S-a dat startul înscrierilor la... „Emoții“ (Emotions). Tema ediției XIII a FILMMIC


Liceul Teoretic „Traian” Constanța, inițiatorul și organizatorul îndrăgitului Festival Național de Scurtmetraj pentru Liceeni „FILMMIC”, lansează a treisprezecea invitație elevilor atrași de arta cinematografică, data limită de trimitere a producțiilor fiind 19 aprilie 2020.


„Emoții“ - tema din acest an a festivalului este una cât se poate de provocatoare pentru imaginația milenialilor și pe care participanții o pot aborda în cele mai variate sensuri.


Mergem prin viață conduși de emoții și, dacă vrem să ne trăim viața la adevăratul nostru potențial, este necesar să facem în așa fel încât emoțiile să acționeze în favoarea noastră. Este exclus să fugim de ele, nu le putem nega și nici nu le putem comanda. Să ai controlul emoţiilor tale înseamnă că este în puterea ta să abordezi orice situaţie în mod raţional.


Lăsând la latitudinea elevilor o multitudine de opţiuni privind subiectul filmului, organizatorii doresc să valorifice creativitatea acestora şi să sa scoată la iveală partea lucrativă, sensibilă şi dornică de motivare a elevilor, iar filmele create de aceştia să devină un real material didactic, o modalitate prin care se pot forma atitudini individuale corecte.


Prin abordarea artistică a situațiilor cu care se confruntă liceeni şi a soluţiilor propuse de aceştia, se poate generaliza conceptul de «educaţie prin film»”, afirma prof. Gabriela Georgeta Costea, directorul Liceului „Traian.


Elevii care doresc să participe trebuie să se organizeze în echipe de cel mult cinci elevi, coordonați de un profesor. Durata scurtmetrajului va fi de maximum opt minute.
Secțiunea fotografie se regăsește pentru al treilea an în concurs. Evaluarea lucrărilor va fi făcută de un juriu format din specialiști în domeniu, toate echipele înscrise vor primi diplome de participare, iar finalistele vor fi prezente în luna mai 2020 la „FILMMIC FEST”, când vor fi vizionate filmele câștigătoare și vor fi decernate premiile.


Regulamentul complet FILMMIC poate fi consultat pe pagina www.facebook.com/filmmic, iar mai multe informații pot fi solicitate la adresele de e-mail: filmmictraian@yahoo.com și cretuangi@yahoo.com.


Sursa foto: https://www.filmmic.ro/


Citește și:

Liceul Teoretic „Traian” organizează a XII-a ediție „Inocență... la FILMMIC”

Frământările unei generaţii Gala de premiere a Festivalului Naţional de Scurtmetraj pentru liceeni „FILMMIC“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Teoretic „Traian” organizează a XII-a ediție „Inocență... la FILMMIC”

16 May 2019 1964

Interviu online cu Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului „Jean Constantin“ „Tinerii trebuie să fie provocați, să fie smulși din lumea virtuală“

20 Oct 2018 5526

Ediția a XII-a a FILMMIC premiază liceenii pasionați de film și fotografie

11 May 2018 2048

Festivalul FILMMIC, organizat de Liceul „Traian“, la cea de-a X-a ediţie. Cele mai bune creaţii, premiate la Casa de Cultură Constanţa

19 May 2017 2810

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Echipa Colegiului Comercial „Carol I“ Constanţa, locul I la Festivalul „FILMMIC“

26 Apr 2016 5010

Frământările unei generaţii Gala de premiere a Festivalului Naţional de Scurtmetraj pentru liceeni „FILMMIC“

21 Apr 2016 2611