Scolile care nu respecta regulamentul-cadru vor fi sanctionate

Rezultatele inspectiilor in scoli

Directorii au prezentat modul de aplicare a noului regulament, iar reprezentantii ISJ au verificat acest lucru la fata locului * Acestea au fost ultimele actiuni de consiliere in problema mentinerii securitatii in scoli, urmand sa fie luate masuri in situatiile in care nu se respecta regulamentul-cadru * ISJ a solicitat sprijin primariilor si RAEDPP pentru asigurarea pazei si protectiei in unitatile de invatamant

Inspectoratul Scolar Judetean a incheiat actiunile de monitorizare si evaluare a modului in care unitatile scolare din Constanta pun in aplicare noul regulament-cadru intocmit cu sprijinul Comandamentului Jandarmeriei. Pana pe 7 martie, toti directorii de scoli, licee si grupuri scolare aveau sarcina sa trimita un raport scris pentru a prezenta stadiul aplicarii regulamentului, iar in urma acestor informatii sa fie realizata o sinteza pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii. Pe langa aceasta, a fost demarata o ampla campanie de verificare in institutiile de invatamant. Reprezentantii ISJ au inspectat unitatile de invatamant din Constanta, situatia constatata in urma verificarilor fiind prezentata prefectului Constantei, Gheorghe Martin. Noul regulament-cadru prevede faptul ca elevii nu au voie sa paraseasca scoala decat cu acordul directorului, al profesorului sau al dirigintelui, iar directorii sunt obligati sa afiseze un nou regulament de ordine interioara si orarul serviciului pe scoala. Parintii vor intra in scoala numai in pauze, iar persoanele straine vor fi trecute intr-un registru si vor fi primite intr-un spatiu amenajat in acest scop. De asemenea, inspectoratul a sfatuit directorii ca, in timpul desfasurarii cursurilor, usa de la intrarea elevilor sa fie inchisa. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Liliana Timofte, a declarat, in cursul zilei de ieri, ca in toate scolile, liceele si grupurile scolare verificate au fost indeplinite cerintele regulamentului. "Peste tot exista un loc amenajat pentru primirea vizitatorilor, au fost distribuite ecusoane elevilor si profesorilor, iar numarul cadrelor didactice care fac de serviciu pe scoala a fost marit", a mentionat purtatorul de cuvant. Liliana Timofte a precizat ca acestea au fost ultimele actiuni de consiliere si verificare in problema mentinerii securitatii in scoli, urmand sa fie luate masuri in situatiile in care nu se respecta regulamentul-cadru. De asemenea, ISJ a trimis adresa primariilor si Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public si Privat, prin care, pentru asigurarea pazei si protectiei in unitatile de invatamant din judet, se solicita sprijin din partea jandarmilor si a gardienilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 337

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 508

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 413

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 459

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 563

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 549

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 456

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 651

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 527

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 475

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 576

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 690

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 459

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1277

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 600