Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Mircistul George Chichirim, medalie de aur la a XXV-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru seniori (galerie foto)

George Chichirim, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, a câştigat medalia de aur la cea de-a XXV-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru seniori.
 
Lotul olimpic de informatică al României a obţinut două medalii de aur şi două medalii de argint la a XXV-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfăşurată la Chişinău, în perioada 2 - 8 iulie. Laureaţii cu aur sunt George Chichirim, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, şi Alex Tatomir, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu“ din Brăila.
 
Ştefan Constantin-Buliga, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu“ din Bucureşti, şi Theodor Pierre Moroianu, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost recompensaţi cu medalii de argint. Competiţia a reunit 13 echipe din 12 ţări: Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia. Echipa României a fost coordonata de prof. Ionel-Vasile Pit-Rada (team leader) şi Adrian Budău (deputy team leader).
 
Medalia de aur nu este singura din palmaresul mircistului George Chichirim. În anul 2013, fiind elev la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, George a revenit cu o medalie de aur în jurul gâtului de la Turneul Internaţional de Informatică, desfăşurat în Shumen, Bulgaria. A fost cel mai bun dintre cei 44 de candidaţi din şapte ţări.
 
Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis felicitări lotului olimpic de informatică pentru cele patru medalii obţinute la Balcaniada de Informatică pentru seniori. Reamintim că MEN premiază la sfârşitul fiecărui an (noiembrie-decembrie) toţi olimpicii premiaţi la concursurile internaţionale şi regionale pe discipline, profesorii care i-au pregătit şi şcolile din care provin fiecare în parte. Premiile în bani se acordă începând cu anul 2002 şi se indexează anual.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul ”Combinând pasiunea și cariera”, desfășurat la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, ajuns la a treia ediție

28 Apr 2021 1622

O nouă filă de istorie mircistă. Final de an în culmea... gloriei olimpice (galerie foto)

21 Dec 2017 9562

Mirciştii Răzvan Petru Efrim, Paul Haidu-Gerea, Mihai Teodor Iliant şi George Chichirim, premiaţi de Primăria Constanţa (document)

28 Jul 2017 4890