Proiectul Erasmus +, la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari

În perioada 11-15 martie 2019, profesori de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari participă la activitatea de învățare organizată de Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore "M. Del Giudice", din Rodi Garganico, Italia, în cadrul mobilității din proiectul "Key For Innovative Education", Programul  Erasmus+, acţiunea KA2- parteneriate strategice pentru educație școlară.
 
Obiectivele reuniunii proiectului sunt: îmbunătățirea calității procesului educațional în școlile partenere prin dezvoltarea competențelor personale și profesionale ale cadrelor didactice care participă la formare; dezvoltarea capacității de a opera într-un mediu multicultural, în cele cinci zile de lucru la școala parteneră.
 
Înainte de mobilitate, în februarie 2019 au fost organizate sesiuni de întâlniri și ședințe de lucru virtuale (pe Skype), pentru a fi stabilit calendarul, a fi planificate instrumentele și modalitățile de evaluare a mobilității. Principalele activități care se derulează la școala parteneră, Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore "M. Del Giudice", din Rodi Garganico, Italia:organizarea seminarului internațional cu tema: Noi modalități de îmbunătățire a perdării matematicii, biologiei, chimiei, fizicii, tehnologiei prin STEM-Science Technology Engineering Inginerie matematică; work-shop "Schimbul de cunoștințe și analiză" în cardul căruia participanții vor experimenta metodele de predare non-formală; work-shop: “Activități educaționale pentru implementarea lecțiilor non-formale în curriculum și dezvoltarea conținutului manualului de bune practici”; zi de lucru în cadrul școlii, observații și analize ale profesorilor privind practicile educaționale ale școlii gazdă; organizarea vizitelor la diferiți parteneri școlari și locali; monitorizarea și autoevaluarea activităților prin aplicarea chestionarelor de evaluare și obținerea feedback-ului.
 
În urma experiențelor acumulate, echipa gazdă împreună cu profesorii români, realizează o evaluare intermediară în a treia zi și o evaluare finală în ultima zi a activităților de învățare. Evaluarea finală constă în  aplicarea chestionarelor pentru a analiza muncii depuse și pentru a primi feed-back.
 
Rezultatele pe care le așteptăm în urma întâlnirii din Italia: profesorii dezvoltă abilități profesionale și personale; profesorii  dezvoltă  noi abordări privind experiențele de învățare prin consultarea profesorilor colegi din diferite țări; integrarea celor mai bune practici de clasă identificate pe întreaga durată a proiectului; transmiterea experiențelor acumulate în Italia către familiile elevilor din România în scopul creării de atitudini pozitive față de școală și procesele de învățare moderne și integrate; transmiterea către comunitățile locale a mentalităților și procedurilor educationale moderne care sa conducă spre o înțelegere mai bună a rolului lor într-o Europă unită prin cooperare și înțelegere reciprocă prin promovarea proiectului în mass-media locală și în afara ei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 491

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 484

Acțiuni ale polițiștilor IPJ Constanța la o școală din Năvodari

10 Apr 2024 456

Acțiuni ale polițiștilor în școli din municipiul Constanța și la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu

09 Apr 2024 527

Originar din Tulcea Poetul Mircea Petcu împlinește 69 de ani

26 Aug 2023 965

Constanța Elevii au participat la etapa județeană a Olimpiadei naționale „Lectura ca abilitate de viață”

25 Mar 2023 3553

Proiectul „Învățăm să fim campioni“ a adus Farul Constanța și la Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Mar 2023 2676

În programul „Învățăm să fim campioni“, Farul Constanța a ajuns și la Năvodari, la Școala Gimnazială „Grigore Moisil“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Feb 2023 3032

Klaus Iohannis, la deschiderea anului școlar Contează mai puțin nota și mai mult dezvoltarea copilului (VIDEO)

05 Sep 2022 1217

Școala Gimnazială "Grigore Moisil" din Năvodari angajează. Ce post este disponibil

23 Dec 2020 1916

Activități preventive desfășurate de polițiști la școlile gimnaziale ,,George Enescu” și ,,Grigore Moisil” din Năvodari (galerie foto)

25 Feb 2020 1765

Județul Constanța Cinci unități școlare, închise parțial din cauza epidemiei de gripă

13 Feb 2020 2850

Cinci unități școlare din județul Constanța, închise parțial din cauza epidemiei de gripă

12 Feb 2020 2372

Județul Constanța. Mai multe școli parțial închise din cauza gripei. Iată lista!

11 Feb 2020 3102

​Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, Năvodari, județul Constanța angajează. Ce post este vacant

06 Oct 2019 2313