Promovarea studiului limbii tătare ca disciplină opțională Colaborare ISJ Constanța- Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România

  • Acest parteneriat pledează pentru păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a elevilor turco-tătari din Constanța prin cultivarea interesului pentru studiul limbii și culturii tătare și participarea la programe cultural-artistice.
În cursul zilei de ieri, 28.04.2021, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, a semnat un protocol de colaborare cu Gelil Eserghiep, președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.
 
Acest parteneriat pledează pentru păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a elevilor turco-tătari din Constanța prin cultivarea interesului pentru studiul limbii și culturii tătare și participarea la programe cultural-artistice.
 
Direcțiile de bază ale acestei colaborări
sunt:
  • derularea de programe educative pe termen scurt, mediu şi lung cu reprezentanții Comunității tătare din județul Constanța (dezbateri, mese rotunde, conferinţe, simpozioane etc.) pe diverse teme: istorie, cultură, artă, artă culinară, tradiții, obiceiuri;
  • promovarea studiului limbii tătare ca disciplină opțională;
  • organizarea de competiții pentru stimularea performanței școlare în domeniul limbii tătare (concursuri școlare). 

Spațiul dobrogean- model multietnic- ne-a educat de-a lungul timpului să apreciem fiecare cultură în ansamblul ei, să-i identificăm valorile și să-i promovăm spiritul ca imagine revelatoare a comunității pe care o reprezintă. În acest context, parteneiatul nostru, prin activitățile propuse, contribuie la stimularea interesului elevilor privind valorile de patrimoniu și la manifestarea respectului pentru acest patrimoniu a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.
 

Sursa foto: ISJ Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.