Robert Gabriel Păşcălău, calificat în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

 

Robert Gabriel Păşcălău, elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi“ din Năvodari, s-a calificat în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, care se va desfăşura în Bulgaria, în luna octombrie.
 
După ce a urcat pe podiumul Olimpiadei Naţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată la Buzău, în perioada 15-19 aprilie, iată că Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa anunţă că elevul pregătit de Ionela Dumitrache a trecut din lotul lărgit, în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.

Robert Gabriel Păşcălău este mândria şcolii. Încă din clasa a V-a, el s-a remarcat prin rezultatele deosebite obţinute la diverse olimpiade şi concursuri şcolare. Elevul s-a calificat și a participat deja de două ori, în clasele a V-a şi a VII-a, la Olimpiada Naţională de Matematică, sub atenta îndrumare a profesoarei Maria Burlăciuc.

 

În anul şcolar curent, Robert Pășcălău a reuşit să adune în palmaresul său o mulţime de diplome şi premii la olimpiadele şcolare judeţene şi naţionale: medalie de argint şi calificare în lotul lărgit la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică, premiul I la Olimpiada Judeţeană de Astronomie și Astrofizică, premiul I la Olimpiada Judeţeană de Fizică, premiul al II-lea la Olimpiada Judeţeană de Matematică și participare la Olimpiada Naţională de Matematică, premiul al II-lea la Olimpiada Judeţeană de Biologie, premiul al II-lea la Olimpiada Judeţeană de Limba şi Literatura Română.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectivă 2019 Ambiţioşi, muncitori şi talentaţi. Elevi din Constanţa, pe podiumul competiţiilor naţionale şi internaţionale (galerie foto)

28 Dec 2019 4648

Patru olimpici internaționali constănțeni premiați, azi, de către Ministerul Educației și Cercetării

17 Dec 2019 3568

„Ei completează categoria de ambasadori ai oraşului“ Cinci elevi şi opt profesori din Constanţa, premiaţi de consiliul local (galerie foto+document)

28 Oct 2019 4295

Interviu cu mircistul Robert-Gabriel Păşcălău, olimpic internaţional „Pe lângă propriile aspiraţii, simţi o puternică mândrie naţională şi doreşti să reprezinţi cu onoare ţara“

24 Aug 2019 7317

„Medaliile obținute de elevi și de profesori sunt și ale orașului“ Mirciștii Gabriel-Darius Mardaru și Robert Gabriel Pășcălău, premiați de Primăria Constanța (document)

29 Oct 2018 3328

Să cunoaştem şi recunoaştem valorile! Mircistul de aur care a desluşit tainele Olimpiadei Internaţionale de Astronomie! (galerie foto)

25 Oct 2016 3121

Aur pentru elevul constănţean Robert Gabriel Pășcălău la Olimpiada Internaţională de Astronomie

13 Oct 2016 8982

Elevi de la Şcoala Gimnazială Tudor Arghezi, premiaţi la olimpiade naţionale şcolare

17 May 2016 4127

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Robert Gabriel Păşcălău, de la Şcoala „Tudor Arghezi“, argint la Olimpiada Naţională de Astronomie

24 Apr 2015 3473