Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Mirciştii Diana Andreea Catană şi George Costin Dobrin vor reprezenta România la Olimpiada „Ştiințele Pământului“ (galerie foto)

Diana Andreea Catană şi George Costin Dobrin, elevi în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, s-au calificat la etapa internațională a Olimpiadei „Ştiințele Pământului“, competiție şcolară interdisciplinară (Biologie, Chimie, Fizică şi Geografie), care va avea loc în Spania, în septembrie  2014. Profesorii coordonatori ai elevilor sunt Aurelia Dănilă, Ion Băraru, Monica Dumitru, Lucian Oprea şi Liliana Timofte. „Selecţia pentru calificarea la Olimpiada Internaţională «Ştiinţele Pământului» 2014 a avut loc la Bucureşti, în perioada 10-20 iunie. Cei zece membri ai lotului lărgit al României au susţinut patru probe: Geologie (teorie şi practică), Astronomie, Oceanografie şi Meteorologie. În final, au fost selectaţi patru elevi care vor reprezenta România la competiţia de la Santander, Spania. Doi dintre ei sunt Catană Diana Andreea şi Dobrin George Costin“, a explicat Claudia Dobrin, profesor de fizică la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“.

Un palmares bogat

Pasionat de fizică, spaţiu şi chimie, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanța, George Costin Dobrin are un palmares bogat de premii obţinute la zecile de concursuri naţionale şi internaţionale la care a participat de-a lungul anilor. În anul şcolar 2012-1013, mircistul a adjudecat premiul I la Olimpiada Națională de Ştiințe pentru Juniori, mențiune specială la Olimpiada Națională de Chimie, mențiune la Olimpiada Interdisciplinară „Ştiințele Pământului“, mențiune pentru Merit Artistic la NASA Ames Space Settlement Design Contest, premiul II la International Space Settlement Design Competition organizat de Johnson Space Center. În acelaşi an, adolescentul a mai participat la European Contest for Space Exploration „Odysseus“. Să nu uităm şi de calificările în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională „Ştiințele Pământului“, dar şi în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Ştiințe Pentru Juniori. În anul şcolar 2013-2014, George Costin Dobrin a adăugat în palmaresul său premiul III la Olimpiada Interdisciplinara „Ştiințele Pământului“, mențiune specială la Olimpiada Națională de Chimie, premiul I la Semifinala Națională la Concursul Naţional de Discurs Public în Limba Engleză, premiul I la NASA Ames Space Settlement Design Contest. Mircistul s-a calificat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională „Ştiințele Pământului“ şi la Olimpiada Internaţională „Ştiinţele Pământului“ 2014.

Pasionată de ştiinţă


Atrasă de spaţiul cosmic, pe care vrea să-l colonizeze, Diana Andreea Catană, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, a reuşit să câştige premii importante la concursurile la care a participat, începând din clasa a V-a. Drumul spre ştiinţă a fost deschis mai întâi prin concursuri de matematică, precum „Arhimede“, „Cangurul“ şi „Lumina Math“.
A urmat descifrarea tainelor fizicii, ale chimiei şi ale biologiei. Pas cu pas, au venit şi rezultatele - calificări la etapele naţionale ale olimpiadelor de fizică şi de chimie. În clasa a VII-a, Diana a obţinut o menţiune la Olimpiada Naţională de Fizică şi premiul al III-lea la Concursul Naţional de Chimie „Raluca Ripan“, urmat de premiul al III-lea la etapa naţionala a Olimpiadei de Ştiinţe pentru Juniori, concurs care vizează cunoştinţele acumulate pe parcursul claselor a VII-a, a VIII-a şi a IX-a la fizică, biologie şi chimie. În anul 2011, Diana Catană şi-a adjudecat premiul I la Olimpiadele Judeţene de Fizică, Chimie, Biologie, Ştiinţe pentru Juniori, premiul III la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori şi calificare în lotul naţional lărgit, premiul III la Concursul Naţional de Chimie „Raluca Ripan“, menţiune la Olimpiada Naţională de Fizică, premiul II la concursul NASA Ames, proiect EOSS. A urmat anul 2012, cu premiile: medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (Teheran, Iran, decembrie 2012), premiul I la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori şi premiu special pentru cel mai mare punctaj la fizică, medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Fizică şi premiul III la NASA Ames Contest, Proiect Hestia. Adolescenta a câştigat, în anul 2013, alte zeci de premii, dintre care amintim: menţiune la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret, premiul II Houston,TX International Space Settlement Design Contest, premiul „Procopiu“ şi locul I pe ţară la Concursul Naţional de Fizică Creativă „Ştefan Procopiu“, premiul II la concursul „Omul. Mediul. Poluarea“, premiu lII la Concursul Chemgeneration, menţiune la Olimpiada Naţională „Ştiinţele Pământului“ şi calificare în lotul naţional lărgit, medalie de argint la Olimpiada Naţională Fizică, premiul II la NASA Ames Contest, Proiect IRIS, individual, menţiune la Concursul Naţional de Fizică „Evrika“, premiul I la Olimpiadele Judeţene de Chimie, Biologie, Fizică şi „Ştiinţele Pământului“. În anul 2014, Diana a obţinut: premiul I la NASA Ames Contest, Proiect Helios Celestial Pioneer, premiul II la Olimpiada Naţională „Ştiinţele Pământului“ şi calificare în lotul naţional lărgit, medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Fizică, menţiune la Concursul Naţional de Fizică „Evrika“, premiul I la olimpiadele judeţene de „Ştiinţele Pământului“, Chimie şi Fizică.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Mirciştii Costin Dobrin și Diana Catană, pe podiumul Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (galerie foto)

01 Oct 2014 4920

Elevii Liceului Mircea cel Bătrân, medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

30 Sep 2014 2285

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Cine sunt cei zece mircişti de pe podiumul concursului Space Settlement Design Competition (video + galerie foto)

13 Aug 2014 5493

Elevi din Constanţa, calificaţi la o olimpiadă internaţională

22 Jun 2014 2640