Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Nouă constănţeni, la sesiunea internațională de simulare a Parlamentului European (galerie foto)

Fundaţia European Youth Parliament Romania (EYP RO) organizează, în perioada 8 - 13 septembrie, sesiunea internaţională „Tomis Forum“, în Eforie Nord.
 
În cadrul acestui forum, vor participa peste 120 de tineri cu vârsta între 16 şi 21 de ani din 11 țări, respectiv Rusia, Armenia, Germania, Franța, Italia, Elveția, Austria, Grecia, Turcia, Ucraina și România. Printre aceștia se află și şase elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius“ și trei de la Colegiul „Mircea cel Bătrân“. Delegații români vor avea oportunitatea de a lucra în echipe, de a dezbate, dar și de a încerca să găsească soluții creative și viabile asupra problemelor contemporane.
 
„EYP este organizația care mi-a modelat personalitatea. Până acum am participat la mai mult de 20 de sesiuni, iar fiecare a fost unică în felul ei, învățându-mă lucruri noi atât despre mine, cât și despre cei din jur. Abia aştept să aflu cum va decurge Tomis Forum, având în vedere faptul că am privilegiul de a fi editorul sesiunii“, a declarat Mara Bălașa, elevă la Liceul Teoretic „Ovidius“. Sesiunea reprezintă şi un climat propice dezvoltării dimensiunii culturale prin intermediul evenimentului „Tomis Village“, în care delegații din toate statele participante vor prezenta dansurile, obiceiurile și mâncărurile tradiționale. În cadrul muncii în comitet, care se va desfășura exclusiv în limba engleză, candidații vor redacta moțiunea de rezoluție pe tema dată. În această etapă vor fi implicați și șefii de comitete, jurnaliștii și observatorii străini. Apoi, în cadrul Adunării Generale, vor prezenta în plen, spre dezbatere, moțiunea de rezoluție propusă și punctele de vedere față de rezoluțiile prezentate de celelalte comitete. Pe parcursul sesiunii, tinerii vor experimenta momente EYP: teambuilding, committee work, village, concert, momente de socializare (EYP caffee), general assembly. Sunt propuse șapte teme importante, precum situația din Ucraina și dependența energetică față de Rusia, libertatea presei, eficacitatea sistemului Bologna și eventualitatea unei reforme în educație, care să asigure un sistem de învăţământ de calitate, în Europa sau subiectul crizei economice mondiale.
Parlamentul European al Tinerilor (European Youth Parliament-EYP) este o structură apolitică, educativă şi nonprofit, creată şi susținută financiar şi logistic de Parlamentul European şi de Comisia Europeană, care funcționează sub patronajul onorific al președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, şi al lui Torbjorn Jagland, secretar general al Consiliului Europei. Prin învățarea funcțiilor instituțiilor europene și mai ales ale Parlamentului European, EYP le permite tinerilor să se familiarizeze cu modul de gândire și de viață al altor națiuni, să respecte diferențele dintre ele, să lucreze în echipă, să poată stăpâni mai multe limbi și să înțeleagă motivele conflictelor internaționale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Performanță internațională a elevilor din Constanța! Iată pe ce loc s-au clasat elevii în competiția 2023 Summer International Design Competition Humans to Mars

30 Aug 2023 904

Eveniment la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanța Premierea elevilor care au participat la Concursul Internaţional de Creație „Marco e Alberto Ippolito” (FOTO+VIDEO)

14 Jun 2023 2312

LIVE TEXT Elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân" Constanța ce au obținut premiul I la Concursul Internațional CanSat, despre calificarea la etapa internațională (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2023 1408

Zeci de elevi mirciști s-au calificat și vor participa la etapa națională a olimpiadelor și concursurilor pe discipline studiu

06 Apr 2023 1496

Elevi și profesori de la CNMB au mers în Germania, în ultima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus (FOTO)

03 Apr 2023 1265

Mobilitate Erasmus la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanța (GALERIE FOTO)

13 Oct 2022 1834

”Noaptea cercetătorilor europeni”, marcată de Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța. Când are loc evenimentul

22 Sep 2022 1297

ZIUA LIVE. 75 de ani de „Zări Alb Astre“, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța

09 Jun 2022 1730

Performanță și artă în limba germană la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

08 Jun 2022 1388

Mobilitate Erasmus+ la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța (GALERIE FOTO)

28 May 2022 1756

Premii pentru elevii CNMB la Concursul Internaţional de Creaţie “Marco e Alberto Ippolito”, ediţia XX

17 May 2022 1532

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța Festivitatea de premiere a elevilor care au obținut rezultate excepționale la examenul de limba germană DSD II

12 May 2022 1548

Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” la a XX-a ediţie a Concursului Internaţional de Creaţie „Marco e Alberto Ippolito”

09 May 2022 1141

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, vizită la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanța

06 May 2022 3032

Olimpiada Națională de Matematică Oraș gazdă al competiției naționale, Constanța a avut nouă reprezentanți printre micii matematicieni ajunși în top

21 Apr 2022 2120