării calităţii procesului educaţional şi adaptării lui la exigenţele pieţei muncii. „Prin intermediul acestui proiect, vom identifica zona de convergenţă comună între competenţele lor şi cerinţele mediului de afaceri. Mai concret, în momentul în care un angajator ne garantează faptul că, pe următorii trei ani, are nevoie de o anumită tehnologie, acest proiect oferă cadrul legal pentru a implementa exact doleanţele lui în cadrul programelor de învăţământ. Astfel, studenţii vor fi exact pregătiţi pentru piaţa muncii, şi nu pe lângă“, a declarat managerul de proiect, lector doctor Alexandru Bobe, din cadrul Universităţii
„Ovidius“.

400 de studenţi implicaţi

Evenimentul de lansare a fost deschis de rectorul Universităţii „Ovidius“, prof. univ. dr. Sorin Rugină. În Aula Magna au fost, de asemenea, prezenţi şi prorectorul de Cercetare ştiinţifică şi informatizare, prof. univ. dr. Constantin Popa, lect. univ. dr. Elena Pelican, Expert responsabil de relaţia cu piaţa muncii, din cadrul instituţiei de învăţământ. Alături de aceştia s-au aflat şi managerul de proiect din partea The Red Point SA, Perla Simion, precum şi numeroşi antreprenori din mediul de afaceri constănţean.

Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!“, domeniul major de intervenţie „Calitate în învăţământul superior“, are drept ţintă 400 de studenţi şi 50 de profesori, urmărind promovarea învăţării centrate pe student, prin dezvoltarea de curriculum şi activităţi educaţionale adaptate şi corelate nevoilor pieţei muncii.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

06 Aug 2019 431

Câte locuri sunt disponibile în cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa

06 Aug 2019 1152

Un lector universitar de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Decizia CNATDCU (document)

01 Aug 2019 808

Admitere Universitatea „Ovidius“ Au devenit studenţi la Litere cu bacul promovat la limită (galerie foto)

30 Jul 2019 7038

Conferință Balcanică de Fizică Aplicată, la Constanța

18 Jul 2019 461

Corespondență din Kuweit Premieră în cariera coregrafei Stela Cocârlea (galerie foto+document)

15 Jul 2019 958

De vorbă cu maestrul gravurii românești Florin Stoiciu, despre viitorii artiști „Ca mentor, dacă nu ești atent la fiecare, riști să distrugi niște generații și, eventual, să nu mai ai un alt Brâncuși“ (document)

13 Jul 2019 2596

Revista presei locale

11 Jul 2019 559

Au început înscrierile pentru admiterea 2019 la Universitatea „Ovidius” din Constanța

10 Jul 2019 1057

#DobrogeaAcademică Acad. Maya Simionescu - „Marian-Traian Gomoiu şi-a onorat iubirea faţă de Natură, a onorat oraşul Constanţa şi merită toate onorurile noastre“

10 Jul 2019 658

Constanța Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, prezent la Universitatea “Ovidius”

27 Jun 2019 644

La mulți ani artistului liric constănțean Iulian Bratu!

26 Jun 2019 956

Evenimentul „Constanța – orașul energiei durabile”, organizat de RADET Constanța și Primăria Constanța (galerie foto)

20 Jun 2019 1740

Ministrul Teodor Meleşcanu, la cea de-a treia ediţie a "Black Sea and Balkans Security Forum"

13 Jun 2019 410

Universitatea „Ovidius” din Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Când este programat concursul

12 Jun 2019 8548