Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Nouă elevi de la Liceul Internaţional de Informatică, la Olimpiada Naţională de Matematică

Dintre cei 12 elevi care vor reprezenta Constanţa anul acesta la Olimpiada Naţională de Matematică, nouă poartă culorile Liceului Internaţional de Informatică. Ei au dominat clasamentul la matematică, atât cantitativ, cât şi calitativ, doi dintre elevi reuşind performanţa de a obţine punctajul maxim al notei, de 28 de puncte, fără greşeală.
 
Ca în fiecare an, talentul, munca şi eforturile depuse de elevii constănţeni au fost puse în valoare prin rezultatele obţinute. Elevii Sorina Gabriela Andrei (premiul I, 28 de puncte, clasa a IX-a), Theodor Mihai Iliant (premiul I, 28 de puncte, clasa a IX-a), Olivian Dan Creţu (premiul II, clasa a IX-a), Mihai Clim (premiul III, clasa a IX-a), Tiberiu George Corcescu (premiul I, clasa a X-a), Radu Cristian Zevri (premiul I, clasa a X-a), Andrei Robert Bâra (premiul III, clasa a X-a), Ana Maria Milcu (menţiune, clasa a X-a) şi Adrian Păunescu (premiul I, clasa a XI-a), pregătiţi de profesorii Cristina Văcărescu şi Mihai Bogdan, fac parte din lotul elevilor premianţi, care vor pleca la Târgu Mureş, unde se va desfăşura etapa naţională, în perioada 17 - 22 aprilie 2016.
 
Prof. Cristina Văcărescu, care, de-a lungul carierei sale, a pregătit zeci de olimpici, este foarte mulţumită de rezultatele elevilor ei, pentru care aceştia au depus eforturi susţinute. Îi pregăteşte nu doar pe elevii de la Liceul Internaţional, ci şi pe cei de la Școala „Spectrum“, iar în palmaresul premianţilor constănţeni calificaţi la naţională se mai adaugă încă cinci elevi şi de ultima unitate de învăţământ menţionată.
 
Pentru aceşti copii, matematica este o pasiune, dar pregătirea lor de excepţie nu-i împiedică să participe şi la alte concursuri, o parte dintre ei fiind prezenţi şi obţinând rezultate bune la Concursul NASA Space Settlement (Ana Maria Milcu - Premiul I), la olimpiadele de informatică (Olivian Creţu) sau de fizică (Radu Zevri şi Adrian Păunescu) şi nu numai.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Olimpiada Națională de Matematică Oraș gazdă al competiției naționale, Constanța a avut nouă reprezentanți printre micii matematicieni ajunși în top

21 Apr 2022 2117

Consiliul Județean Constanța cumpără servicii de închiriere transport de persoane pentru Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele V-VI

13 Apr 2022 1488

Aur, argint şi menţiuni Rezultate remarcabile ale elevilor de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa (galerie foto)

12 May 2017 4453