Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Cine sunt elevii constănţeni răsplătiţi de Guvern pentru premiile acordate de NASA

Guvernul României a adoptat o hotărâre, publicată, luni, în Monitorul Oficial, privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut premii la competiţia NASA Ames Space Settlement Contest 2015. Premiile vor fi acordate atât elevilor care au obţinut rezultate individual, cât şi celor care au contribuit la succes în echipă.
 
Guvernul a decis acordarea a 1.300 de lei pentru cei care au obţinut premiul I, 850 de lei vor primi cei care şi-au adjudecat premiul al doilea şi cu 440 de lei vor fi răsplătiţi cei clasaţi pe ultima treaptă a podiumului.
 
Participanţii români la competiţia NASA Ames Space Settlement Contest 2015 au obţinut individual și/sau în cadrul echipelor 140 de distincţii. Dintre acestea, elevii români au obţinut 15 premii I, 64 de premii II și 21 de premii III. La ediţia din acest an a competiţiei internaţionale s-au înscris 994 de proiecte elaborate de 3.007 elevi, coordonaţi de 380 de profesori provenind din 21 de ţări.
 
Competiţia NASA Ames Space Settlement Contest este organizată anual, începând din 1994, având ca obiectiv elaborarea proiectului unei staţii spaţiale. Echipe din România au participat la această competiţie începând cu anul 2003, elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa urcând pe podium de cele mai multe ori.

Constănţenii şi-au adjudecat 13 premii la concursul NASA

Elevii constănţeni membri ai Centrului de Cercetări al Elevilor al Fundaţiei Academice Alumni din cadrul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ (CNMB) au câştigat 13 premii la concursul anual Ames Space Settlement Design Contest 2015, organizat de agenţia americană NASA. 
 
Bianca Burtoiu, Diana Andreea Catană, Marina Cozma, Costin Dobrin, Matei Popovici, Andreea Stanciu, Dalia Stoian şi Răzvan Ursu, elevi în clasa a XI-a la CNMB, şi-au adjudecat premiul I, pentru proiectul „Oberth Space Project“.
 
Tot cu premiul I s-a întors acasă şi Alina Lascu, elevă în clasa a VII-a la CNMB, pentru proiectul „PiClavis University“.
 
Elevele Maria Dumbravă şi Amelia Miruna Moise, din clasa a VII-a a CNMB, au câştigat, de asemenea, premiul I, cu proiectul „Twins“.
 
Pentru proiectul „Pangaea“, Adelina Belu, Mihai Burlăciuc, Valentin Călinescu, Bogdan Enache, Vanda Niculescu, Miruna Răduţ, Ebru Resul şi Daniel Zelenschi, elevi în clasa a XI-a la CNMB, au fost răsplătiţi cu premiul II.
 

Un elev de la Colegiul „Carol I“ şi-a adjudecat premiul II, pentru proiectul „Ark Humanity Backup“.
 
Echipa formată din elevi din clasa a X-a a CNMB - Apti Ege Nevin, Andrada-Maria Băncilă, Răzvan Ioan Butcaru, Sorana Mara Gheorghiade, Cristina Maria Ipate, Sebastian Itu, Alexandra Maria Jarnea, Eda-Melissa Mustafa şi Cătălina-Ioana Naum - a reuşit să câştige premiul II pentru proiectul „Nova Burn“. Totodată, Ioana Frîncu, Aișa Gelal, Edane Ibram şi Ioana Adriana Zavelea, elevi în clasa a X-a la CNMB, au obţinut premiul III pentru proiectul „Astiria“.

 
Premiul III a fost adjudecat şi de echipajul format din elevi din clasa a IX-a de la CNMB - Andrei Sava, Tina Alina Sandu, Andrei Suciu şi Teodora Ilia -, pentru proiectul „Aemiss“.
 
Alte cinci proiecte elaborate de elevii constănţeni au fost apreciate cu menţiuni. Munca elevilor din clasa a XII-a Sebastian Burlacu, Bogdan Dincă, Tiberiu Lepădatu, Sebastian Melcea, Tudor Mangri şi Emil Nichita, de la CNBM, a fost răsplătită cu menţiune, pentru proiectul „Aether - Beyond the Skyes“.
 
Elevii din clasa a XII-a Ionuţ Nichi Hagi, Ana Mândescu, Andreea Gîdoiu, Arzu Salim, Hakan Meva, Maria Pîrvanescu, Rareș Mihalcea, Ruxandra Ioana Nicolae, Alina Tudoran, Amelia Palamăriuc şi Diana Bucovală, de la CNBM, au obţinut menţiune pentru proiectul „Invictus“.
 
Şi proiectul „ESS - Ethereal Space Station“, pus la punct de elevii din clasa a XI-a de la CNMB Vlad Drilea, Andrei Paraschiv, Andreea Staicu, Franceska Știrbu, Olga Ursulică, Sorina Urzică, de elevi de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ şi de elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius“, a fost apreciat cu menţiune.
 
Echipa formată din elevi din clasa a X-a de la CNMB - Ana Cristina Codreanu, Teodora Duţă, Iulia Teodora Ghiţescu, Andrei George Grecu, Maria Cristina Munteanu, Diana Maria Negru, Andreea Pădure, Andrei Sebastian Rotaru, elevi de la Liceul Teoretic „Traian“ şi de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ a obţinut menţiune pentru proiectul „Aether Space Settlement“.
 
Nu în ultimul rând, echipa compusă din elevi în clasa a VII-a la CNMB - Jasmina Adelina Agapie, Denis Mihai Bălan, Ioana Boghea, Ovidiu Nicolae Dorobăţ, Daniela Andreea Enache, Raluca Andreea Manea şi Tarik Ilhan Omer - şi elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 37 a obţinut menţiune, pentru proiectul „Chronos“.

Trei premii și două mențiuni la Concursul NASA 2015, obţinute de elevii de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică


Elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică Constanța au obținut un Premiu II, un Premiu III și două mențiuni la diferite categori, iar Școala Spectrum a obținut un Premiul II. Marea câștigătoare din partea liceului a fost echipa clasei a IX-a D, formată din Ioana Daraban, Alexandra Chiforeanu, Selin Asan, Ionuț Dragomirescu, Sebastian Paicu și Paul Ionescu. Ei au obținut premiul II cu proiectul Masdar. Alături de ei a fost și echipa clasei a IX-a C, formată din Yasin Ibraim, Horia Culea, Alexandru Oprea, Robert Lica și Radu Zevri, care au obținut Premiul III cu proiectul Turtle.

Remarcabil a fost proiectul lui Iris Uță, care a participat singură și a obținut Mențiune la proiect individual. Alături de ea a fost și echipa Triskelion, formată din Cătălin Maslaev, Roxana Vatamanu, Adrian Păunescu, Mihai Petrea și Andreea Podașcă, care, de asemenea, au obținut Mențiune. Elevii au fost coordonați în pregătirea proiectelor de prof. Ali Cabas.

Citeşte şi  Succes internaţional al Colegiului „Carol I“: Elevii şi-au adjudecat premiul al II-lea la concursul Nasa Space Settlements 2015
 
Mirciştii au cucerit NASA: Opt premii şi cinci menţiuni, la concursul Ames Space Settlement Design Contest 2015 (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cititor

13 May, 2015 08:40

Va rog sa-i mentionati si pe elevii Liceului De Informatica Constanta care au castigat premii la concursul NASA 2015

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.