S-au legat prietenii şi s-au conturat planuri Foşti şi actuali studenţi din Republica Moldova şi-au dat întâlnire la Constanţa (galerie foto)

La Universitatea „Ovidius“ a avut loc, sâmbătă, o întâlnire nonformală a studenţilor basarabeni cu persoane originare din Republica Moldova care au reuşit să-şi consolideze o carieră în România. Printre cei prezenţi s-au numărat antreprenori, tehnicieni dentari şi angajaţi din cadrul diverselor instituţii autohtone. Întâlnirea, pusă la punct de Organizaţia Studenţilor Basarabeni (OSB) Constanţa, s-a axat pe un dialog sincer şi constructiv între foştii şi actualii studenţi originari din Republica Moldova.

Ei au purtat o discuţie deschisă despre necesitatea de a pune în practică informaţiile acumulate în timpul studiilor, indiferent dacă vor rămâne în România sau vor reveni în Republica Moldova. Prin acest workshop, OSB şi-a propus întărirea şi lărgirea comunităţii basarabenilor din oraşul de la malul mării. „Suntem conştienţi de faptul că sunt o mulţime de tineri de pe celălalt mal al Prutului care sunt stabiliţi aici, în Dobrogea, şi este regretabil faptul că nu ne cunoaştem, că nu organizam evenimente împreună“, a declarat Vlad Gira, reprezentantul OSB Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Veste șoc pentru Organizaţia Studenţilor Basarabeni la Tribunalul Constanța! (MINUTĂ)

12 Mar 2024 812

Şase zile pline de evenimente Festivalul „Basarabia“, organizat de studenţii basarabeni, la cea de-a IX-a ediţie

17 Mar 2016 2511

Consiliul Judeţean Constanţa a „îngenuncheat“ şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni

16 Mar 2016 2927

„Unirea Basarabiei cu Bucovina, prima Alba Iulia”, organizat la Medgidia

03 Apr 2015 2710

Festivalul „Basarabia“, la cea de-a VIII-a ediţie Organizația Studenților Basarabeni din Constanța - „Hai să facem istoria să învie!“

28 Mar 2015 2146

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa lansează campania „EU Votez!“

26 Oct 2014 2338

Proiect cu tradiţie „Adoptă un boboc!“, îndemn al Organizaţiei Studenților Basarabeni din Constanța

07 Oct 2014 2324

Organizația Studenților Basarabeni din Constanța organizează proiectul „Adoptă un boboc“

06 Oct 2014 2609