Reprezentanţii Şcolii nr. 29 „Mihai Viteazul“, la mobilitatea Comenius, din Grecia

La începutul lunii noiembrie, reprezentanţii Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul“ Constanţa au participat la mobilitatea Comenius, găzduită de Primary School of Polisitos - Xanthi, Grecia, alături de 25 cadre didactice din ţările partenere (Portugalia, Spania, Italia, Turcia, Grecia, Polonia).
Echipa şcolii a fost formată din: directorul unităţii, Daniela Badea, coordonator proiect prof. înv. primar Mariana Negrilă, prof. Carmen Badea, prof. înv. primar Elena Rusu, prof. înv. primar Anaida Popov, prof. înv. primar Gabriela Răileanu, prof. înv. primar Mihaela Toma şi eleva Andreea Rădulescu (clasa a 7-a B).

Eleva constănţeană a fost invitata specială a coordonatorului din Grecia, prof. Dimitris Tzakalos, care a remarcat-o în timpul Festivalului de cântec, dans şi tradiţii populare, organizat în România. Acesta i-a oferit tinerei găzduire şi posibilitatea de a-i cunoaşte pe greci la ei acasă şi de a exersa limba greacă, pe care Andreea o aprofundează de mai mulţi ani.
Pe parcursul a cinci zile, participanţii la mobilitate s-au implicat în: activităţi didactice desfăşurate în clasele primare, interacţiuni cu elevii şi schimburi de experienţă cu profesorii greci, întâlniri cu reprezentanţii autorităţii locale (primarul din Xanthi), analiza schimbărilor produse în oraşul fiecărei şcoli participante la proiect, vizionarea unui spectacol pregătit de elevii greci, crearea de echipe pentru elaborarea planului de lucru pe temele finale alese. De asemenea, participanţii au răspuns la quiz-uri despre ţările partenere, au organizat videoconferinţe, au realizat un schimb intercultural printr-o vizită la Muzeul de Arheologie din Phillipos, au stabilit contacte cu reprezentanţi ai Centrului de Cercetări Marine şi Ecologie din Xanthi şi au vizitat rezervaţiile naturale din zonă.
Echipa de proiect a stabilit, totodată, sarcinile de lucru pentru fiecare şcoală parteneră, în vederea pregătirii următoarei mobilităţi, care va avea loc în Portugalia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța ar putea fi închiriată. Deciza aparține consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 737

Oportunitate de angajare la Şcoala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța

07 Apr 2022 1582

Târg de mărțișoare la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“ din Constanța

27 Feb 2019 2755

UPDATE. Părinţii acuză inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa „Şi-a pus verişoara director la Liceul din Ovidiu“. Iată ce spune Gabriela Bucovală

14 Sep 2016 9255

Cum începe anul şcolar 2016-2017 la Constanţa Colectarea banilor de către dascăli, interzisă!

09 Sep 2016 6843

Majoretele Şcolii „Mihai Viteazul“, pe podiumul Concursului „Dansăm pentru sănătate“

12 Apr 2016 3614

,,Săptămâna porților deschise” la Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”

03 Dec 2015 3598

Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” face angajări

17 Aug 2015 2363

„Prin şah ne descoperim” Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Constanţa, gazda activității „Cupa 1 iunie 2015”

07 Jun 2015 2184

Mobilitate Comenius în Italia Ferrara - Şc.G. 29 "M. Viteazul" Constanţa

21 Apr 2015 1583