Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile 11 olimpici constănţeni, premiaţi de Ministerul Educaţiei (galerie foto)



Reprezentanţii Ministerului Educaţiei a premiat elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele internaţionale, printre laureaţi regăsindu-se şi 11 constănţeni. Ministerul a recompensat şi cadrele didactice care i-au pregătit pentru performanţă, precum şi unităţile de învăţământ de la care provin olimpicii.
 
Pe lista celor 99 olimpici premiaţi se regăsesc şi 11 liceeni constănţeni ce au obţinut rezultate deosebite la competiţiile internaţionale la care au participat. Cei 11 provin de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ Cumpăna, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi“ şi Şcoala Gimnazială Spectrum.
 
Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“: George Costin Dobrin, elev în clasa a IX-a, aur la Olimpiada Internaţională de Geografie (profesori: Niculina Ciubotărașu, Aurelia Dănilă, Vasile Nicoară, Lucian Viorel Niţă), Dan Mircea Neagoe, elev în clasa a X-a, argint la Olimpiada de Știinţele Pământului (profesori: Doina Bălașa, Aurelia Dănilă, Adina Carmen Dogărescu, Adriana Simona Popescu), Theodor Mihai Iliant, clasa a VIII-a, aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (profesor: Gabriela Constantinescu), Paul Haidu-Gerea, elev în clasa a X-a, bronz la Olimpiada Internaţională de Știinţe a Uniunii Europene, argint la Olimpiada Internaţională de Chimie, argint la Olimpiada Internaţională de Chimie „D.I. Mendeleev“ (profesor: Monica Dumitru), Fatima Husein, clasa a X-a, bronz la Olimpiada Internaţională de Turcă, Secţiunea limba maternă (profesor: Subihan Iomer), Irina Andrada Crăciun, clasa a XII-a, argint la Olimpiada Balcanica de Geografie (profesori: Aurelia Dănilă, Subihan Iomer).
 
Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“:  Aylin Apti, clasa a XII-a, menţiune la Olimpiada Internaţională de Turcă, Secţiunea limba maternă (profesori: Vilda Bormambet, Firdes Musledin).
 
Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, Cumpăna: Elif Apti, clasa a XI-a, menţiune la Olimpiada Internaţională de Turcă, Secţiunea limba materna (profesor Subihan Iomer).
 
Liceul Teoretic Internaţional de Informatică: Selin Asan, clasa a IX-a, bronz la Olimpiada Internaţională de Turcă, Secţiunea limba maternă (profesor Habil Yener).
 
Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi“ Medgidia: Edna Ghionul Memedula, clasa a VII-a, bronz la Olimpiada Internaţională de Turcă, Secţiunea limba maternă (profesor Nurdanie Bolat).
 

Şcoala Gimnazială Spectrum: Raul Eden Eregep, clasa a VII-a, bronz la Olimpiada Internaţională de Turcă, Secţiunea limba modernă (profesori Nurullah Uysal, Semuran Memet).
 
Au fost recompensaţi 225 de elevi care au obţinut 257 de distincţii (51 de medalii de aur sau premii I, 69 de medalii de argint sau premii II, 67 de medalii de bronz sau premii III şi 70 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) pe discipline. De asemenea, au fost premiaţi cei 230 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 99 de şcoli din care provin laureaţii.

 
Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaţionale sunt: 12.545 de lei - medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 de lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 de lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 de lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 de lei - menţiune (sau diplome echivalente).
 
Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev“ etc.) sunt: 4.440 de lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 de lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 de lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 de lei - menţiune (sau diplome echivalente).
 
Pentru profesorul/profesorii care a/au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de MECS este de 3.005.855 de lei, aşa cum precizează un comunicat al Ministerului Educaţiei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai mulți bani pentru performanță Pentru stimularea excelenței, Ministerul Educaţiei a propus majorarea premiilor pentru elevii olimpici

29 Apr 2022 1200

Elevi din Constanța premiați la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2017

21 Jul 2017 4260

Halep, sportivul anului în România

20 Dec 2016 1820

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile 71 de elevi din Constanţa, olimpici naţionali. Iată cine sunt!

30 Jul 2016 5813

Olimpicii români sosesc acasă cu zece medalii obţinute la concursurile din Federaţia Rusă

24 Jul 2016 2561

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Şase elevi olimpici la Religie, premiaţi de Arhiepiscopia Tomisului

01 Apr 2016 2948

Ministerul Educației a publicat o listă deschisă cu olimpicii care vor lua burse de merit

05 Aug 2015 2170

UDTTMR premiază elevii olimpici de etnie tătară

25 May 2015 2073

Sponsorizare elevi olimpici – Luni, 11 Mai, ora 14.30 Camera Notarilor Publici Constanta

08 May 2015 2350

Premii și medalii din plin la olimpiadele naționale pentru elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică

11 Apr 2015 1645

Elevii Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa, laureaţi la olimpiadele naţionale

11 Apr 2015 2644

Polaris M Holding a premiat matematicienii olimpici din Constanța

28 May 2014 2786