Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile! Mircistul Dan Mircea Neagoe, argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Dan Mircea Neagoe, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, şi-a adjudecat o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în Brazilia, la Poços de Caldas, în perioada 12 - 20 septembrie.
 
„Dan este un elev binecrescut, un băiat empatic, liniştit, curios şi dornic să ştie cât mai multe. Tânărul este un copil ambiţios, constant în pregătire, perseverent şi răbdător, cu o inteligenţă remarcabilă, aşa că are toate atuurile pentru a obţine multe victorii“, a declarat directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, prof. Vasile Nicoară. Dan Mircea Neagoe a fost pregătit de prof. Adina Dogărăscu la Fizică, de prof. Monica Dumitru la Chimie şi de prof. Adriana Popescu la Viologie.
 
Constănţeanul a mai urcat pe podiumul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţele Pământului pentru Juniori, obţinând medalii de bronz, în clasele a VIII-a şi a IX-a.
Lotul olimpic al României a obţinut două medalii de argint şi o medalie de bronz la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), desfăşurată în Brazilia (Poços de Caldas), în perioada 12-20 septembrie. Medalie de argint a cucerit şi Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi. Din lot a făcut parte şi Maria Velicu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, au participat 92 de elevi din 23 de ţări.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu olimpicul Dan Mircea Neagoe, dublu medaliat internaţional „Nu mă consider un adolescent «altfel»“

23 Jan 2017 9936

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevii din Constanţa, zeci de premii şi medalii la olimpiadele naţionale (document)

28 Apr 2016 5318

Elev de la Colegiul Național Mircea din Constanța în elita școlii de chimie din România

26 Apr 2016 2237

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile 11 olimpici constănţeni, premiaţi de Ministerul Educaţiei (galerie foto)

17 Nov 2015 5593

Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

11 Dec 2014 2945

Constanţa – încă o dată pe podiumul Olimpiadelor Internaţionale

11 Dec 2014 2036

Doi elevi constănţeni, în Lotul României, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

17 Oct 2014 2099

Doi elevi constănţeni, în Lotul României, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

17 Oct 2014 3354