Rezultate excepționale ale elevilor de Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța, la olimpiadă

Sală de curs, foto: pixabay

Profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța au trimis elevii doritori de performanță la concursurile de profil și așteptările lor nu au fost înșelate.

Copiii s-au mobilizat exemplar și au obținut rezultate excepționale, cu care instituția constănțeană se mândrește, anunță consilierii de imagine ai unității de învățământ. 

Potrivit reprezentanților școlii, elevul Amet Eden, din clasa a VII-a C, a fost calificat la faza națională a Olimpiadei de Fizică. Încă din clasa a VI-a, îndrumat de prof. Ioana Matei, acesta a descoperit pasiunea pentru studiul fizicii și, dublându-și curiozitatea cu multă muncă, a reușit să obțină acest premiu de excepție. De asemenea, același elev a reușit să obțină și o mențiune la Olimpiada de Matematică, demonstrându-și înzestrarea pentru studiul științelor exacte și hotărârea de a performa în aceste domenii.
 
Dintre elevii înscriși la faza județeană a Olimpiadei de Limba Engleză, 16 elevi din clasele a VII-a A, C și D și a VIII-a  B au obținut numeroase premii -  două premii I: Popa Lavinia Andreea, Samoilă Iulia Alexandra, trei premii II: Iorgulescu Amalia, Gherghe Ilinca, Isai Mara, cinci premii III: Drăgoi Nistorenco Alexia Ioana, Mihale Maria, Ciortan Erica Maria, Ianca Alexia, Moraru Alexia Maria și șase mențiuni: Sburlan Luca Alexandru, Steriu Nicolas, Frangu Teodora Bianca, Angelescu Maria, Daraban Maria Alexandra, Abduraim Amyra.

Elevii participanți la Olimpiada de Limba și Literatura Română au obținut 10 premii și mențiuni - un premiu I: Custara Maria, clasa a VII-a C, un premiu II: Buicli Diana, clasa a VII-a C, patru premii III: Ismail Elda, clasa a V-a D, Mihaiu Sara Maria – clasa a V-a E, Oprea Andra – clasa a VI- a B, Andrieș Vlad, clasa a VII-a A și patru mențiuni: Enache Isabel Maria, clasa a V-a  C, Ionescu Sofia-Maria, clasa a V-a D, Ferencz Vlad-Ioan, clasa a V-a E, Dumitru Riana, clasa a VII-a C.

De asemenea, catedra de limba franceză se mândrește cu două rezultate frumoase, notabile în contextul în care este vorba despre a doua limbă străină studiată: Oprea Diana – clasa a VII-a C, premiul al II-lea, Pavel Andreea – clasa a VIII-a B, mențiune.

La Olimpiada de Religie Ortodoxă, dintre cei nouă participanți, șapte au avut rezultate notabile, după cum urmează: două premii II: Avram Beatrice - clasa a VI-a A, Condulimazi Camelia - clasa a VI-a B, trei premii III: Andrei Ioana Cristina - clasa V-a E Caraulan Maria - clasa a VI-a A, Bafani Sara - clasa a VI-a B, două mențiuni: Anghelache Maia - clasa a VI-a B, Șarlă Ștefan - clasa a V-a A.

Deși concursurile sportive abia în această perioadă încep, menționăm că a avut deja loc Olimpiada Națională a Sportului Școlar – secțiunea șah, la care eleva Latiș Sabina, din clasa a V-a, a obținut o mențiune.

Prof. înv. primar Florentina Țigmeanu, directorul instituției constănțene, a declarat: „Elevii Școlii „Gheorghe Țițeica” au demonstrat, din nou, că excelența se obține prin multă muncă și prin implicare.

Rezultatele lor la olimpiadele școlare nu surprind, ci confirmă calitatea actului educativ realizat în instituția noastră. În aceste vremuri dificile, în care elevii și profesorii s-au confruntat cu problema adaptării la școala online, rezultatele minunate obținute de elevi confirmă că transmiterea de cunoștințe se poate realiza și la distanță dacă profesorii își adaptează metodele de lucru și sunt preocupați să păstreze atractivitatea demersurilor lor educative”, se arată în document.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 730

Licitații publice O nouă firmă, același administrator. Primăria Constanța a atribuit un contract care vizează școala Gheorghe Țițeica (DOCUMENT)

02 Apr 2024 524

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 941

Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța caută informatician. Îți trebuie minim șase luni de vechime

28 Feb 2024 831

Cumpărări directe Constanța Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, achiziție de gazon sintetic și de articole sportive (DOCUMENT)

26 Feb 2024 886

Fost director de școală din Constanța, în proces cu Inspectoratul Școlar Județean! S-a fixat primul termen

19 Dec 2023 2955

Una dintre companiile familiei Calotă elaborează documentația de reabilitare și modernizare a școlii gimnaziale nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța (DOCUMENTE)

10 Dec 2023 1120

Florentina Țigmeanu, directorul demis de la Școala 30 din Constanța, a dat din nou în judecată Inspectoratul Școlar

18 Oct 2023 1563

Fostul director de la Școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica” a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Constanța

05 Oct 2023 3958

Învățământ Constanța Directorul de la Școala 30 „Gheorghe Țițeica”, eliberat din funcție. Ce spune inspectorul general Sorin Mihai?

20 Sep 2023 3698

Situația containerelor utilizate ca săli de clasă de către Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța

11 Sep 2023 1290

Un SRL din Capitală mai câștigă un contract prin atribuire directă de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

17 Jun 2023 1479

Elevi de la Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica" Constanța, în vizită la stația de sortare și reciclare din cadrul Polaris M Holding (GALERIE FOTO)

07 Jun 2023 1296

Acțiuni de combatere a bullying-ului în școlile constănțene. Autoritățile constănțene fac precizări (FOTO+VIDEO)

24 Apr 2023 1600

În urmă cu scurt timp! Curtea de Apel s-a pronunțat în dosarul deschis de Școala 30 Constanța (MINUTA)

21 Mar 2023 8012