„Școala Altfel” în mediul on-line Teatru forum. Elevii de la Arte, în direct cu profesori de la UNATC

  • În ciuda contextului pandemic, cursurile din învățământul românesc își urmează „desfășurătorul”, cu excepțiile deja anunțate de ministrul Monica Anisie: fără teze și olimpiade.

Unul dintre programele care aducea „briza” de vacanță în cotidianul elevilor nu a fost suspendat, așa încât „Școala Altfel” se desfășoară tot on-line.
Un exemplu în acest sens ne-a fost oferit de Colegiul Național de Artă „Regina Maria”, care în cadrul activităților dedicate săptămânii „Școala Altfel”, a desfășurat o dezbatere de teatru forum on-line cu elevii clasei a IX-a C, profil coregrafie-arta actorului.
Invitată a fost Mihaela Săsărman, profesor asociat UNATC, președinta Asociației Transcena.
Gazdele au fost profesor Carmen Chilea, directorul colegiului, prof. Angela Doicescu și prof. Daniela Stroie, consilier școlar.
Participanții au abordat tema violenței domestice. Dezbaterea a pornit de la vizionarea unui film realizat de un grup de creație al elevilor de la Colegiul Național „Matei Basarab” din București, împreună cu echipa de teatru a Asociației Transcena (https://transcena.ro/ ).

Elevii de la Colegiul Național de Artă „Regina Maria” au abordat problema și din perspectiva adolescenților care se pregătesc pentru carieră și viață, dar și din perspectivă profesională, ca viitori oameni de spectacol care vor face, la rândul lor, proiecte de educație prin artă. „Fiecare a avut libertatea să își exprime propria opinie în legătură cu niște subiecte foarte importante în ziua de azi”, a spus una dintre eleve în încheiere.

Cu toată dificultatea creării conexiunilor autentice în mediul on-line, experiența de astăzi a dat viață, pentru câteva minute, unei armonii între artiști tineri preocupați de prezent și viitor, gata să își asume cu seriozitate un rol semnificativ în societate prin dezvoltarea lor în carieră. Astfel de întâlniri vor avea loc și în semestrul al II-lea
Proiectul Despre viitor dinspre adolescenți este realizat în parteneriat de Agenția Națională Antidrog - CRPECA Constanța, Asociația Transcena și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Spectacolul de teatru forum filmat, prezentat în dezbatere, a fost realizat în cadrul proiectului DECIDES Europe finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Rights, Equality and Citizens (Drepturi, Egalitate și Cetățenie).


Citește și:

#ConstanțaEsteBine Doi elevi ai Colegiului de Arte, admiși să participe la Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arta actorului - Competiții artistice online Colegiul de Arte se mândrește cu performanțele elevilor săi, chiar și în pandemie

11 Jan 2021 751

#citeşteDobrogea Adrian Doxan, reputatul muzicolog constănţean, ar fi împlinit astăzi 71 de ani

30 Aug 2020 2093

Festivalul Primăverii aduce noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

03 Jun 2020 1755

#sărbătoreşteDobrogea141 Simbol al jertfei pentru neam, Flacăra „Spiritul Dobrogean“, prezentă, sâmbătă, la evenimentul organizat de ZIUA de Constanţa dedicat Zilei Dobrogei (video)

23 Nov 2019 1914

LIVE TEXT Colegiu Prefectural Festiv Comun. Reprezentanți din toată regiunea sărbătoresc Ziua Dobrogei (galerie foto)

15 Nov 2019 1840

Rezultate deosebite ale elevilor participanți la Olimpiada Națională de specialitate

14 May 2019 1221

Secția Arta Actorului a adus noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

05 Mar 2019 1458

„Românie de dor, ţara mea de glorii“ Spectacol special al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ (fotoreportaj + video)

23 Jan 2019 2469

Trei secţii ale Colegiului de Artă, reunite într-un spectacol festiv dedicat României

21 Jan 2019 1089

Pentru că sunt elevi ai Colegiului de Artă, și-au reamenajat clasa (galerie foto)

19 Jan 2019 1491

Elevii secției de arta actorului de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria” din Constanța, din nou mândria orașului lor (galerie foto)

20 Nov 2018 2479

Concurs internaţional de pian la Constanţa. Mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, printre premianţi (galerie foto)

17 Nov 2018 1426

Directorul Colegiului de Artă, demis. Mesaj dur de rămas-bun „Nu mai pot fi omul orchestră care lucrează până la epuizare pentru şcoala lui“

19 Oct 2018 14866

Astăzi, la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin”, prima proiecție de film - „Ovidius”

22 Apr 2018 1728

Un „Hamlet“ constănțean, în variantă teenage, într-o coregrafie excepțională. Astăzi, festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Arta actorului (galerie foto)

04 Apr 2018 4157