Sancţiunile mirciştilor care au fumat etnobotanice în toaleta şcolii, stabilite de Comisia de disciplină

Cei doi liceeni de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ care au fost surprinşi fumând în toaleta şcolii vor afla în câteva zile sancţiunile stabilite de Comisia de disciplină a unităţii şcolare.
 
„Pe data de 4 mai 2015, în pauza de la ora 10.00, doi elevi din clasa a XI-a au fumat în toaleta băieţilor, după care unui elev i s-a făcut rău. Cabinetul medical al şcolii a constatat o stare proastă de sănătate a elevului (agitaţie, tahicardie, tensiune ridicată, senzaţie de vomă) şi a solicitat ambulanţa. Medicul şcolar a emis suspiciunea susţinută de paramedicul de pe ambulanţă că simptomele sunt rezultatul consumului de etnobotanice. În paralel cu intervenţia ambulanţei, poliţia a început cercetarea situaţiei. Conducerea unităţii şcolare a dispus convocarea comisiei de disciplină, a părinţilor celor doi elevi pentru a lua măsurile educative şi disciplinare care se impun“, a explicat Vasile Nicoară, directorul unităţii şcolare.
 
La rândul său, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Mihnea Avram, a precizat că substanţele etnobotanice nu apar la examenul toxicologic. „Este puţin probabil ca la examenul toxicologic să apară ceva, dacă este vorba despre etnobotanice. Rezultatele apar la consumul de marijuana, de heroină“, a menţionat Mihnea Avram.
 
Ce riscă cei doi mircişti care au fumat etnobotanice: Directorul Vasile Nicoară - „În primul rând, le vom scădea notele la purtare“

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul, mutat disciplinar, altul, exmatriculat pentru cinci zile Liceenii care ar fi fumat etnobotanice în toaleta şcolii au fost sancţionaţi

12 May 2015 1875