Scandal la Grădiniţa „Amicii“ din Constanţa. Părinţii acuză, directoarea se apără - „Nu se va strânge niciun ban!“

Pe emailul redacţiei cotidianului ZIUA de Constanţa a sosit o reclamaţie de la un părinte al cărui copil frecventează Grădiniţa „Amicii“ din Constanţa. Părinţele care semnează reclamaţia aduce acuzaţii la adresa conducerii unităţii de învăţământ preşcolar.
 
„În prima săptămână de la începerea grădiniţei, directoarea a organizat şedinţe la fiecare grupă şi, personal, a cerut suma de 70 de lei pentru consumabile/lunar (apă hârtie, şerveţele). Tot dânsa a spus că cine nu este de acord să îşi mute copilul la altă grădiniţă. A izbucnit un scandal, în urma căruia s-a desfiinţat comitetul de părinţi şi nu s-au mai cerut aceşti bani. Mai nou, începând de săptămâna trecută, iar se organizează şedinţe cu părinţii pentru a ne pune o lista kilometrică cu aşa- zisele necesare (multe dintre ele fiind total inutile) pentru copii, care ne-ar ajunge la cel puţin 400 de lei. Am făcut o solicitare la Primărie şi am aflat că instituţia a alocat la începutul anului suma de 381 de lei pe cap de copil, tocmai pentru a acoperi aceste consumabile. Unde s-au dus aceşti bani când abia a început grădiniţa?“, ne-a scris părintele revoltat.
 
Contactă telefonic, directoarea Grădiniţei „Amicii“, Tania Dumitrescu, a confirmat că au fost organizate şedinţe cu părinţii, la începutul anului şcolar. „Am avut şedinţe comune cu părinţii, şedinţe la care au fost şi educatoarele grupelor, asistenta, psihologul, preşedintele şi vicepreşedintele Asociaţiei de Părinţi. Eu, ca director, am prezentat noul contract al grădiniţei, ghidul părinţilor şi un formular de prelucrare a datelor. Acesta era un formular pe care părinţii trebuiau să-l semneze. Le-a spus părinţilor că, dacă dânşii nu vor semna pentru ca datele lor să fie prelucrate în registrele noastre şi în SIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România - n.r.), nu putem să înscriem copiii la grădiniţă. Iar interpretarea a fost alta“, a explicat Tania Dumitrescu.
 
Cât despre sumele adunate de părinţi, directoarea Grădiniţei „Amicii“ a ţinut să precizeze următoarele: „La şedinţă a fost şi vicepreşedintele Asociaţiei de Părinţi, asociaţie care are statut juridic şi care a funcţionat detaşat de grădiniţă. Vicepreşedintele le-a vorbit părinţilor despre un pachet de consumabile şi opţionale. Cred că, de fapt, părinţii sunt nemulţumiţi de faptul că a fost schimbată educatoarea grupei. Modificarea a fost făcută ca urmare a revenirii la muncă a educatoarei titulare  pe post, care s-a întors din concediul de maternitate. M-au şi anunţat că vor merge la Primărie şi la Inspectoratul Şcolar“, a mai spus Tania Dumitrescu.
 
„În urma discuţiilor cu părinţii, am decis că în acest an grădiniţa va întrerupe parteneriatul cu Asociaţia de Părinţi. Nu se va strânge niciun ban. Singurul buget cu care lucrăm este cel al Primăriei Constanţa“, a conchis directoarea grădiniţei „Amicii“ din Constanţa.
 
Irinela Nicolae, inspector şcolar pentru educaţie timpurie al ISJ Constanţa, a confirmat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că ştie despre această sesizare şi că a discutat cu directoarea grădiniţei „Amicii“. „Doamna director mi-a spus că nu dumneaei a solicitat banii, ci vicepreşedintele Asociaţiei de Părinţi. Oricum, s-a luat decizia să nu mai fie folosiţi banii asociaţiei. De asemenea, mi-ar plăcea ca, atunci când există nemulţumiri, părinţii să se adreseze şi ISJ Constanţa“, a punctat Irinela Nicolae.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Tania Ileana Dumitrescu

14 Oct, 2018 16:33

Multumesc pentru sustinere! Si pentru faptul ca intelegeti si apreciati adevaratele valori care fac din Gradinita "Amicii" o baza a educatiei de succes! Chiar si sustinerea unui singur parinte ma motiveaza! Sa cred ca noi toti ne crestem copiii nu pentru lupta. Ci pentru o lume mai frumoasa si mai buna! Tania Ileana Dumitrescu

Un parinte

03 Oct, 2018 20:19

Gradinita este la nivel înalt din toate punctele .de vedere doamne fff instruite, mobilier exclusivist. Că părinte, nu mă deranjează să ajut sa și păstreze standardele grădiniță. Doamna directoare este dedicata 100% copiilor.

Articole asemanatoare

Concurs de eleganță și creativitate la Grădinița P.P. "Amicii" Constanța! Preșcolarii, invitați să-și exprime individualitatea prin intermediul modei (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 907

Se suplimentează banii pentru învățământul constănțean! Mai multe grădinițe vor fi reabilitate

27 May 2023 1087

Grădinița cu program prelungit “Amicii” din Constanța a fost modernizată (FOTO)

30 Mar 2023 1392

Editorial! Epopeea reabilitării unei grădinițe din Constanța! De la speranțe la nervi întinși la maximum

04 Feb 2023 1679

Precizări importante de la Primăria Constanța despre situația lucrărilor de la Grădinița cu Program Prelungit Amicii din Tomis Nord

03 Feb 2023 1411

Editorial! Prima vacanță din anul școlar 2022-2023, pentru prima dată pentru toți elevii

24 Oct 2022 1511

Cearta pe fondurile europene Procesul Primăriei Constanța care ajunge la Curtea Constituțională, dar și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Nimeni nu vrea să-l judece!

19 Aug 2021 2025

Cazul reabilitării Grădiniței Amicii, pe masa judecătorilor Tribunalului Constanța

06 Jul 2021 2111

Primăria Constanța, la judecată cu Ministerul Dezvoltării pentru o grădiniță din oraș. A fost sesizată Curtea Constituțională!

08 Jun 2021 2151

A fost atribuit contractul. Cine va reabilita grădinița cu program prelungit AMICII din municipiul Constanța?

07 Apr 2021 3765

Au început licitațiile pentru modernizare și dotare a Grădiniței cu program prelungit ''AMICII'' din Constanța, un proiect pe fonduri europene

31 Aug 2020 2064

Comunicat de presă Lansare proiect „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit „AMICII“, Constanța“

31 Mar 2020 2161

Un nou contract pentru Holiday D'sign Consult SRL. Grădinița cu program prelungit „Amicii” va fi modernizată

24 Jan 2020 2104

Zi de sărbătoare la Grădinița cu Program Prelungit „Amicii” din Constanța. Ce surprize au fost pregătite (galerie foto)

18 May 2019 1906

Ziua Porţilor Deschise la Grădiniţa „Amicii”

16 May 2019 1987