S-a dat startul înscrierilor la opționalul De-a Arhitectura, cursuri ce explorează mediul construit


De opt ani, De-a Arhitectura ajută copiii să înţeleagă arhitectura şi mediul construit şi implicit procesele complexe care transformă mediul în care trăim. Înţelegând toate acestea, copiii vor deveni cetăţenii responsabili şi activi de mâine. Calitatea arhitecturii şi a mediului construit de mâine depinde de copiii de astăzi, de aceea asociaţia creează şi implementează programe educaţionale pline de miez, în care copiii găsesc resurse pentru învăţare prin joc bine ghidat şi cu multiple sensuri cognitiv-atitudinale.


Anul trecut, în cel de-al cincilea an de activitate, asociaţia a lansat un nou proiect, intitulat „Urban Up“, care s-a desfăşurat în şapte oraşe, printre care şi Constanţa, evident, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, care are şi clasă de arhitectură.


De data aceasta, Asociaţia De-a Arhitectura invită profesorii din ciclul primar şi gimnazial care au poftă de nou şi care doresc să aducă elevilor în anul şcolar 2020-2021 experienţe atractive, spre o aplicare practică şi creativă a diverselor competenţe din alte discipline şi acumularea unora noi, să se înscrie pentru a primi asistenţă în derularea cursurilor opţionale integrate ce explorează mediul construit.


Profesorii care aleg să îşi înscrie clasa la cursurile De-a arhitectura beneficiează de un întreg sistem de predare care are la bază o abordare transcurriculară, studiul arhitecturii şi al mediului construit constituindu-se într-o materie completă şi complexă care îi ajută pe elevii din ciclul primar şi gimnazial să realizeze conexiuni între materiile studiate, de la limba română (prezentare), la matematică (reducerea la scara omuleţului LEGO, proporţiile, unităţile de măsură), la geografie (lecţiile despre cadrul natural), la istorie (lecţiile despre specificul şi memoria locului).


Înscrierile pentru asistenţa Asociaţiei De-a Arhitectura se pot face doar de către profesorul clasei (titular pentru anul şcolar 2020-2021), cu acordul conducerii unităţii de învăţământ şi implicit al părinţilor elevilor.


În anul şcolar 2020-2021, Asociaţia De-a Arhitectura oferă asistenţă unui număr de 140 de clase din şcoli de stat, din mediul rural şi urban, astfel: pentru elevii din clasa I sau a II-a: „De-A Arhitectura Mini”, în limita a 60 de clase, dintre care maximum 15 în mediul rural – cu programa şcolară elaborată şi ghid pentru îndrumare; pentru elevii din clasa a III-a, a IV-a sau a V-a: „De-A Arhitectura În Oraşul Meu”, în limita a 80 de clase, dintre care maximum 15 în mediul rural – curs opţional integrat ce face parte din oferta la nivel naţional, cu programa şcolară aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4422 din 28 august 2014, ghid pentru îndrumare şi diverse materiale didactice.


Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să consulte şi să se înscrie pe pagina web dedicată: http://de-a-arhitectura.ro/inscrieri/ şi să contacteze asociaţia pentru alte detalii la: inscrieri@de-a-arhitectura.ro.


Sursa foto: Asociația De-a Arhitectura


Citește și:

Tinerii constănțeni, preocupați de arhitectura zonei vechi a cetății

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2037

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 729

Ibo Agro Turism SRL, în așteptarea răspunsului APM Constanța pentru aprobarea unui PUZ. Este vizat un teren din UAT Ovidiu (DOCUMENT)

04 Feb 2024 880

Licitații publice CEC Solution SRL, o nouă atribuire directă de la Primăria Constanța. Este vizată o unitate de învățământ(DOCUMENTE)

10 Jan 2024 967

Ministrul Sănătății, Rafila Sunt spitale cu circuite care nu mai răspund realităţii; vor fi înlocuite, în timp, cu unele noi

03 Jan 2024 711

Una dintre companiile familiei Calotă elaborează documentația de reabilitare și modernizare a școlii gimnaziale nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța (DOCUMENTE)

10 Dec 2023 1125

O nouă structură turistică și comerț în stațiunea Mamaia. Raportul consultării Planului Urbanistic de Detaliu (DOCUMENTE)

18 Nov 2023 960

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1402

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1704

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL vs. primarul municipiului Constanţa

08 Oct 2023 883

Întâlnire importantă în Cadiz! Reprezentanți statelor UE se întâlnesc

05 Sep 2023 714

Licitații publice Atelier Arhitectura Gold SRL, companie pe pierdere în 2022 a bătut palma cu Primăria Constanța! (DOCUMENT)

16 Aug 2023 990

Proiectarea pentru amenajarea sediului Bibliotecii Județene de pe strada Izvor din Constanța a revenit unei firme din Ploiești (DOCUMENT)

22 Jul 2023 1190

SRL-ul Otiliei Pălimaru revine în achizițiile Primăriei Constanța (DOCUMENT)

19 Jul 2023 1777

Expoziția „Casa Mică – Casa Cuib“ se va desfășura astăzi la Biblioteca Județeană Constanța!

13 Jul 2023 836