„Școala Altfel” în mediul on-line Teatru forum. Elevii de la Arte, în direct cu profesori de la UNATC

  • În ciuda contextului pandemic, cursurile din învățământul românesc își urmează „desfășurătorul”, cu excepțiile deja anunțate de ministrul Monica Anisie: fără teze și olimpiade.

Unul dintre programele care aducea „briza” de vacanță în cotidianul elevilor nu a fost suspendat, așa încât „Școala Altfel” se desfășoară tot on-line.
Un exemplu în acest sens ne-a fost oferit de Colegiul Național de Artă „Regina Maria”, care în cadrul activităților dedicate săptămânii „Școala Altfel”, a desfășurat o dezbatere de teatru forum on-line cu elevii clasei a IX-a C, profil coregrafie-arta actorului.
Invitată a fost Mihaela Săsărman, profesor asociat UNATC, președinta Asociației Transcena.
Gazdele au fost profesor Carmen Chilea, directorul colegiului, prof. Angela Doicescu și prof. Daniela Stroie, consilier școlar.
Participanții au abordat tema violenței domestice. Dezbaterea a pornit de la vizionarea unui film realizat de un grup de creație al elevilor de la Colegiul Național „Matei Basarab” din București, împreună cu echipa de teatru a Asociației Transcena (https://transcena.ro/ ).

Elevii de la Colegiul Național de Artă „Regina Maria” au abordat problema și din perspectiva adolescenților care se pregătesc pentru carieră și viață, dar și din perspectivă profesională, ca viitori oameni de spectacol care vor face, la rândul lor, proiecte de educație prin artă. „Fiecare a avut libertatea să își exprime propria opinie în legătură cu niște subiecte foarte importante în ziua de azi”, a spus una dintre eleve în încheiere.

Cu toată dificultatea creării conexiunilor autentice în mediul on-line, experiența de astăzi a dat viață, pentru câteva minute, unei armonii între artiști tineri preocupați de prezent și viitor, gata să își asume cu seriozitate un rol semnificativ în societate prin dezvoltarea lor în carieră. Astfel de întâlniri vor avea loc și în semestrul al II-lea
Proiectul Despre viitor dinspre adolescenți este realizat în parteneriat de Agenția Națională Antidrog - CRPECA Constanța, Asociația Transcena și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Spectacolul de teatru forum filmat, prezentat în dezbatere, a fost realizat în cadrul proiectului DECIDES Europe finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Rights, Equality and Citizens (Drepturi, Egalitate și Cetățenie).


Citește și:

#ConstanțaEsteBine Doi elevi ai Colegiului de Arte, admiși să participe la Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1236

Ce notă a obținut la evaluarea anuală managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

01 Apr 2023 2983

Primăria Constanța dă peste 11.000 de euro pentru repararea sălii de spectacole a Colegiului de Arte „Regina Maria“. Banii merg la o firmă care a mai avut contracte la liceu

09 Sep 2022 1956

Talentul n-are vârstă La 14 ani, constănțeanul Bogdan Mihai Irimia obține încă un premiu național pentru talentul său artistic

16 Mar 2022 3975

Expoziție de pictură în foaierul Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”. Intrarea este gratuită

10 Mar 2022 2541

Colegiul Național de Arte ,,Regina Maria” Arta actorului - Competiții artistice online

02 Mar 2021 2034

Arta actorului - Competiții artistice online Colegiul de Arte se mândrește cu performanțele elevilor săi, chiar și în pandemie

11 Jan 2021 2145

#citeşteDobrogea Adrian Doxan, reputatul muzicolog constănţean, ar fi împlinit astăzi 71 de ani

30 Aug 2020 3331

Festivalul Primăverii aduce noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

03 Jun 2020 3218

#sărbătoreşteDobrogea141 Simbol al jertfei pentru neam, Flacăra „Spiritul Dobrogean“, prezentă, sâmbătă, la evenimentul organizat de ZIUA de Constanţa dedicat Zilei Dobrogei (video)

23 Nov 2019 3753

LIVE TEXT Colegiu Prefectural Festiv Comun. Reprezentanți din toată regiunea sărbătoresc Ziua Dobrogei (galerie foto)

15 Nov 2019 3400

Rezultate deosebite ale elevilor participanți la Olimpiada Națională de specialitate

14 May 2019 2494

Secția Arta Actorului a adus noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

05 Mar 2019 2641

„Românie de dor, ţara mea de glorii“ Spectacol special al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ (fotoreportaj + video)

23 Jan 2019 4005

Trei secţii ale Colegiului de Artă, reunite într-un spectacol festiv dedicat României

21 Jan 2019 2131